Σε μια συνέντευξη που είχε δώσει στη LifO την άνοιξη του 2006, ο Ιάσονας Αθανασιάδης, πολεμικός ανταποκριτής στη Μέση Ανατολή, που βρίσκεται τώρα σε κάποια φυλακή της Τεχεράνης, είχε περιγράψει τους λόγους για τους οποίους διάλεξε να δουλεύει στην πιο επικίνδυνη περιοχή του πλανήτη.

«Πουθενά αλλού δεν βλέπεις μια τόσο ιδιαίτερη μείξη λαών, θρησκειών και φυλών. Πουθενά αλλού η πολιτική δεν είναι τόσο υποβαθμισμένη και διεφθαρμένη, αλλά και τόσο ενδιαφέρουσα [...] Πολλοί άνθρωποι μου λένε, μισοαστεία μισοσοβαρά, ότι σπαταλάω τα νιάτα μου, τα καλύτερα χρόνια της ζωής μου, σε μια περιοχή στην οποία αποτελούν τυπικά χαρακτηριστικά η θρησκευτική δυσανεξία, η βία, και μια θρησκεία της πλειονότητας, η οποία φαίνεται να στύβει και την τελευταία σταγόνα ευχαρίστησης από  τη ζωή, για να της ενέσει αμαρτία και ενοχή. Αλλά ποτέ δεν ξεχνώ από πού έρχομαι -από την Ελλάδα- και τη ζωή μου εκεί, στην οποία μπορώ πάντα να επιστρέψω. Για πολλούς εδώ δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα, δεν έχουν δρόμο διαφυγής».

Στην ερώτηση της LifO αν αισθάνεται ότι τον ανταμείβει η δουλειά του, είχε απαντήσει:

«Αν εξαιρέσεις το γεγονός ότι σίγουρα περνάω καλύτερα απ' το να είμαι τραπεζικός και να γυρίζω στο σπίτι για να κάτσω μπροστά στην τρεμοπαίζουσα μετριότητα της ελληνικής τηλεόρασης, κάθε μέρα της ζωής μου εδώ πέρα είναι μια μέρα που την έχω ζήσει, με κάθε έννοια της λέξης».

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr