Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφτηκε πρώην άστεγο: «Σε μια στιγμή όλα χάθηκαν»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφτηκε πρώην άστεγο: «Σε μια στιγμή όλα χάθηκαν» Facebook Twitter
0

Στις 22 Ιανουαρίου 2022, όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν ακόμη πρωθυπουργός, είχε βρεθεί στην προβλήτα Ε7 του λιμανιού του Πειραιά για να συναντήσει άστεγους που διέμεναν στο σημείο, ανάμεσά τους και ο Κώστας Ζ.

Φιγούρα γνωστή σε όλους όσοι είχαν περάσει από εκεί, ο κύριος Κώστας, ετών 63, είχε περάσει στην Ξάνθη, από όπου κατάγεται, ένα μεγάλο διάστημα της ζωής του καθώς δραστηριοποιούνταν επαγγελματικά, φτάνοντας δε στο σημείο να δίνει εργασία ακόμη και σε 25 υπαλλήλους στις επιχειρήσεις που διατηρούσε.

Ωστόσο, η ζωή του πήρε μια αναπάντεχη τροπή που τον οδήγησε σε καθεστώς αστεγίας στην Αθήνα. «Σε μια στιγμή όλα χάθηκαν», συνήθιζε να λέει.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφτηκε πρώην άστεγο: «Σε μια στιγμή όλα χάθηκαν» Facebook Twitter
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφτηκε πρώην άστεγο: «Σε μια στιγμή όλα χάθηκαν» Facebook Twitter

Όπως είχε αναφέρει τότε στον Κυριάκο Μητσοτάκη, διαβιούσε ήδη 1,5 χρόνο στην προβλήτα και θέλησε να μοιραστεί μαζί του τα προβλήματα «της οικογένειάς του», όπως αποκαλούσε τους ανθρώπους που είχαν μετατρέψει την προβλήτα σε σπίτι τους. Προβλήματα που αναζητούσαν λύση όπως εκείνο της στέγης, της παροχής φαγητού, της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης αλλά και της εργασίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμεύτηκε τότε ότι και με τη δική τους θέληση αυτά θα αλλάξουν, κάτι που συνέβη τελικά για τον κ. Κώστα, τον Νοέμβριο του 2022.

Μέσα από το πρόγραμμα «Στέγαση και Εργασία» βρέθηκε σπίτι στα Καμίνια για εκείνον αλλά και μια δουλειά από συμβαλλόμενους από το πρόγραμμα εργοδότες που ανταποκρίνεται στις ικανότητες του και την ηλικία του. Ήδη, έχουν συμπληρωθεί επτά μήνες ως ωφελούμενος του προγράμματος και η ζωή του, πλέον, έχει αλλάξει.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφτηκε πρώην άστεγο: «Σε μια στιγμή όλα χάθηκαν» Facebook Twitter
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφτηκε πρώην άστεγο: «Σε μια στιγμή όλα χάθηκαν» Facebook Twitter

Πριν λίγες ημέρες, μάλιστα, βρέθηκε στα Θεωρεία της Βουλής των Ελλήνων ως ο μοναδικός προσκεκλημένος του υποψηφίου βουλευτή Επικρατείας της ΝΔ, Γιώργου Σταμάτη, με τον οποίον τους ενώνει πλέον μια δυνατή φιλία.

Δείτε το βίντεο από τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Κώστα Ζ.:

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Πολιτική / Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Η εγκύκλιος δίνει κατεύθυνση για την εφαρμογή του άρθρου, που προβλέπει ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δύο ετών για όσους παραμένουν παράνομα στη χώρα
LIFO NEWSROOM
Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Πολιτική / Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον συνιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της Google DeepMind, Ντέμη Χασάμπη, και στελέχη της Google στο Μέγαρο Μαξίμου
LIFO NEWSROOM
Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπέργκαμ: Μήνυμα «συνεργασίας» για το αμερικανικό LNG

Πολιτική / Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπέργκαμ: Μήνυμα «συνεργασίας» για το αμερικανικό LNG

Ενίσχυση ελληνοαμερικανικής συνεργασίας στην ενέργεια – Στο τραπέζι LNG, διασυνδέσεις (Great Sea Interconnector, GREGY), ρόλος της ελληνικής ναυτιλίας και ο άξονας Αλεξανδρούπολη–Οδησσός.
LIFO NEWSROOM
Κασσελάκης για Τσίπρα: «Όλο αυτό το πράγμα είναι μια γελοιότητα»

Πολιτική / Κασσελάκης για Τσίπρα: «Όλο αυτό το πράγμα είναι μια γελοιότητα»

Ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατίας σχολίασε την πρόσφατη ομιλία του πρώην πρωθυπουργού, χαρακτηρίζοντάς την «χωρίς δυναμική» και ξεκαθάρισε πως δεν θα συνεργαστεί μαζί του, στην περίπτωση δημιουργίας νέου κόμματος
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Θα εξαντλήσουμε την τετραετία» – Όσα είπε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία και εξωτερική πολιτική

Πολιτική / Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Θα εξαντλήσουμε την τετραετία» – Όσα είπε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία και εξωτερική πολιτική

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη Τύπου της ΔΕΘ ξεκαθάρισε ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2027, απάντησε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία, ελληνοτουρκικά και Παλαιστίνη, ενώ έστειλε μηνύματα για ακρίβεια, στεγαστικό και τη λειτουργία του κράτους
LIFO NEWSROOM