Τσίπρας: Να ανοίξει η Βουλή και να γίνει έκτακτη συζήτηση για τις παρακολουθήσεις

Παρακολουθήσεις: Ο Τσίπρας ζητά παύση των διακοπών της Βουλής και έκτακτη συζήτηση Facebook Twitter
Φωτ.: ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/EUROKINISSI
0

O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ζήτησε από τον πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα, τη διακοπή των θερινών διακοπών του Κοινοβουλίου και τον ορισμό έκτακτης συζήτησης προ ημερήσιας διάταξης στην Ολομέλεια για το θέμα της παρακολούθησης πολιτικών και δημοσιογράφων από την υπαγόμενη στον πρωθυπουργό ΕΥΠ.

Ο κ. Τσίπρας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Τασούλα νωρίτερα σήμερα κατά την οποία τον ενημέρωσε ότι κατέθεσε επιστολή για το αίτημά του. 

Όπως αναφέρει ο ίσιος στη σχετική επιστολή, «η πολιτική ζωή της χώρας βιώνει μια από τις κρισιμότερες στιγμές της στη Μεταπολιτευτική περίοδο» και «ο πρωθυπουργός, εκμεταλλευόμενος το ότι διάγουμε περίοδο θερινών διακοπών επιχείρησε να αποφύγει την αναγκαία διαδικασία εκτενούς και δημόσιας λογοδοσίας στο χώρο που είναι το φυσικό περιβάλλον αυτής, δηλαδή στη Βουλή και επέλεξε να απευθύνει διάγγελμα μέσω βιντεοσκοπημένης εξαγγελίας με προετοιμασμένο κείμενο».

Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από τον κύριο Τασούλα να ανταποκριθεί στο αυτονόητα δημοκρατικό του καθήκον να διευκολύνει να ασκηθούν το συντομότερο όλες οι αρμοδιότητες της νομοθέτησης και του κοινοβουλευτικού ελέγχου και εκτάκτως να ορίσει προ ημερησίας συζήτηση.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία πρέπει «άμεσα να πέσει φως σε όσα έχουν συμβεί με την ύψιστη διαλογική διαδικασία κριτικού ελέγχου και συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής».

Υπενθυμίζεται πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο σημερινό του διάγγελμα, παραδέχθηκε πως ο τότε ευρωβουλευτής, Νίκος Ανδρουλάκης, παρακολουθούνταν για ένα τρίμηνο την ΕΥΠ, αλλά σταμάτησε μετά την εκλογή του στην προεδρία του ΠΑΣΟΚ. Παρότι, όπως είπε, ήταν νόμιμη η διαδικασία, δεν ήταν και πολιτικά ορθή. Ο ίδιος είπε πως δεν είχε λάβει γνώση της υπόθεσης και εάν το ήξερε δεν θα το επέτρεπε. 

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ