Νέα επίθεση στη συμφωνία από το iskra

Νέα επίθεση στη συμφωνία από το iskra Facebook Twitter
0

Νέο άρθρο κατά της συμφωνία που ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή δημοσιεύεται σήμερα στον ιστότοπο iskra που απηχεί τις απόψεις Λαφαζάνη. Το άρθρο έχει τίτλο: «Στη Βουλή η απαράδεκτη συμφωνία, με διάτρητες - απαράδεκτες διαδικασίες». 



Σύμφωνα με την Αριστερή Πλατφόρμα το νομοσχέδιο εισήχθη για ψήφιση στη Βουλή με διαδικασίες που «παραβιάζουν τον Κανονισμό της Βουλής και το Σύνταγμα».


Διαβάστε το άρθρο: 

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Η ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ, ΜΕ ΔΙΑΤΡΗΤΕΣ - ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ!

3,5 ΔΙΣ ΜΕ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΝΟΥΝ ΦΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ

Με διάτρητες - απαράδεκτες διαδικασίες εξπρές, που παραβιάζουν τον Κανονισμό της Βουλής και το Σύνταγμα, εισάγεται την Τέταρτη (15/7) για ψήφιση στη Βουλή το πρώτο πολυνομοσχέδιο του νέου τρίτου μνημονίου, του οποίου η ίδια η ουσία και η δόμηση περιφρονούν τους βουλευτές και κυρίως τη βούληση και τα πιο ζωτικά συμφέροντα του ελληνικού λαού.

Ως απόρροια δύο και μόνο παραγράφων του απαράδεκτου μνημονιακού νομοσχεδίου που κατετέθη από την κυβέρνηση, αφαιρούνται άρον - άρον από την τσέπη του χειμαζόμενου ελληνικού λαού 3,3 δισ. ευρώ ετησίως !

Συγκεκριμένα, εξαιτίας των αναδιατάξεων στον ΦΠΑ ο ελληνικός λαός θα πληρώνει ετησίως 2,4 δισ. ευρώ, 80 εκατ. ευρώ από την αύξηση του φόρου ασφαλίστρων στα αυτοκίνητα, ενώ από τις κύριες συντάξεις θα χαθούν 850 εκατ. ευρώ ετησίως από την αύξηση του ποσοστού της εισφοράς υγειονομικής περίθαλψης στον ΕΟΠΥΥ !

Και αυτά είναι μόνο η αρχή σε ένα σιδηρόδρομο εισπρακτικών και φοροεισπρακτικών μέτρων που περιλαμβάνονται στο τριτο-μνημονιακό πολυνομοσχέδιο, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλα παρόμοια πολυνομοσχέδια για να ολοκληρώσουν τη μεγάλη μνημονιακή συμφωνία.

Μέτρα που περιέχονται στο ίδιο πολυνομοσχέδιο και θίγουν συμφέροντα πλούσιων ομάδων, μόνο ως «ασπιρίνες» και «άλλοθι» θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν αναφορά στην «Αριστερή Πλατφόρμα» αλλά και άλλοι βουλευτές ή μεμονωμένοι, φέρονται αποφασισμένοι να μην ψηφίσουν το μνημονιακό πολυνομοσχέδιο, απορρίπτοντας το τρομοκρατικό δίλημμα: συνθηκολόγηση ή καταστροφή.

Η χώρα διέθετε και διαθέτει αντιμνημονιακή προοδευτική λύση, η οποία, εφ’ όσον ήταν αναγκαίο, θα συνοδευόταν και με μια επιλογή που θα έθετε τη χώρα σε τροχιά εκτός ευρωζώνης.

Η Ελλάδα, εφ’ όσον ήταν απαραίτητο, θα μπορούσε παρά τη θέληση της ΕΚΤ, να αξιοποιήσει τη ρευστότητα πολλών δισ. ευρώ που υπάρχει στο δίκτυο της Κεντρικής Τράπεζας της Ελλάδας για ένα πρόγραμμα - γέφυρα μετάβασης εκτός ευρώ, για την εφαρμογή με ικανή ρευστότητα ενός προοδευτικού προγράμματος ανόρθωσης και παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας.

 

Οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό εδώ

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνήγορος του Πολίτη: Κίνδυνος για το κράτος δικαίου η αναστολή αιτήσεων ασύλου

Πολιτική / Συνήγορος του Πολίτη: Κίνδυνος για το κράτος δικαίου η αναστολή αιτήσεων ασύλου

«Τόσο ο Χάρτης Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ όσο και το παράγωγο ενωσιακό δίκαιο κατοχυρώνουν, εκτός από την κατ’ ουσίαν διεθνή προστασία σε περίπτωση βάσιμων λόγων δίωξης, και το δικαίωμα πρόσβασης στη διαδικασία ασύλου»
LIFO NEWSROOM
Βενιζέλος κατά κυβέρνησης για το μεταναστευτικό: Ζήτημα υψίστης σημασίας για την υπόσταση του κράτους δικαίου

Πολιτική / Βενιζέλος κατά κυβέρνησης για το μεταναστευτικό: Ζήτημα υψίστης σημασίας για την υπόσταση του κράτους δικαίου

Ζητά την ανάκληση της νομικής αιτιολόγησης που στηρίζεται στο άρθρο 15 ΕΣΔΑ, δηλαδή το αντίστοιχο του άρθρου 48 Συντ. για την εφαρμογή του νόμου περί καταστάσεως πολιορκίας, όπως σημειώνει με έκπληξη
LIFO NEWSROOM
Φλωρίδης για Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πάτρας: «Αν δεν κόψεις τα σάπια, θα μολυνθούν και τα υπόλοιπα»

Πολιτική / Φλωρίδης για Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πάτρας: «Αν δεν κόψεις τα σάπια, θα μολυνθούν και τα υπόλοιπα»

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να τεθεί σε αναστολή και ο ιατροδικαστής που υπέγραψε τις τρεις εκθέσεις για τα βρέφη που δολοφόνησε η Ειρήνη Μουρτζούκου, ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, εξηγώντας τους λόγους που οδήγησαν στην απόφαση για την αναστολή λειτουργίας της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πάτρας
LIFO NEWSROOM
Ακροδεξιό παραλήρημα Πλεύρη: Αντικίνητρα για «λαθρομετανάστες, που έρχονται και τρώνε-πίνουν με τα χρήματα των φορολογούμενων»

Πολιτική / Ακροδεξιό παραλήρημα Πλεύρη: Αντικίνητρα για «λαθρομετανάστες, που έρχονται και τρώνε-πίνουν με τα χρήματα των φορολογούμενων»

Ο νέος υπουργός επιτίθεται στους μετανάστες με χυδαία ρητορική λέγοντας πως στις δομές «τρώνε 3 φορές κρέας και μία ψάρι» και πως «δεν θέλουμε να αντικαταστήσουμε τον πληθυσμό της Ευρώπης»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης κατά Ανδρουλάκη στη Βουλή: Πολιτική κόντρα για ΟΠΕΚΕΠΕ και «γαλάζια συμμορία»

Πολιτική / Μητσοτάκης κατά Ανδρουλάκη στη Βουλή: Πολιτική κόντρα για ΟΠΕΚΕΠΕ και «γαλάζια συμμορία»

 Όταν απευθύνεστε σε αυτήν την παράταξη δεν θα χρησιμοποιείτε τον όρο «γαλάζια συμμορία», δεν τη δέχομαι από ένα κόμμα, που έχει στιγματίσει την πολιτική ζωή της χώρας, απάντησε σε υψηλούς τόνους στον Νίκο Ανδρουλάκη ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: «Κλείνει η δίοδος από Λιβύη προς Ελλάδα» – Τρίμηνη αναστολή ασύλου και δύο κλειστά κέντρα στην Κρήτη

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Κλείνει η δίοδος από Λιβύη προς Ελλάδα» – Τρίμηνη αναστολή ασύλου και δύο κλειστά κέντρα στην Κρήτη

Σύλληψη και κράτηση για όσους εισέρχονται παράνομα στη χώρα – Νέα μέτρα υπό τον απόηχο της άρνησης Χάφταρ να δεχθεί την ευρωπαϊκή αποστολή
LIFO NEWSROOM
Γεραπετρίτης για μεταναστευτικό: Αν χρειαστεί, θα υπάρξει αυστηροποίηση των μέτρων

Πολιτική / Γεραπετρίτης για μεταναστευτικό: Αν χρειαστεί, θα υπάρξει αυστηροποίηση των μέτρων

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ επισήμανε πως «η Ελλάδα θα μεριμνήσει ώστε να ελεγχθούν οι μεταναστευτικές ροές» και υπογράμμισε ότι η επιτήρηση θα ενταθεί στο πλαίσιο ευρωπαϊκής συνεργασίας
LIFO NEWSROOM
Αυξάνονται οι ροές μεταναστών σε Κρήτη και Γαύδο: Στη Λιβύη Πλεύρης και Ευρωπαίοι για συνομιλίες με Ντμπέιμπα - Χαφτάρ

Πολιτική / Αυξάνονται οι ροές μεταναστών σε Κρήτη και Γαύδο: Στη Λιβύη Πλεύρης και Ευρωπαίοι για συνομιλίες με Ντμπέιμπα - Χαφτάρ

Ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία, με τη συμμετοχή των υπουργών Εσωτερικών της Ιταλίας και της Μάλτας, μετέβη στη Λιβύη για διαβουλεύσεις με τις πλευρές των Ντμπέιμπα και Χαφτάρ
LIFO NEWSROOM
Νίκος Χριστοδουλάκης: «Υπάρχει ένα οργανωμένο δίκτυο που αφαιμάζει κοινοτικούς πόρους με πολιτική κάλυψη»

LiFO politics / Νίκος Χριστοδουλάκης: «Ένα οργανωμένο δίκτυο αφαιμάζει κοινοτικούς πόρους με πολιτική κάλυψη»

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών και καθηγητής Νίκος Χριστοδουλάκης μιλά στη Βασιλική Σιούτη για το σκάνδαλο στον ΟΠΕΚΕΠΕ, δίνει τη δική του ερμηνεία και εκτιμά ότι η κρίση «δεν μας έκανε σοφότερους, αλλά χειρότερους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Πλεύρης: «Άσυλο τέλος για μουσουλμάνους από την Συρία»

Πολιτική / Πλεύρης: «Άσυλο τέλος για μουσουλμάνους από την Συρία»

«Eκδόθηκαν οι πρώτες αρνητικές αποφάσεις για αιτούντες προερχόμενους από τη Συρία, αφού συνεκτιμήθηκε ο λόγος της φυγής τους σε συνδυασμό με τα προσωπικά τους χαρακτηριστικά» δήλωσε ο υπουργός υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου
LIFO NEWSROOM