Όχι στην άρση ασυλίας του Α. Γεωργιάδη που χαρακτήρισε τον πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ «αρχηγό των κουκουλοφόρων»

Όχι στην άρση ασυλίας του Α. Γεωργιάδη που χαρακτήρισε τον πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ «αρχηγό των κουκουλοφόρων» Facebook Twitter
0

Η Ολομέλεια της βουλής απέρριψε την πρόταση για άρση ασυλίας του Αδώνιδος Γεωργιάδη τον οποίο είχε μηνύσει ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, επειδή τον είχε αποκαλέσει «αρχηγό των κουκουλοφόρων». Υπέρ της άρσης ψήφισαν 80 βουλευτές, κατά 80 ενώ 13 δήλωσαν «παρών» και ένας ψήφισε λευκό.

Υπέρ της άρσης της ασυλίας του βουλευτή, είχαν ταχθεί επισήμως ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Να μην αρθεί η ασυλία του είχε ζητήσει ο ίδιος ο Γεωργιάδης, ο οποίος επικαλέστηκε

 το άρθρο 61 του Συντάγματος, σύμφωνα με το οποίο «ο βουλευτής δεν καταδιώκεται, ούτε εξετάζεται με οποιονδήποτε τρόπο, για γνώμη ή ψήφο που έδωσε κατά την άσκηση των κοινοβουλευτικών του καθηκόντων».

Χαρακτήρισε δε το σχόλιο του για τον κ. Τρίμη «πολιτική κριτική».

Δεκτά έγιναν εν τω μεταξύ τα αιτήματα για άρση ασυλίας των βουλευτών της ΝΔ Γιάννη Κεφαλογιάννη (148 υπέρ, 47 κατά και 1 λευκή ψήφος) και Χρήστου Κέλλα (159 υπέρ, 35 κατά, 1 «παρών» και μία λευκή ψήφος) για μηνύσεις που έχουν δεχθεί και αφορούν αντιδικίες τους με πολίτες, που σημειώθηκαν πριν την εκλογή τους ως βουλευτές. Ήρθη και η ασυλία του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ  Μιχάλη Κασή, για δύο περιπτώσεις που αφορούσαν τη θητεία του στη θέση του δημάρχου Ιωαννίνων και του προέδρου του τοπικού Αγροτικού Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης για Τσίπρα:

Πολιτική / Κασσελάκης για Τσίπρα: «Εάν έφερνα γυναίκα σύντροφο θα το ανέφερε ποτέ στο βιβλίο του;»

Ο πρόεδρος του «Κινήματος Δημοκρατίας» σχολιάζει τις αναφορές στο πρόσωπό του, μέσα στο βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα, κάνοντας λόγο για «κρεσέντο ομοφοβικού κουτσομπολιού»
LIFO NEWSROOM
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΒΙΒΛΙΟ ΙΘΑΚΗ

Πολιτική / «Ιθάκη»: Πότε πήρε την απόφαση για το δημοψήφισμα ο Τσίπρας - Τι αποκαλύπτει

Το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα, «Ιθάκη» κυκλοφόρησε σήμερα και έχει προκαλέσει ήδη πολιτικές αντιδράσεις - Η περίοδος του Δημοψηφίσματος και το παρασκήνιο πίσω από τη λήψη της απόφασης
LIFO NEWSROOM
«Ιθάκη»: Οι ομολογίες Τσίπρα, τα λάθη που καταλογίζει και οι αποκαλύψεις του νέου βιβλίου

Πολιτική / «Ιθάκη»: Οι ομολογίες Τσίπρα, τα λάθη που καταλογίζει και οι αποκαλύψεις του νέου βιβλίου

Ο πρώην πρωθυπουργός καταγράφει στιγμές, διαλόγους και συναισθήματα που –όπως ο ίδιος επιμένει– καθόρισαν την πιο ταραχώδη πολιτική περίοδο της Μεταπολίτευσης
LIFO NEWSROOM