Ο Τσίπρας κατέθεσε στεφάνι για τα θύματα της Marfin: Καταδικάζω τη βία, αλλά και την υποκρισία Μητσοτάκη

Ο Τσίπρας κατέθεσε στεφάνι για τα θύματα της Marfin: Καταδικάζω τη βία, αλλά και την υποκρισία Μητσοτάκη Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

«Καταδικάζω απερίφραστα τη βία, αλλά και την υποκρισία του Κυριάκου Μητσοτάκη», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, που κατέθεσε στεφάνι αποτίοντας φόρο τιμής στα θύματα της Marfin.

Σήμερα, στις 12:00 θα πραγματοποιηθούν τα αποκαλυπτήρια πλακέτας στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας της Marfin, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου. Ο ΣΥΡΙΖΑ απέρριψε την πρόσκληση Μητσοτάκη και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατέθεσε περίπου στις 9:30 στεφάνι στη μνήμη των θυμάτων. Το ίδιο είναι προγραμματισμένο να κάνει και ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Τιμούμε και σήμερα όπως και κάθε χρονιά, εδώ και δέκα χρόνια, τη μνήμη των συμπολιτών μας, που έχασαν άδικα τη ζωή τους στο υποκατάστημα της τράπεζας Marfin. Και με την ευκαιρία, για άλλη μια φορά, εκφράζουμε την καταδίκη μας απέναντι στη βία. Καταδικάζουμε απερίφραστα τη βία, ιδίως τη βία εναντίον του πολυτιμότερου αγαθού, της πολυτιμότερης αξίας που είναι η ανθρώπινη ζωή», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Ωστόσο, σήμερα δυστυχώς είμαι υποχρεωμένος να καταδικάσω απερίφραστα τη βία αλλά και την υποκρισία. Την υποκρισία του κ. Μητσοτάκη που αποφάσισε δέκα χρόνια μετά να ανοίξει τον φάκελο για να διεξαχθεί έρευνα από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, από τους ίδιους ανθρώπους που δέκα χρόνια πριν στάθηκαν ανίκανοι να αναζητήσουν, να εντοπίσουν τους δράστες και να τους οδηγήσουν στη Δικαιοσύνη για να λογοδοτήσουν», συμπλήρωσε ο πρόεδρος τη ΣΥΡΙΖΑ.

«Καταδικάζω τη βία αλλά και την υποκρισία του κ. Μητσοτάκη, που λίγους μήνες πριν αποφασίσει να μπει αυτή η πλακέτα εδώ, έδινε εντολή στα υπουργεία Προστασίας του Πολίτη, Εργασίας, προκειμένου να ασκήσουν έφεση εναντίον της δικαστικής απόφασης που δικαίωνε τα θύματα επιδικάζοντας αποζημιώσεις στους συγγενείς τους», δήλωσε ακόμη ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Την Παρασκευή ανακοινώθηκε από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού ότι το ελληνικό Δημόσιο θα παραιτηθεί από την αναίρεση που αφορά την αποζημίωση συγγενών των θυμάτων της Marfin.

«Ο αγώνας για την ζωή είναι ένα αγώνας που αδιαμφισβήτητα είναι συνδεδεμένος με τον αγώνα για τη δικαιοσύνη και την αλήθεια. Τιμούμε τους νεκρούς μας, ευχόμαστε να μην υπάρξει ποτέ ξανά παρόμοιο περιστατικό, αλλά τιμούμε και τους αγώνες του λαού μας για δικαιοσύνη και για αλήθεια, γιατί αυτοί είναι αγώνες για τη ζωή, είναι αγώνες για μια καλύτερη ζωή», δήλωσε ακόμη ο Αλέξης Τσίπρας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ