Ομοφοβικό παραλήρημα του βουλευτή των ΑΝΕΛ Κώστα Κατσίκη στη συζήτηση για το σύμφωνο συμβίωσης

Ομοφοβικό παραλήρημα του βουλευτή των ΑΝΕΛ Κώστα Κατσίκη στη συζήτηση για το σύμφωνο συμβίωσης Facebook Twitter
3

Oμοφοβικό παραλήρημα του βουλευτή των Κώστα Κατσίκη πριν από λίγο στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για το Σύμφωνο Συμβίωσης των ομόφυλων ζευγαριών.

Ο κ. Κατσίκης άσκησε έντονη κριτική κατά του Συμφώνου Συμβίωσης υποστηρίζοντας ότι «προσκρούει στις πατριωτικές και θρησκευτικές αντιλήψεις της κοινωνίας».

«Θα μπορούσε να μην έρθει τώρα προς συζήτηση. Είμαι πεπεισμένος ότι το Σύμφωνο παραπέμπεται σε συνέχεια, ώστε και τα ομόφυλα ζευγάρια να μπορούν να προβαίνουν σε γάμο και υιοθεσία. Προσκρούει στις πατριωτικές και θρησκευτικές αντιλήψεις της κοινωνίας. Η ομοφυλία παραπέμπει σε μικρή ομάδα σεξουαλικά παρεκτρεπομένων. Παραβιάζει την αρχή της ομαλής ψυχοσωματικής ανάπτυξης του παιδιού», ανέφερε χαρακτηριστικά ενώ κατέληξε λέγοντας: «Δηλώνω την πρόθεση μου να καταψηφίσω. Η ελληνική οικογένεια δεν είναι δυνατόν να πληγεί από ζευγάρια με ποικίλους σεξουαλικούς προσανατολισμούς».

Οι δηλώσεις του κ. Κατσίκη προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σπυρίδωνα Λάππα που απάντησε σε εξίσου έντονο ύφος: «Παρεκτρεπόμενος είναι αυτός που παραβιάζει τους νόμους και τίποτα άλλο. Τα ομόφυλα ζευγάρια πρέπει να έχουν τα ίδια δικαιώματα με τα ετερόφυλα. Τι θα πει ότι ο νόμος αφορά μια μειοψηφία. Πού το ξέρετε ότι είναι μειοψηφία; Ισονομία και ισοπολιτεία σημαίνει να σέβεσαι τα δικαιώματα του ανθρώπου, έστω και αν είναι ένας», αντέτεινε ο κ. Λάππας.

Η συζήτηση και η ψήφιση του νομοσχεδίου για το Σύμφωνο Συμβίωσης στην αρμόδια επιτροπή της Βολής ολοκληρώθηκε με τις βελτιωτικές αλλαγές σε επίμαχα άρθρα που υποσχέθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος.

Το νομοσχέδιο, θα συζητηθεί εκ νέου σε Β΄ ανάγνωση την ερχόμενη Δευτέρα, ενώ αναμένεται να ψηφιστεί από την Ολομέλεια την Τετάρτη, 23 Δεκεμβρίου.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Το πρόβλημα της δημόσιας διοίκησης δεν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά οι πολιτικοί που παρεμβαίνουν σε αυτήν»

LiFO politics / «Δεν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι το πρόβλημα αλλά οι πολιτικοί που παρεμβαίνουν»

Ο καθηγητής Νικόλαος-Κομνηνός Χλέπας, εξηγεί γιατί το πρόβλημα της δημόσιας διοίκησης στη χώρα μας δεν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά το σύστημα ακραίου συγκεντρωτισμού της εξουσίας.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ζελένσκι: «Ευχαριστώ την Ελλάδα και τον Τραμπ» – Μητσοτάκης: «Η χώρα μας θα αποτελέσει ενεργειακό κόμβο»

Πολιτική / Ζελένσκι: «Ευχαριστώ την Ελλάδα και τον Τραμπ» – Μητσοτάκης: «Η χώρα μας θα αποτελέσει ενεργειακό κόμβο»

Ο Έλληνας πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι ενεργοποιείται ο ενεργειακός διάδρομος που συνδέει Αλεξανδρούπολη και Οδησσό, επιτρέποντας την αποστολή αμερικανικού υγροποιημένου φυσικού αερίου προς την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM