Ολοκληρώθηκε η έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου για τους σεισμούς - «Υπάρχει εγρήγορση»

Ολοκληρώθηκε η έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου για τους σεισμούς - «Υπάρχει εγρήγορση» Facebook Twitter
Φωτ. / EUROKINISSI
0

Ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ της Κυριακής, η έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για τους σεισμούς.

Η σύσκεψη διήρκησε περίπου δύο ώρες και αντικείμενό της ήταν οι αλλεπάλληλοι σεισμοί που καταγράφονται τα τελευταία εικοσιτετράωρα, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Σαντορίνης και Αμοργού.

Στη σύσκεψη εκτός από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη συμμετείχαν ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Δημήτρης Χούπης, ο Θανάσης Γκανάς του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου και ο καθηγητής Φυσικών Καταστροφών Κώστας Συνολάκης.

Παράλληλα, στη σύσκεψη συμμετείχαν μέσω τηλεδιάσκεψης από τη Σαντορίνη ο Ευθύμης Λέκκας και ο Κώστας Παπαζάχος, ενώ μετά το πέρας της σύσκεψης, ο Βασίλης Κικίλιας προχώρησε σε ανακοινώσεις σχετικά με τις αποφάσεις.

«Μόλις ολοκληρώθηκε η σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό. Ενημερώθηκε όπως και οι υπόλοιποι από την επιστημονική μας ομάδα και η ενημέρωση φυσικά θα παρέχεται συνεχώς. Εξετάζονται όλα τα στοιχεία της σεισμικής δραστηριότητας. Τα μέτρα είναι προληπτικά, συνεδριάζει συνεχώς η Επιτροπή Σεισμικού Κινδύνου, υπάρχει εγρήγορση. Οι πολίτες να ακολουθούν τις συμβουλές των ειδικών. Θερμή παράκληση προς όλους, να δώσουμε βήμα στους επιστήμονες, στους ειδικούς που γνωρίζουν όλα τα γεγονότα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά τα προληπτικά μέτρα σε Σαντορίνη και Αμοργό

Σε συνεδρίαση του Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αμοργού, σε συνεργασία με το Κέντρο Επιχειρήσεων του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Αλλαγής, αποφασίστηκε προληπτικά:

  • Η αναστολή λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου.
  • Η ακύρωση όλων των πολιτιστικών εκδηλώσεων.
  • Η σύσταση προς τους πολίτες να αποφεύγουν τις μαζικές συγκεντρώσεις σε κλειστούς χώρους.
  • Ο Δήμος Αμοργού επισημαίνει ότι, σύμφωνα με τις αρμόδιες υπηρεσίες, η σεισμική δραστηριότητα δεν εμπνέει ιδιαίτερη ανησυχία, ωστόσο η ετοιμότητα είναι απαραίτητη.

Αντίστοιχα, η Επιστημονική Επιτροπή Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου αποφάσισε τη λήψη προληπτικών μέτρων και στη Σαντορίνη, προτείνοντας:

  • Κλείσιμο σχολείων τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου.
  • Αποφυγή συγκεντρώσεων σε κλειστούς χώρους.
  • Αποφυγή πρόσβασης και παραμονής στα λιμάνια Αμμουδίου και Παλαιού Λιμένα Φηρών.
Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΒΟΥΛΗ

Πολιτική / Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στη Βουλή: Η οικονομική δραστηριότητα που δεν σέβεται το περιβάλλον, είναι «οικο-ανομία»

Έδωσε ομιλία ύστερα από 27 χρόνια - Σήμερα είναι η δεύτερη μέρα της επίσκεψης του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην Αθήνα
THE LIFO TEAM
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΓΙΑΝΗΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΣΤΟ ΧΙΛΙΟΣΤΟ

Πολιτική / Τσακαλώτος: «Λάθος που δεν ψηφίσαμε ΠτΔ και έπεσε η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου»

Το νέο ντοκιμαντέρ «Στο Χιλιοστό» του ΣΚΑΪ αποκάλυψε άγνωστα παρασκήνια και τις κρίσιμες αποφάσεις που σημάδεψαν την πορεία της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, αναδεικνύοντας τα λάθη, τις παραλείψεις και τις καθοριστικές επιλογές μέσα από τις αφηγήσεις των πρωταγωνιστών της περιόδου διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.
THE LIFO TEAM