LIVE - Πόλεμος στη Μέση Ανατολή

Ώρα αποφάσεων στον ΣΥΡΙΖΑ: Ζυμώσεις και διαφωνίες στον δρόμο για τη διαδοχή Τσίπρα

Ώρα αποφάσεων στον ΣΥΡΙΖΑ: Ζυμώσεις και διαφωνίες στον δρόμο για τη διαδοχή του Αλέξη Τσίπρα Facebook Twitter
Φωτ.: ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI
0

Σε εξέλιξη είναι η κρίσιμη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία με το κόμμα να καλείται να συμφωνήσει τον οδικό χάρτη για την κούρσα διαδοχής του Αλέξη Τσίπρα.

Το όργανο πρέπει να λάβει αποφάσεις σχετικά με το χρονοδιάγραμμα της εκλογής νέου προέδρου, μετά την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα, και της διεξαγωγής συνεδρίου και τον χαρακτήρα του.

Σύμφωνα με συγκλίνουσες πληροφορίες, εκφράζονται διαφορετικές προτάσεις από τις διάφορες εσωκομματικές πλευρές του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, ζήτημα που, επίσης, επείγει είναι και εκείνο που αφορά στο ποιος θα αναλάβει μεταβατικά επικεφαλής της Κοινοβουλετικής Ομάδας, ώστε το κόμμα να εκπροσωπείται στη Βουλή.

ΣΥΡΙΖΑ: «Ακέφαλη» η Κοινοβουλευτική Ομάδα

Την ίδια ώρα, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος παραμένει «ακέφαλη» καθώς η βουλευτής Όλγα Γεροβασίλη αρνήθηκε να αναλάβει τη θέση της μεταβατικής προέδρου.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, είχε ζητήσει κάποιες εγγυήσεις, τις οποίες, προφανώς, δεν έλαβε και έτσι είπε «όχι». Παράλληλα, το OPEΝ σημείωσε πως η κα Γεροβασίλη ήθελε να δει μία άλλη διάταξη δυνάμεων.

Μέχρι στιγμής δεν έχει ακουστεί κάποιο άλλο πρόσωπο για τη θέση του επικεφαλής της Κ.Ο.

Η εκλογή του επικεφαλής της Ομάδας κρίνεται μεγάλης σημασία καθώς ξεκινά η συζήτηση για τις προγραμματικές δηλώσεις και το κόμμα πρέπει να βρει ποιος θα το εκπροσωπήσει.

Σημειώνεται πως τα πρόσωπα που «ακούγονται», κυρίως, για την κούρσα της διαδοχής του Αλέξη Τσίπρα είναι οι: Έφη Αχτσιόγλου, Ρένα Δούρου, Νίκος Φαραντούρης, Αλέξης Χαρίτσης, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Διονύσης Τεμπονέρας και Παύλος Πολάκης.

Πολιτική
0

LIVE - Πόλεμος στη Μέση Ανατολή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Kesha καταγγέλλει τον Λευκό Οίκο για χρήση του “Blow” σε βίντεο με πολεμικό μήνυμα

Πολιτισμός / «Μη χρησιμοποιείτε τη μουσική μου, διεστραμμένοι»: Η Kesha καταγγέλλει τον Λευκό Οίκο για χρήση του “Blow” σε πολεμικό βίντεο

Η Kesha κατήγγειλε τον Λευκό Οίκο για τη χρήση του τραγουδιού της “Blow” σε βίντεο με στρατιωτικό περιεχόμενο στο TikTok, χαρακτηρίζοντας το μήνυμα «αηδιαστικό και απάνθρωπο».
THE LIFO TEAM
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΝΡΟΥΛΑΚΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Πολιτική / Συναντήση Μητσοτάκη - Ανδρουλάκη για τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή: Ο διάλογός τους

Σε κλίμα θεσμικής ευθύνης εξέφρασαν απόψεις για τον ρόλο της Ελλάδας ως παράγοντα σταθερότητας και για την ανάγκη προσεκτικών, συντονισμένων πρωτοβουλιών σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο
THE LIFO TEAM