Ο Κοντονής υπερασπίστηκε την απονομή χάριτος σε καταδικασθέντα για κατοχή και πώληση ναρκωτικών

Ο Κοντονής υπερασπίστηκε την απονομή χάριτος σε καταδικασθέντα για κατοχή και πώληση ναρκωτικών Facebook Twitter
1

Ο Σταύρος Κοντονής υπερασπίστηκε την απονομή χάριτος σε καταδικασθέντα για κατοχή και πώληση ναρκωτικών, σημειώνοντας πως «ορθά όλοι οι εμπλεκόμενοι στη διαδικασία απονομής χάριτος συναίνεσαν για την άρση των συνεπειών από την ποινή που είχε επιβληθεί».

Αναλυτικότερα, αναφορικά με την απονομή χάριτος από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε καταδικασθέντα για κατοχή και πώληση ναρκωτικών ουσιών, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, ο υπουργός Δικαιοσύνης επισήμανε:

«Πρώτον, για να γίνει δεκτή αίτηση χάριτος από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προηγείται γνωμοδότηση του κατηγορήσαντος εισαγγελέα, του υπηρεσιακού εισηγητή, του ειδικού εισηγητή και απόφαση του Συμβουλίου Χαρίτων, το οποίο συγκροτείται από επτά μέλη με πλειοψηφία δικαστικούς λειτουργούς. Ακολουθεί πρόταση του υπουργού Δικαιοσύνης προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος έχει και τον τελικό λόγο.

Δεύτερον, η συγκεκριμένη περίπτωση για την οποία υπάρχει εκτεταμένη παραπληροφόρηση αφορά κατοχή και πώληση ακατέργαστης κάνναβης κατά το έτος 2008 από καταδικασθέντα σε 2 χρόνια φυλάκιση με αναστολή. Σημειωτέον ότι το αδίκημα αυτό είχε τελεστεί από τον καταδικασθέντα σε ηλικία 23 ετών και έκτοτε δεν είχε τελέσει κανένα άλλο αδίκημα».

Κατόπιν αυτών, ο υπουργός Δικαιοσύνης καταλήγει ότι «ορθά όλοι οι εμπλεκόμενοι στη διαδικασία απονομής χάριτος συναίνεσαν προς τούτο για την άρση των συνεπειών από την ποινή που του είχε επιβληθεί».

Τέλος, ο κ. Κοντονής έκανε λόγο για «εσκεμμένη παραπληροφόρηση», προσθέτοντας ότι «η ανθρωποφαγία και η δημιουργία εντυπώσεων μέσω φαιδρών δημοσιευμάτων και αναρτήσεων πρέπει να λάβει επιτέλους τέλος».

Πολιτική
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Χριστοδουλάκης: «Ο Κασσελάκης πήγε στον ΣΥΡΙΖΑ για αναδόμηση αλλά έφερε αποδόμηση»

LiFO politics / Νίκος Χριστοδουλάκης: «Ο Κασσελάκης πήγε στον ΣΥΡΙΖΑ για αναδόμηση, αλλά έφερε αποδόμηση»

Ως την «πιο τυχερή κυβέρνηση του τελευταίου μισού αιώνα» σε επίπεδο δημοσιονομικό χαρακτηρίζει την κυβέρνηση Μητσοτάκη ο καθηγητής και πρώην υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Σημίτη, Νίκος Χριστοδουλάκης, μιλώντας στη Βασιλική Σιούτη.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ