Όλα δείχνουν ότι ο Φρέντι Μπελέρης θα ανακοινωθεί από τον Μητσοτάκη ως υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ

Όλα δείχνουν ότι ο Φρέντι Μπελέρης θα ανακοινωθεί από τον Μητσοτάκη ως υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ Facebook Twitter
0

Την απόφαση να συμπεριλάβει τον Φρέντι Μπελέρη στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας για τις Ευρωεκλογές 2024, λαμβάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η απόφαση αναμένεται σήμερα στις 18:30 που έχει προγραμματιστεί η επίσημη παρουσίαση των υποψηφίων ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, από τον πρωθυπουργό, στο Ωδείο Αθηνών. Ακόμα και στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού, επιμένουν ότι η απόφαση ελήφθη προσωπικά από τον πρωθυπουργό, αφού προηγυμένως στάθμισε όλες τις παραμέτρους. 

Σε περίπτωση που επαληθευτούν οι πληροφορίες και ανακοινωθεί η συμπερίληψη του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη, θα πρόκειται για μί ακίνηση με την οποπία ο πρωθυπουργός θα επιχειρήσει να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη με ψηφοφόρους της ΝΔ, κυρίως από τη Βόρεια Ελλάδα που έχουν επιφυλάξεις για πτυχές της ακολουθούμενης εξωτερικής πολιτικής και σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις εμφανίζονται δυσαρεστημένοι με κάποιες από τις μεταρρυθμίσεις που νομοθέτησε τους τελευταίους μήνες η κυβέρνηση.

Κατά πληροφορίες, τον Φρέντι Μπελέρη είχαν βολιδοσκοπήσει και τα κόμματα «Ελληνική Λύση» και «Νίκη», προτάσεις τις οποίες εκείνος απέρριψε. 

Τον Μάιο 2023, δύο ημέρες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ο Φρέντι Μπελέρης συνελήφθη από τις αλβανικές αρχές με την κατηγορία της εξαγοράς ψήφων. Στις εκλογές εξελέγη ως δήμαρχος Χειμάρρας όμως παρέμεινε στη φυλακή. Στις 5 Μαρτίου 2024, το ειδικό δικαστήριο της Αλβανίας έκρινε ένοχο τον εκλεγμένο δήμαρχο Χειμάρρας και τον συνεργάτη του Παντελή Κοκαβέση, επιβάλλοντάς του ποινή φυλάκισης δύο χρόνων με κράτηση.

Και η Ελεονώρα Μελέτη στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ

Εκτός της έκπληξης με την ανακοίνωση του Φρέντι Μπελέρη, ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ έχει έρθει σε συμφωνία και με τη δημοσιογράφο και παρουσιάστρια Ελεονώρα Μελέτη, που επίσης θα συμμετέχει στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας για τις Ευρωεκλογές 2024. 

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυξάνονται οι ροές μεταναστών σε Κρήτη και Γαύδο: Στη Λιβύη Πλεύρης και Ευρωπαίοι για συνομιλίες με Ντμπέιμπα - Χαφτάρ

Πολιτική / Αυξάνονται οι ροές μεταναστών σε Κρήτη και Γαύδο: Στη Λιβύη Πλεύρης και Ευρωπαίοι για συνομιλίες με Ντμπέιμπα - Χαφτάρ

Ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία, με τη συμμετοχή των υπουργών Εσωτερικών της Ιταλίας και της Μάλτας, μετέβη στη Λιβύη για διαβουλεύσεις με τις πλευρές των Ντμπέιμπα και Χαφτάρ
LIFO NEWSROOM
Πλεύρης: «Άσυλο τέλος για μουσουλμάνους από την Συρία»

Πολιτική / Πλεύρης: «Άσυλο τέλος για μουσουλμάνους από την Συρία»

«Eκδόθηκαν οι πρώτες αρνητικές αποφάσεις για αιτούντες προερχόμενους από τη Συρία, αφού συνεκτιμήθηκε ο λόγος της φυγής τους σε συνδυασμό με τα προσωπικά τους χαρακτηριστικά» δήλωσε ο υπουργός υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου
LIFO NEWSROOM
Εμμένει στην πρόταση για κυβέρνηση ειδικού σκοπού ο Νίκος Φαραντούρης - Αποστάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική / Εμμένει στην πρόταση για κυβέρνηση ειδικού σκοπού ο Νίκος Φαραντούρης - Αποστάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ

Παρά τις αποδοκιμασίες από κομματικές πηγές, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνει τη θέση του υπέρ κυβέρνησης κοινής αποδοχής, με στόχο την κάθαρση
LIFO NEWSROOM
Μέρκελ στην Αθήνα: «Κάποια στιγμή έβαλα τα κλάματα από την πίεση - Ήμουν αντίθετη με το Grexit»

Πολιτική / Μέρκελ στην Αθήνα: «Κάποια στιγμή έβαλα τα κλάματα από την πίεση - Ήμουν αντίθετη με το Grexit»

Η Άνγκελα Μέρκελ επέστρεψε στην Αθήνα με αφορμή την κυκλοφορία της αυτοβιογραφίας της «Ελευθερία» και μίλησε δημόσια για την πιο δραματική δεκαετία της ελληνικής σύγχρονης ιστορίας
LIFO NEWSROOM
Νέοι αποκαλυπτικοί διάλογοι για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: Αναφορές σε υπουργούς, «ταρίφες» και χειραγώγηση ελέγχων

Πολιτική / Νέοι αποκαλυπτικοί διάλογοι για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: Αναφορές σε υπουργούς, «ταρίφες» και χειραγώγηση ελέγχων

Εμπλεκόμενοι ακούγονται να αναφέρονται με χυδαίους χαρακτηρισμούς σε πολιτικά πρόσωπα, να μιλούν για πιέσεις σε ελεγκτές, οικονομικά ανταλλάγματα και παρεμβάσεις σε ελέγχους
LIFO NEWSROOM