Παναγιώτης Καρίπογλου: Αντιδράσεις για ανάρτηση με το Άουσβιτς - «Ήταν μη ορθή και λανθασμένη», είπε ο ίδιος

Παναγιώτης Καρίπογλου: Η συσχέτιση με το Άουσβιτς ήταν μη ορθή και λανθασμένη Facebook Twitter
Φωτ.: Facebook
0

Αντιδράσεις προκάλεσε η ανάρτηση που έκανε το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιος δήμαρχος Σερρών, Παναγιώτης Καρίπογλου, η οποία περιελάμβανε σκίτσο του ναζιστικού στρατοπέδου συγκέντρωσης του Άουσβιτς και έγραφε «το 16ωρο απελευθερώνει».

Η ανάρτηση του Παναγιώτη Καρίπογλου έρχεται ήρθε μετά τη χθεσινή δήλωση του υπουργού Εργασίας, Άδωνι Γεωργιάδη για δυνατότητα 16ωρης εργασίας των εργαζομένων, αν το επιθυμούν, σε πολλαπλούς εργοδότες.

Παναγιώτης Καρίπογλου: Η συσχέτιση με το Άουσβιτς ήταν μη ορθή και λανθασμένη Facebook Twitter
Φωτ.: Facebook

Λίγο μετά την ανάρτηση για το Άουσβιτς, ο κ. Καρίπογλου έκανε νέα ανάρτηση, αναφέροντας ότι «η συσχέτιση με το Άουσβιτς ήταν μη ορθή και λανθασμένη» και τονίζοντας ότι «δεν αποτελεί κομματική θέση».

«Θέλησα με αυτόν τον ακραίο ομολογουμένως τρόπο να καταδείξω την αυθαιρεσία που επιχειρείται να εισαχθεί στην ελληνική έννομη τάξη», έγραψε μεταξύ άλλων προσθέτοντας πως «πάντοτε συμπαρίσταμαι στον εβραϊκό λαό και υπερασπίζομαι δημόσια το δικαίωμα και τη νομική υποχρέωση στη μη λήθη του Ολοκαυτώματος».

Παναγιώτης Καρίπογλου: Η συσχέτιση με το Άουσβιτς ήταν μη ορθή και λανθασμένη Facebook Twitter
Φωτ.: Facebook

Αντιπαράθεση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για την ανάρτηση

Την αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη προκάλεσε η ανάρτηση του κ. Καρίπογλου αναφέροντας σε δήλωσή του ότι «θα περίμενε κανείς από έναν πρόεδρο δικηγορικού συλλόγου να είναι σε θέση να καταλαβαίνει τι λέει ένας νόμος. Και, βέβαια, ο καθένας θα αξίωνε σεβασμό στο Ολοκαύτωμα από έναν υποψήφιο κόμματος που θέλει να αυτοπροσδιορίζεται ως δημοκρατικό και κεντρώο»

«Φαίνεται πως όλα αυτά είναι ψιλά γράμματα για τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ στον νομό Σερρών Παναγιώτη Καρίπογλου, ο οποίος αναπαράγοντας ένα κατάπτυστο σκίτσο διασπείρει ψευδείς ειδήσεις και, κυρίως, ακραία χυδαιότητα. Θα το πούμε για άλλη μια φορά: όποιος κάνει λόγο για δήθεν "16ωρο" απλώς ψεύδεται. Όποιος προσπαθεί να διανθίσει αυτά τα ψεύδη παρομοιάζοντάς τα με το Άουσβιτς είναι ακραία χυδαίος. Και όποιο κόμμα αναδεικνύει και ανέχεται τέτοια στελέχη δεν έχει καμία σχέση με τις έννοιες της αξιοπρέπειας και της σοβαρότητας», αναφέρει και προσθέτει:

«Αν αυτά είναι τα πρώτα δείγματα της υπεύθυνης και σοβαρής αντιπολίτευσης που υπόσχεται ο κ. Ανδρουλάκης, δεν θέλουμε να ξέρουμε τι μας επιφυλάσσει η συνέχεια».

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Θανάσης Γλαβίνας απάντησε στον Παύλο Μαρινάκη πως «ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας και κυβερνητικός εκπρόσωπος καλό θα είναι να απευθύνεται με πολιτική ευπρέπεια, όταν αναφέρεται στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής».

«Εμείς καταδικάζουμε απερίφραστα κάθε ακραία θέση από όποιον και αν εκφράζεται είτε είναι στέλεχος του κόμματός μας είτε της Νέας Δημοκρατίας, όπως ο κ. Μαρινάκης που πριν μερικά χρόνια χρησιμοποιούσε δημοσίως τη μετεμφυλιακή ρητορεία του μίσους. Οφείλει, δε, να γνωρίζει ότι το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής έχει εκφράσει επίσημα τη θέση του για τις παλινωδίες του υπουργού Εργασίας δια των αρμοδίων τομεαρχών του και ο κ. Καρίπογλου ήδη ανασκεύασε», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Γλαβίνας ασκεί το εξής ερώτημα προς την κυβέρνηση: «Ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης θα ήθελε να μας εξηγήσει τι είδους νομοθετική ρύθμιση θα φέρει ο κ. Γεωργιάδης, ο οποίος μέσα σε 24 ώρες μίλησε  για τη θεσμοθέτηση του "δικαιώματος" απασχόλησης σε δύο εργοδότες και ωράριο εργασίας 16 ωρών -όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ- με 11ωρη (!) ανάπαυση, για να διαψεύσει αργότερα τον εαυτό του μιλώντας για 8 ώρες εργασίας συνολικά και όχι αθροιστικά;». 

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Πολιτική / Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για συγκάλυψη, φέρνοντας ως παράδειγμα την καταψήφιση της πρότασης διερεύνησης υπουργικής ευθύνης στην υπόθεση της σύμβασης 717, παρά την αναφορά σχετικής δικογραφίας από την ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη
LIFO NEWSROOM
«Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

LiFO politics / «Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

Η νέα εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Αλεξάνδρα Σδούκου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας και εξηγεί γιατί «οι γυναίκες πολλές φορές χρειάζεται να καταβάλουν παραπάνω προσπάθεια για να αποδείξουν την αξία τους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Βασιλική Σιούτη για Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Lifo Videos / Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Από τα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από την υπόθεση των Τεμπών, μέχρι τη στασιμότητα του ΠΑΣΟΚ και την παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Στέφανου Κασσελάκη στην πολιτική σκηνή – Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με την υπεύθυνη του πολιτικού ρεπορτάζ της LIFO Βασιλική Σιούτη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Η Ελλάδα βιώνει πολιτικές συνθήκες που δεν έχει ξαναζήσει»

LiFO politics / Έχουμε τελικά αντιπολίτευση, ή όχι;

Ο δημοσιογράφος Χάρης Ιωάννου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για το αν τελικά έχουμε αντιπολίτευση, για την ιδιαίτερη πολιτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, καθώς και για τις προκλήσεις του πολιτικού ρεπορτάζ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Πολιτική / Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η χώρα, υπογραμμίζοντας πως: «Ο ελληνικός λαός υπέμεινε σοβαρές δυσκολίες και έκανε θυσίες, όμως επέδειξε θάρρος, αγκάλιασε την αλλαγή και απέδειξε την ανθεκτικότητά του»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Πολιτική / Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Τι αναφερει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εβδομαδιαία ανασκόπησή του - Εθνική Στρατηγική για την Πρόληψη της Βίας και την Αντιμετώπιση της Παραβατικότητας Ανηλίκων
LIFO NEWSROOM