ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

Ντάισελμπλουμ: Επιστρέφουν οι Θεσμοί στην Αθήνα, ίσως και αύριο - Η συζήτηση για το χρέος θα τεθεί άμεσα στο τραπέζι

Ντάισελμπλουμ: Επιστρέφουν οι Θεσμοί στην Αθήνα, ίσως και αύριο - Η συζήτηση για το χρέος θα τεθεί άμεσα στο τραπέζι Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/EU COUNCIL/Zucchi Enzo
0

Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ επιβεβαίωσε όσα είχαν διαρρεύσει νωρίτερα περί άμεσης επιστροφής των Θεσμών στην Αθήνα, αλλά και περί έναρξης επίσημης συζήτησης για το χρέος.

«Θα επιστρέψουν οι θεσμοί στην Αθήνα, δεν ξέρω πότε ακριβώς, ίσως αύριο», δήλωσε ο επικεφαλής του Eurogroup, ο οποίος τόνισε ότι πρέπει να σημειωθεί περισσότερη δουλειά από την Ελλάδα: «Υπάρχουν ακόμα δημοσιονομικά κενά και καλούμε τους θεσμούς και την ελληνική πλευρά να καταβάλλει επιπλέον προσπάθεια».

Αναφερόμενος για πρώτη φορά στο θέμα του χρέους, ο κ. Ντάισελμπλουμ τόνισε ότι: «Σήμερα στο Eurogroup ξεκαθαρίσαμε ότι η συζήτηση για το χρέος θα τεθεί στο τραπέζι στο άμεσο μέλλον»,  πρόσθεσε ο επικεφαλής του Eurogroup.

Όσο για την έξοδο της Κύπρου από το μνημόνιο έκανε λόγο για επιτυχημένο πρόγραμμα επισημαίνοντας πως οι μεταρρυθμίσεις που έκανε η χώρα την έχουν θέσει σε τροχιά ανάπτυξης, δίνοντας πολλά συγχαρητήρια.

Ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα της συνεδρίασης του Eurogroup εμφανίστηκε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος μετά το τέλος της. «Είχαμε πάρα πολύ καλή συνάντηση. Οι θεσμοί συμφώνησαν να επιτρέψουν, και το ΔΝΤ συμφώνησε να επιστρέψει παρά τις διαφορές», δήλωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ενώ αναφερόμενος στο χρέος είπε: «Ανυπομονούμε να ξεκινήσουμε τις συζητήσεις και να κλείσουμε έγκαιρα την αξιολόγηση και να έχουμε τη συζήτηση για το χρέος».

Τέλος, σχολίασε με νόημα: «Λογικοί άνθρωποι όταν κάθονται σε ένα τραπέζι καταλήγουν σε λογικά συμπεράσματα»..

0

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ