Οπαδική βία: Σύσκεψη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για τα μέτρα αποτροπής της

Οπαδική βία: Σύσκεψη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για τα μέτρα αποτροπής της Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Ευρεία σύσκεψη για την εφαρμογή των μέτρων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την αποτροπή της οπαδικής βίας, πραγματοποιείται στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με αφορμή τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή στη Νέα Φιλαδέλφεια. 

Στη σύσκεψη για την οπαδική βία συμμετέχει και η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ, αλλά και αστυνομικοί διευθυντές, καθώς αποφασίστηκε ένας πολύ πιο διευρυμένος ρόλος της αστυνομίας σε ό, τι αφορά τον έλεγχο των γηπέδων, ιδιαίτερα σε αναμετρήσεις οι οποίες χαρακτηρίζονται από τους ειδικούς ως υψηλού κινδύνου.

Πλέον, ο έλεγχος ταυτοπροσωπίας των οπαδών στις θύρες των οργανωμένων οπαδών, αλλά και σε αυτές στις οποίες έχουν σημειωθεί επεισόδια στο παρελθόν, περνάει στην αστυνομία.

Την ίδια ώρα, σε χρόνους όπου δεν θα ανακοινώνονται, θα γίνονται αιφνιδιαστικοί έλεγχοι τόσο στα γήπεδα όσο και στις κερκίδες για την ύπαρξη τυχόν πολεμοφοδίων.

Όσον αφορά στις πρωτοβουλίες που θα ανακοινωθούν από τον αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, σύμφωνα με πληροφορίες μία από αυτές θα σχετίζεται με την επικοινωνιακή καμπάνια για την αντιμετώπιση του χουλιγκανισμού.

Οικονόμου για Νέα Φιλαδέλφεια: «Αναδείξαμε την αποτυχία της ΕΛ.ΑΣ από την πρώτη στιγμή

Για τα μέτρα κατά της οπαδικής βίας που ανακοινώθηκαν χθες αλλά και τις ευθύνες στα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια μίλησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου.

«Στο γήπεδο της ΑΕΚ έγινε μια αλληλουχία λαθών, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχουμε μια διαλυμένη αστυνομία» σημείωσε ο υπουργός λέγοντας ότι τα λάθη θα διορθωθούν. Παραδέχτηκε επίσης, πως υπήρχαν πληροφορίες που δεν τις διαχειρίστηκε σωστά η ΕΛΑΣ.

«Το πρόβλημα είναι η ανάγκη αντιμετώπισης βίαιων και παραβατικών συμπεριφορών με αθλητικό υπόβαθρο», επισήμανε ο Γιάννης Οικονόμου. Τόνισε ωστόσο πως τα επεισόδια δεν σημειώνονται κυρίως μέσα στα γήπεδα αλλά, κατά τα τελευταία πέντε χρόνια, έξω απ’ αυτά.

«Απαιτείται μια ολιστική αντιμετώπιση με δράσεις και παρεμβάσεις σε μια σειρά από τομείς, όπως η εφαρμογή του υπάρχοντος νομοθετικού πλαισίου και η παρακολούθηση των συνδέσμων», συμπλήρωσε ο Γιάννης Οικονόμου.

 
Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τραγωδία στα Τέμπη: Με 154 ψήφους πέρασε η πρόταση για την προανακριτική Καραμανλή

Πολιτική / Τραγωδία στα Τέμπη: Με 154 ψήφους πέρασε η πρόταση για την προανακριτική Καραμανλή

Η πρόταση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ απορρίφθηκε - Επίσης απορρίφθηκε και η πρόταση που συνυπέγραψαν οι ΚΟ της Ελληνικής Λύσης, της «Νίκης», της Πλεύσης Ελευθερίας καθώς και 6 ανεξάρτητοι βουλευτές
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στη Βουλή για την πρόταση Προανακριτικής: «Αθλιότητα εναντίον εκλεγμένου πρωθυπουργού»

Πολιτική / Μητσοτάκης στη Βουλή για την πρόταση Προανακριτικής: «Αθλιότητα εναντίον εκλεγμένου πρωθυπουργού»

Δεν θα μπορούσα να μην αντιδράσω σε μια χυδαία απόπειρα των τεσσάρων πιο μικρών κομμάτων της αντιπολίτευσης να μετατρέψουν ένα εθνικό δράμα σε απόπειρα πολιτικής σκευωρίας», είπε ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Γιατί επιχειρούν να επιστρέψουν στο προσκήνιο Σαμαράς και Τσίπρας

LiFO politics / Γιατί επιχειρούν να επιστρέψουν στο προσκήνιο Σαμαράς και Τσίπρας

Ο πολιτικός αναλυτής και διευθυντής ερευνών της Opinion Poll, Ζαχαρίας Ζούπης, συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα σενάρια δημιουργίας νέων κομμάτων από τους δύο πρώην πρωθυπουργούς.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Μητσοτάκης για απόφαση ΣτΕ για τα μη κρατικά ΑΕΙ: Τέλος στα ταμπού και στις ιδεοληψίες

Πολιτική / Μητσοτάκης για απόφαση ΣτΕ για τα μη κρατικά ΑΕΙ: Τέλος στα ταμπού και στις ιδεοληψίες

Την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να κρίνει συνταγματικό τον νόμο για τη λειτουργία μη κρατικών πανεπιστημίων χαιρέτισε ο πρωθυπουργός, κάνοντας λόγο για "τέλος στις ιδεοληψίες" και "τολμηρό βήμα προς την πρόοδο"
LIFO NEWSROOM