Ντόρα Μπακογιάννη: Θα χρησιμοποιώ τον όρο Βόρεια Μακεδονία

Ντόρα Μπακογιάννη: Θα χρησιμοποιώ τον όρο Βόρεια Μακεδονία Facebook Twitter
Eurokinissi
0

«Θα χρησιμοποιώ τον όρο Βόρεια Μακεδονία» δήλωσε η πρώην υπουργός βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη. 

Η πρώην υπουργός μιλώντας στον Νews24/7 πρόσθεσε ότι «Δεν θα μιλήσω ποτέ για Μακεδόνα πρωθυπουργό και Μακεδόνα υπουργό».

Σε ερώτηση για τις απόψεις Μπογδάνου για την ΕΡΤ η κα Μπακογιάννη απάντησε ότι «η ΝΔ είναι ένα βαθιά δημοκρατικό πατριωτικό φιλελεύθερο κόμμα. Όταν είπαμε ότι η ΕΡΤ είναι εργαλείο προπαγάνδας είχαμε δίκιο. Είχα διαφωνήσει με το κλείσιμο της ΕΡΤ. Εγώ θέλω να δω μια ποιοτική ελεύθερη δημόσια τηλεόραση. Οι ακραίες φωνές (σ.σ. για τανκς στην ΕΡΤ) δεν εκφράζουν τη θέση της ΝΔ».

Αναφορικά με την υποψηφιότητά της για ΓΓ του Συμβουλίου της Ευρώπης είπε ότι «θα κριθεί τον Ιούνιο από 670 βουλευτές απ' όλη την Ευρώπη», ενώ για ενδεχόμενη υποστήριξή από την κυβέρνηση και αν έχει κάποιο νέο σχετικά, η κα Μπακογιάννη απάντησε «όχι. Θα δούμε ποια θα είναι η θέση της ελληνικής κυβέρνησης».

Όσον αφορά στη θεωρία περί «σικέ διαζυγίου» Τσίπρα-Καμμένου σχολίασε ότι «φαινόταν ότι είναι σικέ γιατί υπήρχε συμφωνία που δεν την τήρησε ο κ. Τσίπρας που πούλησε τον κ. Καμμένο ο οποίος τώρα κλαίει. Έτσι το διαζύγιο έγινε από σικέ πραγματικό».

Μιλώντας για τις εκλογές τόνισε ότι «από την ώρα που θα στηθούν κάλπες στέλνεται ένα πολιτικό μήνυμα. Αν δεν γίνουν ταυτόχρονα οι εθνικές εκλογές, οι ευρωεκλογές θα είναι καθοριστικές. Το βράδυ των εκλογών όλοι θα ξέρουν ποιο είναι το μήνυμα, ο λαός θα εκφραστεί. Το μήνυμα θα είναι συντριπτικό. Υπάρχει οργή στον κόσμο».

«Ποτέ δεν υπήρξε η ΝΔ -συνέχισε- τίποτα άλλο από μία μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη. Αν δεν καλύψει το πλήρες εύρος δεν υπάρχει περίπτωση να κερδίσει εκλογές. Πρέπει να συνδυάσει απόψεις που δεν είναι εύκολο να συνδυαστούν».

Κατά την Ντόρα Μπακογιάννη με τη συμφωνία των Πρεσπών «μακροπρόθεσμα, επειδή δεν έχει αντιμετωπιστεί το ταυτοτικό θέμα του αλυτρωτισμού, θα υπάρξουν προβλήματα και εντός της γειτονικής χώρας και εκτός. Η διαφορετική άποψη του κ. Θεοδωράκη προφανώς επηρεάζει. Ο ελληνικός λαός θα επιβάλει τις μετεκλογικές συνεργασίες».

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΣΥΛΙΑ

Πολιτική / Ζωή Κωνσταντοπούλου: Ψηφίστηκε η άρση της ασυλίας της

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας ζήτησε εξαρχής να μην συζητηθεί η υπόθεση στην Ολομέλεια της Βουλής , υποστηρίζοντας ότι στόχος είναι να περιοριστεί η δημόσια παρέμβασή της και να ανακοπεί η κριτική της απέναντι στην κυβέρνηση
THE LIFO TEAM
ΝΙΚΗ ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ ΒΑΡΕΑ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ

Πολιτική / Κεραμέως: Στα βαρέα και ανθυγιεινά νοσηλευτές, διασώστες και οδηγοί ασθενοφόρων - Τι ανέφερε για συντάξεις χηρείας

Η υπουργός Εργασίας προανήγγειλε μια σημαντική ρύθμιση για τους υγειονομικούς αλλά και νομοσχέδιο για την ισότητα των αμοιβών μεταξύ γυναικών και ανδρών που κατέχουν την ίδια εργασιακή θέση
THE LIFO TEAM
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

Πολιτική / Κωνσταντοπούλου για Τσίπρα: «Του είπα αυτό είναι τρίτο μνημόνιο και μου είπε "μη λες τέτοιες λέξεις"»

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου μιλώντας για την κρίσιμη περίοδο του 2015, περιγράφει μεταξύ άλλων μια σκηνή με τον Αλέξη Τσίπρα και τον τότε αρχηγό των Podemos, σχολιάζοντας τα «σπαστά αγγλικά» του πρώην πρωθυπουργού
THE LIFO TEAM
ΓΑΖΑ GLOBAL SUMUD FLOTILLA

Πολιτική / «Global Sumud Flotilla»: Διάβημα του ΥΠΕΞ στο Ισραήλ για τους Έλληνες πολίτες που συμμετέχουν στον στολίσκο

Στην ανακοίνωση του υπουργείου επισημαίνεται πως η ελληνική πρεσβεία στο Τελ Αβίβ βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα να παράσχει κάθε δυνατή προξενική συνδρομή
THE LIFO TEAM
ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική / Πολάκης: «Φληναφήματα τα όσα ακούγονται περί μη συμμετοχής μου σε Πολιτική Γραμματεία και Κεντρική Επιτροπή»

Ο Παύλος Πολάκης έκανε νέα ανάρτηση σχετικά με τα όσα έχουν διαρρεύσει για μη συμμετοχή του σε Πολιτική Γραμματεία και Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ
THE LIFO TEAM