Ώρα αποφάσεων στον ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή - Το χρονοδιάγραμμα των εκλογών

Ώρα αποφάσεων στον ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή - Το χρονοδιάγραμμα των εκλογών Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI
0

Σήμερα η κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που κρίνεται ως το πρώτο βήμα για την μετά Αλέξη Τσίπρα εποχή.

Η Έφη Αχτσιόγλου και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έχουν ανακοινώσει τις υποψηφιότητές τους για την προεδρία του κόμματος, ενώ αναμένονται οι αποφάσεις του Νίκου Παππά, που φαίνεται πως θα κάνει το βήμα, και του Παύλου Πολάκη, που κρατά κλειστά τα χαρτιά του. 

Ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΣΚΑΪ, δεν αναμένεται να λάβει μέρος στη σημερινή συνεδρίαση καθώς δεν θέλει να επηρεάσει τις εξελίξεις. 

Τις εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής θα ανοίξει η Ράνια Σβίγκου και στη συνέχεια θα πάρουν το λόγο τα μέλη του οργάνου, με το ενδιαφέρον να είναι επικεντρωμένο στους υποψηφίους, καθώς αναμένεται να αναπτύξουν το πολιτικό τους στίγμα και να καταθέσουν τις θέσεις τους. 

Από την ερχόμενη Δευτέρα, ξεκινά και η προεκλογική καμπάνια σε όλη την Ελλάδα, με την Κουμουνδούρου να ελπίζει πως ο αριθμός των μελών που θα προσέλθουν στις κάλπες θα κινηθεί στα επίπεδα της ψηφοφορίας του 2022, να πλησιάσει δηλαδή τους 150.000.

Τόσο η Έφη Αχτσιόγλου, όσο και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος - σύμφωνα με την ίδια πηγή, τάσσονται υπέρ της διεξαγωγής διαρκούς Συνεδρίου στις 25 Αυγούστου και εκλογή του νέου προέδρου στις 3 και 10 Σεπτεμβρίου. Επιμένουν να «τρέξουν» οι εξελίξεις για να μην μείνει το κόμμα ακέφαλο για μεγάλο διάστημα, ενώ ο Νίκος Παππάς φαίνεται ότι τίθεται υπέρ μίας μικρής καθυστέρησης και ζητά να γίνουν οι εκλογές στις 24 Σεπτεμβρίου και 1η Οκτωβρίου. 

Τέλος, συζήτηση θα υπάρξει για το εάν θα μπορεί κάποιος να υποβάλει υποψηφιότητα μετά τη σημερινή και αυριανή διαδικασία. 

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΜΑΝΟΥΕΛ ΜΑΚΡΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Εμανουέλ Μακρόν: Η Ελλάδα είναι ένα υπόδειγμα, ένα μοντέλο οικονομικής προόδου

Ο Γάλλος πρόεδρος, μιλώντας στο Ελληνο-Γαλλικό Οικονομικό Φόρουμ, αναφέρθηκε στις επιτυχίες της Ελλάδας σε οικονομικό και πολιτικό επίπεδο μετά την κρίση που διήλθε, καθώς και ότι η Γαλλία ήταν πάντα στο πλευρό της
THE LIFO TEAM
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ

Πολιτική / Παπασταύρου από Δελφούς: Πρώτη σε όλη την Ευρώπη η Ελλάδα στην προστασία των θαλασσών

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μιλώντας στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, δήλωσε πως «πριν τελειώσει το έτος» η χώρα μας θα έχει τα δύο θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο
THE LIFO TEAM