Οκτώ βουλευτές της ΝΔ ρωτούν Κεραμέως - Γεωργιάδη για τη φαρμακευτική δαπάνη των συνταξιούχων

Οκτώ βουλευτές της ΝΔ ρωτούν Κεραμέως - Γεωργιάδη για τη φαρμακευτική δαπάνη των συνταξιούχων Facebook Twitter
Άδωνις Γεωργιάδης και Νίκη Κεραμέως / Φωτ.: SOOC (αρχείου)
0

Νίκη Κεραμέως και Άδωνις Γεωργιάδης καλούνται από οκτώ βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας να απαντήσουν στο κατά πόσο προτίθενται να επεκτείνουν την απαλλαγή από τη συμμετοχή στα συνταγογραφούμενα φάρμακα, προκειμένου να συμπεριληφθούν οι συνταξιούχοι που πληρούν τα ηλικιακά και εισοδηματικά κριτήρια των πρώην δικαιούχων του ΕΚΑΣ.

Μετά την ερώτηση των «11» για τα κόκκινα δάνεια που κατέληξε στη διαγραφή του Μάριου Σαλμά από τη ΝΔ και την Κοινοβουλευτική Ομάδα της, οκτώ «γαλάζιοι» βουλευτές ζητούν από την υπουργό Εργασία και τον υπουργό Υγείας την επέκταση απαλλαγής συμμετοχής στη φαρμακευτική δαπάνη για συνταξιούχους.

Την ερώτηση υπογράφουν οι Χαράλαμπος Αθανασίου, Γιάννης Ανδριανός, Αναστάσιος Δημοσχάκης, Θεόφιλος Λεονταρίδης, Δημήτρης Καλογερόπουλος, Γεώργιος Καρασμάνης, Γιάννης Πασχαλίδης και Μίλτος Χρυσομάλλης. Αξίζει να διευκρινιστεί ότι οι εν λόγω οκτώ βουλευτές δεν είχαν συνυπογράψει την ερώτηση για τα κόκκινα δάνεια.

Οι ερωτώντες βουλευτές ζητούν ακόμη να μάθουν από τους υπουργούς: ποιος είναι ο ακριβής αριθμός των πρώην δικαιούχων του ΕΚΑΣ και η προκαλούμενη δαπάνη στον προϋπολογισμό του ΕΟΠΥΥ από την απαλλαγή, ποιος είναι ο αριθμός των πιθανών συνταξιούχων δικαιούχων που πληρούν τα ίδια ηλικιακά και εισοδηματικά κριτήρια με τους πρώην δικαιούχους του ΕΚΑΣ.

Στο κείμενό τους, μάλιστα, αφήνουν αιχμή προς τον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, σχετικά με τις αυξήσεις στις τιμές φαρμάκων «εκ των οποίων σε περίπου 850 σκευάσματα ευρείας χρήσης αυξάνεται η λιανική τιμή τους, σε κάποιες μάλιστα περιπτώσεις υπέρμετρα», λέγοντας ότι «το κόστος που θα επιβαρύνει τους πολίτες κρίνεται ως σημαντικό».

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Το αντίδοτο απέναντι στην ακρίβεια, είναι η αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος»

«Δεν αρκεί μόνο να βρει κάποιος οποιαδήποτε δουλειά, αλλά το πώς, θα παντρέψουμε τις ανάγκες των επιχειρήσεων με τις ανάγκες των εργαζομένων», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΙΤΑΚΗΣ ΠΑΠΑΧΕΛΑΣ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Δεν χρειάζονται διαμεσολαβητές στα ελληνοτουρκικά» - Πότε αναμένεται η συνάντηση με τον Ερντογάν

Όσα είπε ο πρωθυπουργός για τις σχέσεις της Ελλάδας με ΗΠΑ, Τουρκία και Ισραήλ, τον στόχο της αυτοδυναμίας, την τροπολογία για τη συνεπιμέλεια, την αναθεώρηση του Συντάγματος
THE LIFO TEAM