Αμυντική συμφωνία αναμένεται να ανακοινώσουν αύριο Ελλάδα και Γαλλία στο πλαίσιο της επίσκεψης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Παρίσι και της συνάντησής του με τον Γάλλο Πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν. 

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Παρίσι θα μεταβούν ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας αλλά και ο Υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος. 

 

Εν αναμονή λοιπόν των ανακοινώσεων για την οριστικοποίηση της αμυντικής συμφωνίας μεταξύ των δύο χωρών,  σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ αυτή θα περιλαμβάνει «δόγμα αμυντικής συνδρομής» που σημαίνει ότι οι δύο χώρες θα σπεύδουν η μία σε βοήθεια της άλλης αν απειληθούν. 

 

Παράλληλα, η συμφωνία θα περιλαμβάνει στρατιωτικές συνεκπαιδεύσεις αλλά και πιο συχνή παρουσία γαλλικών δυνάμεων στην Ελλάδα και τη Μεσόγειο. 

 

Κορωνίδα της συμφωνίας αποτελούν τα εξοπλιστικά. Συγκεκριμένα, αναμένεται εντός της συμφωνίας να περιλαμβάνεται η παραχώρηση τριών φρεγατών Belhara και τριών κορβετών. Παράλληλα, τα εξι Rafale που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός από τη ΔΕΘ αναμένεται να βρεθούν αύριο στις συζητήσεις.