Παπαγγελόπουλος κατά ΜΜΕ και αντιπολίτευσης: Προσπαθούν να ελέγξουν τη Δικαιοσύνη, ολισθαίνοντας σε θεσμική εκτροπή

Παπαγγελόπουλος κατά ΜΜΕ και αντιπολίτευσης: Προσπαθούν να ελέγξουν τη Δικαιοσύνη, ολισθαίνοντας σε θεσμική εκτροπή Facebook Twitter
0

Απάντηση στις αιχμές κατά της κυβέρνησης από τις δικαστικές ενώσεις δίνει με συνέντευξή του στην «Εφ.Συν.» ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, αναφέροντας ότι αν και αποτελούν κατ’εξοχήν επιστημονικά σωματεία, από τη στιγμή που εξελέγη ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει υπάρξει «έστω και μία ανακοίνωση δικαστικής ένωσης που να μην αντιπολιτεύεται άμεσα ή έμμεσα τη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση και το περιεχόμενό της να μην έχει έντονα συνδικαλιστικό ή, ακόμη χειρότερα, συντεχνιακό χαρακτήρα».

 

Στη συνέντευξή του ο κ. Παπαγγελόπουλος θέτει το ερώτημα «γιατί η εμπιστοσύνη των πολιτών προς τη Δικαιοσύνη έχει κατρακυλήσει στους τελευταίους δείκτες καταγραφής τα τελευταία 15 χρόνια», ενώ ερμηνεύει το γεγονός ότι «η αντιπολίτευση και συγκεκριμένα ΜΜΕ κατηγορούν την κυβέρνηση ότι αντιμετωπίζει τη Δικαιοσύνη ως θεσμικό εμπόδιο», «στη φεουδαρχική αντίληψη κάποιων ότι η εξουσία είναι αποκλειστικό προνόμιό τους και ότι η Δικαιοσύνη τούς ανήκει και πρέπει να την ελέγχουν».

 

«Η Δικαιοσύνη για πρώτη φορά δεν ελέγχεται απόλυτα απ’ αυτούς» λέει ο κ. Παπαγγελόπουλος και συμπληρώνει ότι «η αντιπολίτευση και τα φιλικά προς αυτήν ΜΜΕ, δηλαδή σχεδόν το σύνολο των ΜΜΕ, προσπαθούν να εκμεταλλευτούν για άλλη μια φορά τη Δικαιοσύνη στην προσπάθειά τους να πλήξουν την κυβέρνηση, ολισθαίνοντας αυτοί σε θεσμική εκτροπή».

 

Όπως σημειώνει ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης «για πρώτη φορά η διαπλοκή χάνει μάχες, όταν οι προηγούμενες κυβερνήσεις είτε δεν τόλμησαν καν να της αντιπαρατεθούν είτε αναγκάζονταν να συνθηκολογήσουν μαζί της».

 

Σύμφωνα με τον κ. Παπαγγελόπουλο «η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης είναι πλήρως εξασφαλισμένη θεσμικά. Είναι αποκλειστικά θέμα των λειτουργών της να ανταποκριθούν στη δύσκολη και υψηλή αποστολή τους».

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Πολιτική / Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Η εγκύκλιος δίνει κατεύθυνση για την εφαρμογή του άρθρου, που προβλέπει ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δύο ετών για όσους παραμένουν παράνομα στη χώρα
LIFO NEWSROOM
Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Πολιτική / Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον συνιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της Google DeepMind, Ντέμη Χασάμπη, και στελέχη της Google στο Μέγαρο Μαξίμου
LIFO NEWSROOM
Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπέργκαμ: Μήνυμα «συνεργασίας» για το αμερικανικό LNG

Πολιτική / Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπέργκαμ: Μήνυμα «συνεργασίας» για το αμερικανικό LNG

Ενίσχυση ελληνοαμερικανικής συνεργασίας στην ενέργεια – Στο τραπέζι LNG, διασυνδέσεις (Great Sea Interconnector, GREGY), ρόλος της ελληνικής ναυτιλίας και ο άξονας Αλεξανδρούπολη–Οδησσός.
LIFO NEWSROOM
Κασσελάκης για Τσίπρα: «Όλο αυτό το πράγμα είναι μια γελοιότητα»

Πολιτική / Κασσελάκης για Τσίπρα: «Όλο αυτό το πράγμα είναι μια γελοιότητα»

Ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατίας σχολίασε την πρόσφατη ομιλία του πρώην πρωθυπουργού, χαρακτηρίζοντάς την «χωρίς δυναμική» και ξεκαθάρισε πως δεν θα συνεργαστεί μαζί του, στην περίπτωση δημιουργίας νέου κόμματος
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Θα εξαντλήσουμε την τετραετία» – Όσα είπε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία και εξωτερική πολιτική

Πολιτική / Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Θα εξαντλήσουμε την τετραετία» – Όσα είπε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία και εξωτερική πολιτική

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη Τύπου της ΔΕΘ ξεκαθάρισε ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2027, απάντησε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία, ελληνοτουρκικά και Παλαιστίνη, ενώ έστειλε μηνύματα για ακρίβεια, στεγαστικό και τη λειτουργία του κράτους
LIFO NEWSROOM