Ο Τσίπρας επιμένει ότι θα βγάλει την Ελλάδα από την κρίση και τα μνημόνια

Ο Τσίπρας επιμένει ότι θα βγάλει την Ελλάδα από την κρίση και τα μνημόνια Facebook Twitter
2

«Είναι ορατό πλέον -και αυτό φέρνει ταραχή στα άλλα στρατόπεδα- ότι πολύ σύντομα θα είμαστε η κυβέρνηση που έβγαλε την Ελλάδα από την κρίση, από τα μνημόνια, τη διαρκή λιτότητα και την ταπεινωτική επιτροπεία. Γι' αυτό αξίζει τον κόπο αυτή η προσπάθεια και αυτός ο αγώνας», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας, ολοκληρώνοντας την ομιλία του στη συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι έχουμε να διαβούμε ένα ακόμη δύσκολο μονοπάτι, αλλά για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό γνωρίζουμε πού βγάζει αυτό το μονοπάτι. «Κάθε δύσκολη απόφαση που πήραμε έχοντας πλήρη επίγνωση του κόστους, μας έφερε κοντά στον στόχο», τόνισε.


«Η ολοκλήρωση της β' αξιολόγησης μας βγάζει -όπως αρέσει και στον Ευκλείδη να λέει- σε έναν καθαρό διάδρομο δεκαετίας σε ό,τι αφορά τις δυνατότητες της χώρας να μπορεί να αποπληρώνει με τις δικές της δυνάμεις την αναχρηματοδότηση των χρεών της», επισήμανε. Πρόσθεσε ότι έτσι θα μπορέσει η χώρα να αναπτύξει τις δυνατότητές της χωρίς καταναγκασμούς.

«Από εκεί και πέρα είναι στα χέρια μας να δικαιώσουμε την εμπιστοσύνη που μας έδειξε ο λαός και θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να δικαιώσουμε αυτήν την εμπιστοσύνη». Γιατί, όπως σημείωσε, πάνω απ' όλα «είμαστε κομμάτι του λαού που μας έφερε σ' αυτήν τη θέση, δεν είμαστε πορφυρογέννητοι, ούτε νεροκουβαλητές των συμφερόντων». «Δεν είμαστε εμείς που λεηλατήσαμε, χρεοκοπήσαμε και βάλαμε τη χώρα στα μνημόνια», τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Θα εξαντλήσουμε την τετραετία» – Όσα είπε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία και εξωτερική πολιτική

Πολιτική / Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Θα εξαντλήσουμε την τετραετία» – Όσα είπε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία και εξωτερική πολιτική

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη Τύπου της ΔΕΘ ξεκαθάρισε ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2027, απάντησε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία, ελληνοτουρκικά και Παλαιστίνη, ενώ έστειλε μηνύματα για ακρίβεια, στεγαστικό και τη λειτουργία του κράτους
LIFO NEWSROOM
ΔΕΘ: οι 4 μεταρρυθμίσεις σε παιδεία, υγεία ενέργεια, χωροταξία

Πολιτική / ΔΕΘ: Οι 4 μεταρρυθμίσεις σε παιδεία, υγεία ενέργεια, χωροταξία

Παιδεία, υγεία, ενέργεια και χωροταξία είναι οι τέσσερις μεταρρυθμίσεις που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, οι οποίες ξεπερνούν «τους κυβερνητικούς κύκλους», όπως είπε και απαιτούν ευρύτερες πολιτικές συναινέσεις.
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, έτος 2050:Πολύ σύντομα θα βγάλουμε την Ελλάδα από την κρίση, τα μνημόνια, τη διαρκή λιτότητα και την ταπεινωτική επιτροπεία...