Παρακολουθήσεις: Σήμερα η πρώτη συνεδρίαση της εξεταστικής επιτροπής

Κτίριο Βουλής Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI
0

Ξεκινούν σήμερα οι εργασίες της εξεταστικής επιτροπής, για την υπόθεση των παρακολουθήσεων

Η επιτροπή αποτελείται από 29 βουλευτές: 15 της ΝΔ, οχτώ του ΣΥΡΙΖΑ, δύο του ΠΑΣΟΚ, έναν του ΚΚΕ, της Ελληνικής Λύσης και του ΜέΡΑ25 και έναν ανεξάρτητο. 

Η συνεδρίαση θα ξεκινήσει στις 11:00 και αναμένεται σφοδρή αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση. Προβλέπονται τρεις συνεδριάσεις της επιτροπής κάθε εβδομάδα, με στόχο οι εργασίες της να ολοκληρωθούν περίπου στις 10 Οκτωβρίου. Στη συνέχεια θα συνταχθεί το πόρισμα και θα ακολουθήσει η συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής. 

Σε ό,τι αφορά τη διαδικασία, για τη θέση του προέδρου της εξεταστικής επιτροπής αναμένεται να προταθεί ο Γιάννης Κεφαλογιάννης, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ. Το επόμενο βήμα θα είναι η κλήση των μαρτύρων και τα έγγραφα που θα ζητηθούν να κατατεθούν. 

Στην επιτροπή αναμένεται να κληθούν τόσο ο νυν επικεφαλής της ΕΥΠ, Θεμιστοκλής Δεμίρης, όσο και οι πρώην διοικητές Παναγιώτης Κοντολέων, Παναγιώτης Ρουμπάτης και Θεόδωρος Δραβίλλας, αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες. 

Ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Θανάσης Κουκάκης επίσης θα κληθούν να καταθέσουν για την υπόθεση των παρακολουθήσεων. Η αντιπολίτευση αναμένεται να ζητήσει να κληθούν ο πρώην γραμματέας του πρωθυπουργικού γραφείου Γρηγόρης Δημητριάδης, οι υπουργοί Γιώργος Γεραπετρίτης και Κυριάκος Πιερρακάκης και ο επικεφαλής της ΑΔΑΕ, Χρήστος Ράμμος. 

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ