Νέες δηλώσεις Βαρβιτσιώτη για τον θάνατο του 36χρονου Αντώνη- «Προσπάθεια πολιτικής εκμετάλλευσης»

Βαρβιτσιώτης Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Απάντηση στην κριτική που δέχτηκε για τις πρώτες του δηλώσεις σχετικά με τον πνιγμό του 36χρονου Αντώνη στον Πειραιά έδωσε, μιλώντας στο Mega, ο υπουργός Ναυτιλίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. 

Σχετικά με την κριτική που του ασκήθηκε μετά από τις πρωινές του δηλώσεις, όπου εξίσωσε το θύμα με τον θύτη, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης απάντησε ότι «σήμερα η Ελλάδα παρακολουθεί με φρίκη και σοκ αυτά τα βίντεο και μία συμπεριφορά που δεν είναι μόνο καταδικαστέα κι εγκληματική, αλλά προσβάλλει ένα από τα κεκτημένα που έχουμε σαν έθνος, την ποιότητα της ελληνικής ναυτοσύνης. Το να θεωρήσει κάποιος ότι εγώ προσωπικά μπορώ εξισώνω το θύτη με το θύμα, το θεωρώ μια ακραία υπερβολή και να μην σας πω και προσπάθεια πολιτικής εκμετάλλευσης ενός τόσο τραγικού γεγονότος ανέφερε αρχικά. 

«Είναι τόσο θλιβερό που μπορώ να σας πω ότι δεν μπορώ να ξεπεράσω το σοκ και αισθάνομαι πραγματικά ότι δεν μπορεί ένας 36χρονος συμπολίτης μας, ο Αντώνης, να θέλει να επιβιβαστεί σε ένα πλοίο και κάποια από τα μέλη του πληρώματος να τον πετάνε στη θάλασσα και να θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή του κι εν τέλει να καταλήγει. Και κάποιοι προσπαθούν πάνω σε αυτό να προκαλέσουν πολιτικές εντυπώσεις. Είναι εκτός πλαισίου» συμπλήρωσε. 

Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης για Πειραιά: «Υπήρχε λιμενικός σε βάρδια»

Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε ο υπουργός, ανέφερε ότι ήταν παρών λιμενικός κατά τον απόπλου του πλοίου, αν και πλήρης εικόνα για τα συμβάντα θα υπάρξει από το πόρισμα της ΕΔΕ που αναμένεται αύριο.

«Μιλώντας με τον κεντρικό λιμενάρχη με διαβεβαίωσε ότι παρών ήταν άνθρωπος και μάλιστα προσέτρεξε. Ωστόσο βλέποντας τα βίντεο διέταξα ΕΔΕ για πιθανές ενέργειες ή παραλείψεις», είπε ο κ. Βαρβιτσιώτης, σημειώνοντας ωστόσο ότι σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει «σε βάρδια ήταν ένας λιμενικός, έμπειρος που έχει σώσει ζωές και μάλιστα έχει βραβευθεί με τιμητική διάκριση».

«Προσπαθούμε να προστατεύσουμε την εικόνα της ελληνικής ναυτοσύνης»

«Οι εντολές που έχω λάβει από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, είναι το υπουργείο Ναυτιλίας να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να συνδράμει την έρευνα της Δικαιοσύνης με όποια στοιχεία αυτή χρειαστεί ώστε να αποδώσει τις ποινές που πρέπει να επιβληθούν σε αυτούς που συντέλεσαν σε αυτό το τρομερό γεγονός» ανέφερα για τις εξελίξεις γύρω από τον θάνατο του 36χρονου Αντώνη στο λιμάνι του Πειραιά. 

«Προσπαθούμε να προστατεύσουμε την εικόνα της ελληνικής ναυτοσύνης. Σήμερα ήταν ο στόχος μας να παρουσιάσουμε καμπάνια για τους ανθρωπους που βρίσκονται στη θάλασα. Και να πούμε τι μεγάλο έργο προσφέρουν στην εθνική οικονομία. Κλείνουμε μια σεζόν εξαιρετικά πετυχημένα στην ακτοππλοία με 4,1 εκατ. επιβάτες και κάνανε χρονιά ρεκόρ. Να προσπαθούμε χτες βράδυ να επιβιβάσουμε με ασφάλεια τους επιβάτες στη Σκιάθο και στη Σκόπελο και να έχουμε αυτούς, που δεν μπορώ να τους χαρακτηρίσω και να συμπεριφέρονται με αυτόν τον τρόπο σε έναν συνάνθρωπό τους που θέλει να επιβιβαστεί σε πλοίο» συμπλήρωσε.  

«Η δολοφονία είναι το λιγότερο. Με εξοργίζει η κακουργηματική οργή με την οποία σπρώχνουν αυτόν τον άνθρωπο στην θάλασσα, αλλά και η αδιαφορία τους αμέσως μετά» επισήμανε μεταξύ άλλων. 


 

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Πολιτική / Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Η εγκύκλιος δίνει κατεύθυνση για την εφαρμογή του άρθρου, που προβλέπει ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δύο ετών για όσους παραμένουν παράνομα στη χώρα
LIFO NEWSROOM
Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Πολιτική / Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον συνιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της Google DeepMind, Ντέμη Χασάμπη, και στελέχη της Google στο Μέγαρο Μαξίμου
LIFO NEWSROOM
Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπέργκαμ: Μήνυμα «συνεργασίας» για το αμερικανικό LNG

Πολιτική / Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπέργκαμ: Μήνυμα «συνεργασίας» για το αμερικανικό LNG

Ενίσχυση ελληνοαμερικανικής συνεργασίας στην ενέργεια – Στο τραπέζι LNG, διασυνδέσεις (Great Sea Interconnector, GREGY), ρόλος της ελληνικής ναυτιλίας και ο άξονας Αλεξανδρούπολη–Οδησσός.
LIFO NEWSROOM
Κασσελάκης για Τσίπρα: «Όλο αυτό το πράγμα είναι μια γελοιότητα»

Πολιτική / Κασσελάκης για Τσίπρα: «Όλο αυτό το πράγμα είναι μια γελοιότητα»

Ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατίας σχολίασε την πρόσφατη ομιλία του πρώην πρωθυπουργού, χαρακτηρίζοντάς την «χωρίς δυναμική» και ξεκαθάρισε πως δεν θα συνεργαστεί μαζί του, στην περίπτωση δημιουργίας νέου κόμματος
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Θα εξαντλήσουμε την τετραετία» – Όσα είπε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία και εξωτερική πολιτική

Πολιτική / Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Θα εξαντλήσουμε την τετραετία» – Όσα είπε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία και εξωτερική πολιτική

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη Τύπου της ΔΕΘ ξεκαθάρισε ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2027, απάντησε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία, ελληνοτουρκικά και Παλαιστίνη, ενώ έστειλε μηνύματα για ακρίβεια, στεγαστικό και τη λειτουργία του κράτους
LIFO NEWSROOM