Να καταθέσει ενόρκως τα όσα καταγγέλλει, κάλεσε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου τον κ. Γιάννη Αγγελή για την υπόθεση Novartis.

 

Ειδικότερα, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Δημήτρης Δασούλας, κάλεσε για την επόμενη Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2019, τον πρώην επόπτη της εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γιάννη Αγγελή, να καταθέσει ενόρκως τα όσα καταγγέλλει στις δύο αναφορές του σε βάρος της Ελένης Τουλουπάκη και των επίκουρων εισαγγελέων της, αλλά και γενικότερα για την υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας.

 

Όπως έγινε γνωστό, ο κ. Δασούλας θα ολοκληρώσει πρώτα τη διερεύνηση των καταγγελλομένων από τον κ. Αγγελή, και στη συνέχεια τα όσα προσάπτει στη δική της αναφορά η κυρία Τουλουπάκη σε βάρος του κ. Αγγελή.

 

 

Υπενθυμίζεται ότι στη χθεσινή επιστολή του, ο κ. Αγγελής μιλά για το ρόλο του «Ρασπούτιν» που φέρεται να είναι μέλος της κυβέρνησης, στον χώρο της ανώτατης δικαιοσύνης για τον οποίο σημειώνει ότι «όλοι γνωρίζουν ποιος κρύπτεται πίσω από το όνομα Ρασπούτιν, πλην όμως φοβούνται να τον κατονομάσουν για ευνόητους λόγους».

 

 

Επιπλέον υποστηρίζει πως είχε ενημερώσει για «τον δικονομικώς στραβό δρόμο» τόσο την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου όσο και τον Υπουργό Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου - κάτι που όμως ο υπουργός διέψευσε χθες. Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός με μία πολυσέλιδη επιστολή παραθέτει την δική του εκδοχή για όσα συμβαίνουν στα ανώτατα κλιμάκια της Δικαιοσύνης για την υπόθεση της Novartis.

 

Σχολιάζοντας τη σχετική αναφορά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε για τον «Ρασπούτιν»: «Όλοι τον ξέρουν, και ο κ. Τσίπρας τον ξέρει, ας μην κοροϊδευόμαστε. Υπουργός του είναι. Δύο υπουργοί υπάρχουν στη Δικαιοσύνη. Βγάλτε τα συμπεράσματά σας». Παράλληλα εξαπέλυσε επίθεση στο Μαξίμου και τον πρωθυπουργό, που σε χθεσινή του συνέντευξη είχε χαρακτηρίσει «οδοστρωτήρα» για τα κοινωνικά δικαιώματα το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας.


«Τον ρόλο του Ρασπούτιν πολλοί τον ζήλεψαν. Το τέλος του όμως κανείς. Η συμμορία αποκαλύπτεται και οι εμπλεκόμενοι θα αντιμετωπιστούν με βάση το Σύνταγμα και τους νόμους. Το λογο τιμής που έδωσα γι' αυτό δεν θα τον πάρω πίσω ποτέ» σημείωσε αντίστοιχα ο Ανδρέας Λοβέρδος μέσω Twitter.