Όλα τα σενάρια ανοιχτά στο κρίσιμο ραντεβού Τσίπρα - Καμμένου σήμερα

Όλα τα σενάρια ανοιχτά στο κρίσιμο ραντεβού Τσίπρα - Καμμένου σήμερα Facebook Twitter
0

Σήμερα αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο μεταξύ Αλέξη Τσίπρα και Πάνου Καμμένου καθώς το ραντεβού των δύο κυβερνητικών εταίρων θα πυροδοτήσει ενδεχομένως εξελίξεις.

Τσίπρας και Καμμένος θα συναντηθούν το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου με το κλίμα να είναι βαρύ λόγω της Συμφωνίας των Πρεσπών που έχει φέρει κρίση στις σχέσεις τους.

Όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά και αναμενόμενα, ακόμη και η ρήξη, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξή του ξεκαθάρισε πως σε περίπτωση που ο Καμμένος αποσύρει τη στήριξή του από την κυβέρνηση, θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης και πως δεν κάνει πίσω σε ότι αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ωστόσο ο πρωθυπουργός προσδοκά πως ο Πάνος Καμμένος είναι αυτός που θα κάνει πίσω και από το κυβερνητικό στρατόπεδο στέλνουν μήνυμα πως ο κυβερνητικός εταίρος δεν θα επιλέξει να είναι αυτός που θα δώσει στον Κυριάκο Μητσοτάκη την ευκαιρία για εκλογές.

«Πιστεύω ότι ο κ. Καμμένος δεν θα επιλέξει ο ίδιος να ρίξει νερό στον μύλο των πολιτικών αντιπάλων της κυβέρνησης. Δεν θα διευκολύνει τα σχέδια των πολιτικών μας αντιπάλων. Αν το κάνει, θα ζητήσω ψήφο εμπιστοσύνης. Αλλά δεν πιστεύω ότι θα το κάνει», είπε ο πρωθυπουργός στη συνέντευξη στο Open.

Τις τελευταίες ώρες πάντως διακινείται ένα σενάριο που αναφέρει πως αν ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ανακοινώσει στον πρωθυπουργό ότι αποσύρει την εµπιστοσύνη του από την κυβέρνηση, ο Αλέξης Τσίπρας σκοπεύει να ζητήσει άµεσα την παροχή ψήφου εµπιστοσύνης από τη Βουλή.

Σύμφωνα με το σενάριο αυτό, κάτι τέτοιο δεν αποκλείεται να γίνει σήµερα το βράδυ, µετά την ολοκλήρωση του ραντεβού ή το Σάββατο το πρωί.

Πριν τη συνάντηση Τσίπρα - Καμμένου πάντως θα γίνει η συνεδρίαση της ΚΟ των ΑΝΕΛ μετά την αναβολή της την Τετάρτη και εκεί ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ αναμένεται να ζυγίσει τις δυνάμεις του και να αποσαφηνίσει τυχόν απώλειες βουλευτών του ως προς τη δική του γραμμή.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Πολιτική / Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Η εγκύκλιος δίνει κατεύθυνση για την εφαρμογή του άρθρου, που προβλέπει ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δύο ετών για όσους παραμένουν παράνομα στη χώρα
LIFO NEWSROOM
Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Πολιτική / Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον συνιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της Google DeepMind, Ντέμη Χασάμπη, και στελέχη της Google στο Μέγαρο Μαξίμου
LIFO NEWSROOM
Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπέργκαμ: Μήνυμα «συνεργασίας» για το αμερικανικό LNG

Πολιτική / Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπέργκαμ: Μήνυμα «συνεργασίας» για το αμερικανικό LNG

Ενίσχυση ελληνοαμερικανικής συνεργασίας στην ενέργεια – Στο τραπέζι LNG, διασυνδέσεις (Great Sea Interconnector, GREGY), ρόλος της ελληνικής ναυτιλίας και ο άξονας Αλεξανδρούπολη–Οδησσός.
LIFO NEWSROOM
Κασσελάκης για Τσίπρα: «Όλο αυτό το πράγμα είναι μια γελοιότητα»

Πολιτική / Κασσελάκης για Τσίπρα: «Όλο αυτό το πράγμα είναι μια γελοιότητα»

Ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατίας σχολίασε την πρόσφατη ομιλία του πρώην πρωθυπουργού, χαρακτηρίζοντάς την «χωρίς δυναμική» και ξεκαθάρισε πως δεν θα συνεργαστεί μαζί του, στην περίπτωση δημιουργίας νέου κόμματος
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Θα εξαντλήσουμε την τετραετία» – Όσα είπε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία και εξωτερική πολιτική

Πολιτική / Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Θα εξαντλήσουμε την τετραετία» – Όσα είπε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία και εξωτερική πολιτική

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη Τύπου της ΔΕΘ ξεκαθάρισε ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2027, απάντησε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία, ελληνοτουρκικά και Παλαιστίνη, ενώ έστειλε μηνύματα για ακρίβεια, στεγαστικό και τη λειτουργία του κράτους
LIFO NEWSROOM