Ο δημοσκόπος Στράτος Φαναράς για τις Ευρωεκλογές 2024: Ήταν η πιο δύσκολη εκλογική αναμέτρηση

Ο δημοσκόπος Στράτος Φαναράς για τις Ευρωεκλογές 2024: Ήταν η πιο δύσκολη εκλογική αναμέτρηση Facebook Twitter
Στράτος Φαναράς / Φωτογραφία: Eurokinissi
0

Για την -πιθανώς- πιο δύσκολη εκλογική αναμέτρηση που έχει εργαστεί έκανε λόγο ο δημοσκόπος Στράτος Φαναράς, την επομένη των Ευρωεκλογών 2024.

Ο επικεφαλής της εταιρείας Metron Analysis εξήγησε πως οι μεγάλες δυσκολίες για τους δημοσκόπους προέκυψαν λόγω της μεγάλης αποχής – με τη συμμετοχή, όπως καταγράφεται επισήμως από το υπουργείο Εσωτερικών, να φτάνει μόλις στο 41,39%. Όπως συμπληρώνει, «βοήθησαν όμως οι συνάδελφοι μου, οι ερευνητές μας και κυρίως όλες και όλοι εσείς που συμμετείχατε στο exit poll μας».

Ο κύριος Φαναράς, επισημαίνει ωστόσο πως πολύ χρήσιμη για τους δημοσκόπους ήταν η ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών για την αποχή και πώς διαμορφωνόταν ανά περιφέρεια έως τις 17:30 το απόγευμα – μια ανακοίνωση που έγινε περίπου στις 18:00. Έτσι, η τελική εκτίμηση, με βάση το 100% των δειγμάτων του exit poll, προέβλεψε σωστά τα τελικά ποσοστά και την κατανομή των εδρών για τα κόμματα.

Ο δημοσκόπος Στράτος Φαναράς για τις Ευρωεκλογές 2024: Ήταν η πιο δύσκολη εκλογική αναμέτρηση Facebook Twitter

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ζαχαράκη προς Πελετίδη: «Να ξεκαθαρίσει αν θέλει το πρόγραμμα ‘Μαριέττα Γιαννάκου’ στα σχολεία της Πάτρας»

Πολιτική / Ζαχαράκη προς Πελετίδη: «Να ξεκαθαρίσει αν θέλει το πρόγραμμα ‘Μαριέττα Γιαννάκου’ στα σχολεία της Πάτρας»

Το πρόγραμμα «Μαριέττα Γιαννάκου» υλοποιείται σε όλη τη χώρα με τη στήριξη ιδιωτικών χορηγιών και στόχο τη βελτίωση των υποδομών της δημόσιας εκπαίδευσης
LIFO NEWSROOM