Ο Μητσοτάκης «παραίτησε» τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιο Λιβανό - Του ζήτησε εξηγήσεις

Παραιτήθηκε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιος Λιβανός Facebook Twitter
Πηγή: Eurokinissi.
0

Την παραίτησή του υπέβαλε πριν λίγη ώρα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιος Λιβανός, με τον πρωθυπουργό να την αποδέχεται. 

Όπως σημειώνει το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιο Λιβανό και του ζήτησε εξηγήσεις για την αντίδρασή του σε «απαράδεκτη αναφορά» του δημάρχου Σπάρτης κ. Δούκα για τις φονικές πυρκαγιές της Ηλείας το 2007.

Κυβερνητικές πηγές μετέφεραν στη LiFO πως μόλις έγινε γνωστή η στάση του υπουργού, ο πρωθυπουργός επικοινώνησε με τον κ. Λιβανό και του τόνισε πως τέτοιες συμπεριφορές δεν γίνονται ανεκτές, και είναι εκτός του αξιακού κώδικα της κυβέρνησης.

Ο υπουργός παραδέχθηκε ότι θα έπρεπε να έχει αντιδράσει διαφορετικά και έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση του πρωθυπουργού. Στο πλαίσιο αυτό, η παραίτηση του κ. Λιβανού έγινε αποδεκτή από τον πρωθυπουργό και ο νέος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων θα ανακοινωθεί τις επόμενες ώρες.

Η στάση του υπουργού έφερε την παραίτηση

Σε βίντεο που δημοσιοποίησε η ιστοσελίδα Ilialive εμφανίζεται ο δήμαρχος Σπάρτης, Πέτρος Δούκας απευθυνόμενος στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Σπήλιο Λιβανό να καυχιέται για τα κατορθώματά του ιδίου και της τότε κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας του Κώστα Καραμανλή, όπου ήταν υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών.

«Όταν σου πει για τα θέματα αποζημιώσεων για τον παγετό, όπως θυμάσαι είχαμε πάει στην Ηλεία στις φωτιές τότε, έτσι πήραμε τις εκλογές το 2007. Είχαμε κατέβει κάτω με τσάντες και αποζημιώναμε όλους αυτούς που είχαν», είπε ο κ. Δούκας.

«Έχουν μείνει αξέχαστα τα χρόνια αυτά […]» ακούγεται κάποιος από τη σύσκεψη να λέει. «Κυριολεκτικά γυρίσαμε το παιχνίδι, εκεί που πέφταμε με 15% θα καταστρεφόμασταν, πήγαμε εκεί και με δύο κινήσεις γύρισε όλο το παιχνίδι», συμπλήρωσε ο σημερινός δήμαρχος Σπάρτης.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ