Ο Λεβέντης φοβάται για νέα Ίμια

Ο Λεβέντης φοβάται για νέα Ίμια Facebook Twitter
0


«Είναι λάθος και επιπολαιότητα της κυβέρνησης να πιστεύει ότι θα περάσει έτσι και το θέμα των πετρελαίων και των υδρογονανθράκων. Αν πιστεύουμε ότι θα έρθουν Γάλλοι και Αμερικανοί να πολεμήσουν δίπλα μας, τότε βρισκόμαστε μακριά από την πραγματικότητα. Δεν είναι εύκολο να δεχτεί η Τουρκία τις γεωτρήσεις στην Κύπρο. Θα έχουμε πρόβλημα». Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, μιλώντας στο 5ο αναπτυξιακό συνέδριο στην Πάτρα.


Ο κ. Λεβέντης εξέφρασε φόβους για «νέα Ίμια» και ζήτησε από τις πολιτικές δυνάμεις να βοηθήσουν: «Nα βάλουμε όλοι πλάτη, γι' αυτό και ζητώ συνέχεια εδώ και δύο χρόνια να αφήσουμε τις καρέκλες και να φτιάξουμε μία κυβέρνηση οικουμενική. Αν αγαπάς τη χώρα όλα μπορείς να τα κάνεις».


Αναφερόμενος στην προσπάθεια της κυβέρνησης να βγάλει τη χώρα στις αγορές σχολίασε: «Ο Σαμαράς το 2014 έβγαλε ομόλογο με αγγλικό δίκαιο και υψηλό επιτόκιο και το πληρώνει σήμερα η χώρα, και ο Τσίπρας θέλει να βγει στις αγορές με το ίδιο ομόλογο τη στιγμή που η χώρα είναι ξεβράκωτη και πίσω από αυτό δοκιμάζεται και ταπεινώνεται. Το άγχος όλων των πρωθυπουργών είναι να αποδείξουν ότι η οικονομία πάει καλά και βγαίνουμε στις αγορές. Θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι μόνο τα 180 δισ. ευρώ μπορούν να κουρευτούν και για τα υπόλοιπα (147 δισ.) δεν μπορεί να γίνει τίποτα, αφού είναι με διακρατικές συμφωνίες. Η Ένωση Κεντρώων ζητάει με επίσημο τρόπο όλα τα στοιχεία του δημοσίου χρέους από το υπουργείο Οικονομικών και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και δεν μας τα παραχωρούν».


Τέλος, για το θέμα της ονοασίας της ΠΓΔΜ, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων επισήμανε ότι «όλοι οι τέως πρωθυπουργοί έχουν συμφωνήσει στο «Nova Macedonia», όλοι τα μασάγανε και μόνο ο Μητσοτάκης βγήκε σαν άντρας και είπε ότι ναι ισχύει αυτό ότι είναι απόφαση της Βουλής. Δεν μπορούμε να δώσουμε το όνομα της Μακεδονίας, γιατί ακόμη και αν γινόταν θα είχαμε αλυτρωτικές ενέργειες και αξιώσεις από τους Σκοπιανούς να αξιώσουν να έχουν έξοδο στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Ο λαός δεν συνυπογράφει τέτοια απόφαση. Δεν χαρίζουμε το όνομα της Μακεδονίας σε κανέναν».

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ EUROGROUP ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Πολιτική / Financial Times: Υποψήφιος για την προεδρία του Eurogroup ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Η αποχώρηση του Πασκάλ Ντόναχιου από τη θέση του υπουργού Οικονομικών της Ιρλανδίας και κατ΄ επέκταση από το «τιμόνι» της Ευρωομάδας, εκκινεί τη διαδικασία επιλογής του επόμενου προέδρου, με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών να συγκαταλέγεται ανάμεσα στα επικρατέστερα ονόματα των διαδόχων του
LIFO NEWSROOM
ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Μακάριος Λαζαρίδης καταθέτει μήνυση κατά της επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ

Πολιτική / ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Μακάριος Λαζαρίδης καταθέτει μήνυση κατά της επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ευαγγελία Λιακούλη, επέμεινε στις καταγγελίες της ότι ο Λαζαρίδης επιτέθηκε στον μάρτυρα και ζήτησε την απομάκρυνσή του από τη ΝΔ
LIFO NEWSROOM
«Το πρόβλημα της δημόσιας διοίκησης δεν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά οι πολιτικοί που παρεμβαίνουν σε αυτήν»

LiFO politics / «Δεν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι το πρόβλημα αλλά οι πολιτικοί που παρεμβαίνουν»

Ο καθηγητής Νικόλαος-Κομνηνός Χλέπας, εξηγεί γιατί το πρόβλημα της δημόσιας διοίκησης στη χώρα μας δεν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά το σύστημα ακραίου συγκεντρωτισμού της εξουσίας.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ζελένσκι: «Ευχαριστώ την Ελλάδα και τον Τραμπ» – Μητσοτάκης: «Η χώρα μας θα αποτελέσει ενεργειακό κόμβο»

Πολιτική / Ζελένσκι: «Ευχαριστώ την Ελλάδα και τον Τραμπ» – Μητσοτάκης: «Η χώρα μας θα αποτελέσει ενεργειακό κόμβο»

Ο Έλληνας πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι ενεργοποιείται ο ενεργειακός διάδρομος που συνδέει Αλεξανδρούπολη και Οδησσό, επιτρέποντας την αποστολή αμερικανικού υγροποιημένου φυσικού αερίου προς την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM