Ο Κυριάκος Βελόπουλος κέρδισε μια θέση στην Ευρωβουλή και αναπτύσσει χάρη σε όσους τον ψήφισαν ελεύθερα τις θέσεις του οι οποίες ταυτίζονται σε πολλά με την ακροδεξιά, θυμίζουν λίγο Τραμπ και περιλαμβάνουν ακόμη και θανατική ποινή.

 

Ο επικεφαλής του κόμματος «Ελληνική Λύση» χαρακτήρισε όλους τους πρόσφυγες ως «λαθροεισβολείς» και λέει πως πρέπει να στήσουμε «τείχος και ναρκοπέδιο στα σύνορα ώστε να προφυλαχθούμε από μετανάστες και από τους Τούρκους». Είπε μεταξύ άλλων πως ταυτίζεται με τον Όρμπαν στην Ευρώπη και πως του αρέσει ο Σαλβίνι και οι πολιτικές του και πως θέλει Ευρώπη χριστιανική και όχι ισλαμιστές. Όταν ρωτήθηκε με ποιους θα συνεργαστεί απάντησε «Με το Θεό».

 

Μεταξύ άλλων δήλωσε πως στηρίζει την θανατική ποινή στην Ελλάδα για βιαστές, δουλεμπόρους και εμπόρους ναρκωτικών αλλά πως αυτό θέλει να γίνεται με δημοψήφισμα του ελληνικού λαού ο οποίος θα αποφασίζει για την τύχη των εγκληματιών. Για τα ομόφυλα ζευγάρια είπε πως ως ορθόδοξος χριστιανός τα θεωρεί νεολογισμούς και δεν συμφωνεί. Μίλησε επίσης και για τις λεγόμενες επιστολές του Ιησού που διαφήμιζε σε τηλεπωλήσεις και είπε τελικά πως είναι αντίγραφα μοναχών από παλιότερες περγαμηνές που είναι σε μοναστήρι.