Παρακολουθήσεις: Live η συζήτηση στη Βουλή για το πόρισμα της εξεταστικής

Παρακολουθήσεις: Live η συζήτηση στη Βουλή για το πόρισμα της εξεταστικής Facebook Twitter
GETTY
0

Στην ολομέλεια της Βουλής συζητείται σήμερα- με τοποθετήσεις πολιτικών αρχηγών- το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής για τις παρακολουθήσεις

Η συζήτηση για το πόρισμα της επιτροπής που διερεύνησε την υπόθεση παραβίασης του απορρήτου των επικοινωνιών του Νίκου Ανδρουλάκη ξεκινά με τις τοποθετήσεις των εισηγητών των κομμάτων. Αυτή ήταν η πρώτη εξεταστική επιτροπή που οι εργασίες της πραγματοποιήθηκαν με εφαρμογή του άρθρου 43Α του κανονισμού της Βουλής με της διαδικασίες της πλήρους μυστικότητας, καθώς η υπόθεση αφορούσε την ΕΥΠ. 

Στη διαδικασία θα μετάσχουν πολιτικοί αρχηγοί και κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των κομμάτων. Η συζήτηση στην ολομέλεια επί του πορίσματος της εξεταστικής επιτροπής- που εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία- και των εκθέσεων των κομμάτων που περιλαμβάνονται σε αυτό θα διεξαχθεί σύμφωνα με το άρθρο 148 του κανονισμού της Βουλής. Κάτι που σημαίνει ότι δεν υπάρχει διαδικασία λήψης απόφασης, αλλά διευρυμένη συζήτηση επί του θέματος. 

Θα γίνουν τέσσερις κύκλοι ομιλητών: ο πρώτος με τους έξι εισηγητές και οι άλλοι τρεις θα απαρτίζονται από πέντε βουλευτές της ΝΔ, τρεις του ΣΥΡΙΖΑ και έναν από το κάθε κόμμα της ελάσσονος αντιπολίτευσης.  

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΛΕΙΨΥΔΡΙΑ ΜΕΤΡΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Λειψυδρία: Αλλάζει ριζικά το μοντέλο διαχείρησης υδάτων στη χώρα - Οι 5 βασικοί άξονες

Στη 19η θέση παγκοσμίως η Ελλάδα στον κίνδυνο λειψυδρίας - Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, τόνισε ότι το νερό είναι και θα παραμείνει δημόσιο αγαθό
LIFO NEWSROOM
Πλεύρης από Κοπεγχάγη: «Αν μπεις στην Ευρώπη παράνομα ή η αίτηση ασύλου σου απορριφθεί, πρέπει να επιστρέψεις στη χώρα σου»

Πολιτική / Πλεύρης από Κοπεγχάγη: «Αν μπεις στην Ευρώπη παράνομα ή η αίτηση ασύλου σου απορριφθεί, πρέπει να επιστρέψεις στη χώρα σου»

«Οι επιστροφές των παράνομων μεταναστών πρέπει να είναι η πρώτη μας προτεραιότητα» δήλωσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: «Ο αγώνας για τη δικαίωση της Κύπρου είναι κοινός και θα είναι νικηφόρος»

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Ο αγώνας για τη δικαίωση της Κύπρου είναι κοινός και θα είναι νικηφόρος»

Μήνυμα του πρωθυπουργού για τη συμπλήρωση 51 ετών από την τουρκική εισβολή – Σαφές κάλεσμα για πρόοδο στις διακοινοτικές συνομιλίες, στον απόηχο της επίσκεψης Ερντογάν στα Κατεχόμενα
LIFO NEWSROOM
Γιατί πρέπει να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

LiFO politics / Γιατί πρέπει να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

Ο καθηγητής της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Σπύρος Βλαχόπουλος, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για την ανάγκη κατάργησης του νόμου περί ευθύνης υπουργών, εξηγώντας όμως γιατί πρέπει να τηρείται όσο παραμένει σε ισχύ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ