Ο Φάιμαν αύριο στην Αθήνα -"Η αλληλεγγύη προς την Ελλάδα δεν είναι μονόδρομος" το μήνυμά του

Ο Φάιμαν αύριο στην Αθήνα -"Η αλληλεγγύη προς την Ελλάδα δεν είναι μονόδρομος" το μήνυμά του Facebook Twitter
0


"Ναι στην αλληλεγγύη με την Ελλάδα, αλλά η αλληλεγγύη δεν είναι μονόδρομος", είναι το μήνυμα που φέρνει στην Αθήνα, ο καγκελάριος της Αυστρίας, Βέρνερ Φάιμαν κατά την αυριανή του επίσκεψη.

Ο Αυστριακός καγκελάριος είναι ο πρώτος αρχηγός κυβέρνησης χώρας-μέλους της Ευρωπαικής Ενωσης, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Ελλάδα μετά την ανάληψη των καθηκόντων του νέου πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Η εκπρόσωπός του, Σουζάνα Ενκ, δήλωσε σήμερα στο Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΡΑ) πως ο καγκελάριος λέει "Ναι στην αλληλεγγύη με την Ελλάδα, αλλά η αλληλεγγύη δεν είναι μονόδρομος" και ότι αυτό σημαίνει πως η Ελλάδα θα πρέπει να τηρήσει τα συμφωνηθέντα και να εφαρμόσει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις.

Σε σχετικό τηλεγράφημά του, το ΑΡΑ υπενθυμίζει πρόσφατη συνέντευξη του κ. Φάιμαν στην αυστριακή εφημερίδα "Έστεραιχ" στην οποία υποστήριζε μια μόνιμη λύση για την Ελλάδα για την οποία, κατά τη γνώμη του, απαιτείται ένα πακέτο μέτρων σταθεροποίησης για τα επόμενα πέντε χρόνια και για αυτό το χρονικό διάστημα χρειάζεται ένα είδος αναβολής πληρωμών - κάτω από αυστηρούς κανόνες και όρους.

Είχε επίσης προειδοποιήσει για τις επιπτώσεις τυχόν χρεοκοπίας της Ελλάδας, επισημαίνοντας τον κίνδυνο μετάδοσης σε άλλες χώρες, ενώ σε δηλώσεις του μετά το υπουργικό συμβούλιο της περασμένης Τρίτης, είχε δηλώσει ότι δεν επισκέπτεται την Αθήνα ως "πολύξερος" για να δώσει συμβουλές, αλλά επειδή θέλει να δώσει μήνυμα στήριξης στην ελληνική κυβέρνηση.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η απάντηση στο «όχι» των αγροτών - «Διάλογος δεν γίνεται με τελεσίγραφα»

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης σε αγρότες: «Διάλογος δεν γίνεται με τελεσίγραφα»

Οι αγρότες απάντησαν «όχι» στο κάλεσμα του πρωθυπουργού για συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου - Αν τα αιτήματά τους δεν γίνουν πράξη δεν προτίθενται να συμμετάσχουν σε οποιονδήποτε διάλογο με την κυβέρνηση
THE LIFO TEAM
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΦΡΑΠΕΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΞΥΛΟΥΡΗΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Πολιτική / Η Κωνσταντοπούλου κάλεσε την αστυνομία για τον Γιώργο Ξυλούρη - «Να ενημερωθεί ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου»

Ο Γιώργος Ξυλούρης, γνωστός με το ψευδώνυμο «Φραπές», φέρεται να απείλησε τη Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά τη διάρκεια της εξεταστικής επιτροπής
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ

Πολιτική / Μητσοτάκης για Τσίπρα: «Ποιος θα εμπιστευθεί τον καπετάνιο που πέταξε το πλοίο στα βράχια»

«Το «rebranding» του κ. Τσίπρα κατέληξε το πιο σύντομο ανέκδοτο» δήλωσε από την πλευρά του ο Παύλος Μαρινάκης σχετικά με τη βιβλιοπαρουσίαση της «Ιθάκης» από τον Αλέξη Τσίπρα.
LIFO NEWSROOM