Όλα τα σενάρια ανοιχτά στο κρίσιμο ραντεβού Τσίπρα - Καμμένου σήμερα

Όλα τα σενάρια ανοιχτά στο κρίσιμο ραντεβού Τσίπρα - Καμμένου σήμερα Facebook Twitter
0

Σήμερα αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο μεταξύ Αλέξη Τσίπρα και Πάνου Καμμένου καθώς το ραντεβού των δύο κυβερνητικών εταίρων θα πυροδοτήσει ενδεχομένως εξελίξεις.

Τσίπρας και Καμμένος θα συναντηθούν το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου με το κλίμα να είναι βαρύ λόγω της Συμφωνίας των Πρεσπών που έχει φέρει κρίση στις σχέσεις τους.

Όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά και αναμενόμενα, ακόμη και η ρήξη, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξή του ξεκαθάρισε πως σε περίπτωση που ο Καμμένος αποσύρει τη στήριξή του από την κυβέρνηση, θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης και πως δεν κάνει πίσω σε ότι αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ωστόσο ο πρωθυπουργός προσδοκά πως ο Πάνος Καμμένος είναι αυτός που θα κάνει πίσω και από το κυβερνητικό στρατόπεδο στέλνουν μήνυμα πως ο κυβερνητικός εταίρος δεν θα επιλέξει να είναι αυτός που θα δώσει στον Κυριάκο Μητσοτάκη την ευκαιρία για εκλογές.

«Πιστεύω ότι ο κ. Καμμένος δεν θα επιλέξει ο ίδιος να ρίξει νερό στον μύλο των πολιτικών αντιπάλων της κυβέρνησης. Δεν θα διευκολύνει τα σχέδια των πολιτικών μας αντιπάλων. Αν το κάνει, θα ζητήσω ψήφο εμπιστοσύνης. Αλλά δεν πιστεύω ότι θα το κάνει», είπε ο πρωθυπουργός στη συνέντευξη στο Open.

Τις τελευταίες ώρες πάντως διακινείται ένα σενάριο που αναφέρει πως αν ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ανακοινώσει στον πρωθυπουργό ότι αποσύρει την εµπιστοσύνη του από την κυβέρνηση, ο Αλέξης Τσίπρας σκοπεύει να ζητήσει άµεσα την παροχή ψήφου εµπιστοσύνης από τη Βουλή.

Σύμφωνα με το σενάριο αυτό, κάτι τέτοιο δεν αποκλείεται να γίνει σήµερα το βράδυ, µετά την ολοκλήρωση του ραντεβού ή το Σάββατο το πρωί.

Πριν τη συνάντηση Τσίπρα - Καμμένου πάντως θα γίνει η συνεδρίαση της ΚΟ των ΑΝΕΛ μετά την αναβολή της την Τετάρτη και εκεί ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ αναμένεται να ζυγίσει τις δυνάμεις του και να αποσαφηνίσει τυχόν απώλειες βουλευτών του ως προς τη δική του γραμμή.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Σε έχει πηδήξει ποτέ χοντρός;»: Οι σκληρές ατάκες του Θόδωρου Πάγκαλου

Πολιτική / Οι σκληρές ατάκες του Θόδωρου Πάγκαλου

Και τι δεν έχει πει το στόμα του στην πολυετή καριέρα του. Ο Θόδωρος Πάγκαλος ήταν ίσως ο πιο αμετροεπής και αθυρόστομος Έλληνας πολιτικής της μεταπολίτευσης. Ιδού μια συλλογή από τις σκληρές ατάκες του (υπάρχουν και σκληρότερες, αλλά άσε καλύτερα)
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ