Παραιτήθηκε «για πολιτικούς λόγους» ο αναπληρωτής γ.γ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

Παραιτήθηκε «για πολιτικούς λόγους» ο αναπληρωτής γ.γ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Facebook Twitter
Eurokinissi
0

Την παραίτησή του στο νέο Υπουργό Υγείας υπέβαλε ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου, Σταμάτης Βαρδαρός, υπεύθυνος για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.


Ειδικότερα, ο Βαρδαρός υπέβαλε την παραίτησή του στον νέο υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, για πολιτικούς λόγους, όπως ο ίδιος αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του. Παράλληλα τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κάνει αναλυτική ενημέρωση προς τη νέα πολιτική ηγεσία σχετικά με τη θεσμική και νομοθετική παραγωγή που συντελέστηκε κατά την περίοδο 2015-2019.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε γίνεται μια αναδρομή των πεπραγμένων του στο υπ. Υγείας και το έργο του στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας όπου μεταξύ άλλων αναφέρει ότι «το διάστημα 2015 – 2019 η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) αναβαθμίστηκε και απέκτησε νέες δομές σε όλη την Ελλάδα, για την παροχή πρόσβασης σε δωρεάν και ποιοτικές υπηρεσίες υγείας για όλους και όλες. Οι δομές αυτές είναι τα Κέντρα Υγείας και οι Τοπικές Ομάδες Υγείας –ή αλλιώς ΤΟΜΥ. Στην καρδιά της λειτουργίας των νέων δομών βρίσκεται ο θεσμός του Οικογενειακού Γιατρού. Τον Ιούλιο του 2019 σε όλη την Ελλάδα λειτουργούν 127 ΤΟΜΥ. Όμως δεν γίνεται καμιά αναφορά για τι κλειστές ΤΟΜΥ και για τους γιατρούς που δεν προσλήφθηκαν ποτέ!».

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: «Τι είναι πιο χρήσιμο, η «παράδοση της κατάληψης» ή η εξασφάλιση στέγης για οικονομικά αδύναμους σπουδαστές;»

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Τι είναι πιο χρήσιμο, η "παράδοση της κατάληψης" ή η εξασφάλιση στέγης για οικονομικά αδύναμους σπουδαστές;»

Το σχόλιο του πρωθυπουργού για το Final Four, για τις προβλέψεις της Κομισιόν για την ελληνική οικονομία αλλά και τα πανεπιστήμια, στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του
LIFO NEWSROOM
«Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Lifo Videos / «Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με τον συγγραφέα, δημοσιογράφο και διευθυντή του SLpress.gr, Σταύρο Λυγερό, για τις βαθύτερες διαστάσεις της σύγκρουσης Ρωσίας - Ουκρανίας, το ενεργειακό σκάκι και την προπαγάνδα, τη θέση της Ευρώπης, τη στάση της Ελλάδας, τον ρόλο της Κίνας και την επιστροφή του Τραμπ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Πολιτική / Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για συγκάλυψη, φέρνοντας ως παράδειγμα την καταψήφιση της πρότασης διερεύνησης υπουργικής ευθύνης στην υπόθεση της σύμβασης 717, παρά την αναφορά σχετικής δικογραφίας από την ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη
LIFO NEWSROOM
«Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

LiFO politics / «Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

Η νέα εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Αλεξάνδρα Σδούκου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας και εξηγεί γιατί «οι γυναίκες πολλές φορές χρειάζεται να καταβάλουν παραπάνω προσπάθεια για να αποδείξουν την αξία τους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Βασιλική Σιούτη για Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Lifo Videos / Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Από τα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από την υπόθεση των Τεμπών, μέχρι τη στασιμότητα του ΠΑΣΟΚ και την παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Στέφανου Κασσελάκη στην πολιτική σκηνή – Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με την υπεύθυνη του πολιτικού ρεπορτάζ της LIFO Βασιλική Σιούτη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Η Ελλάδα βιώνει πολιτικές συνθήκες που δεν έχει ξαναζήσει»

LiFO politics / Έχουμε τελικά αντιπολίτευση, ή όχι;

Ο δημοσιογράφος Χάρης Ιωάννου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για το αν τελικά έχουμε αντιπολίτευση, για την ιδιαίτερη πολιτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, καθώς και για τις προκλήσεις του πολιτικού ρεπορτάζ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ