ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

Νέα δημοσκόπηση: Έξι μονάδες μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ

Νέα δημοσκόπηση: Έξι μονάδες μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ Facebook Twitter
3

Προβάδισμα έξι ποσοστιαίων μονάδων στον ΣΥΡΙΖΑ δίνει δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας που παρουσίασε χθες ο Σκάι.

Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 24% στην πρόθεση ψήφου ενώ η Ν.Δ. 18% και ακολουθεί η Χ.Α. με 6,5%. ΚΚΕ, Ελιά και Ποτάμι λαμβάνουν από 5,5% ενώ οι ΑΝΕΛ 3%. Βουλιάζει περισσότερο η ΔΗΜΑΡ με ποσοστό μόλις στο 1%.

Το ποσοστό των αναποφάσιστων ανέρχεται στο 21%, ενώ το 10% της πρόθεσης ψήφου μοιράζεται στα υπόλοιπα κόμματα.

Εντύπωση προκαλεί και η απάντηση των πολιτών στο ερώτημα αν θέλουν πρόωρες εκλογές με αφορμή την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Το 54% δηλώνει πως «καλύτερη εξέλιξη για τη χώρα» θα ήταν η διάλυση της παρούσας Βουλής, ενώ το 46% απαντά πως ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να εκλεγεί από την παρούσα Βουλή.



Επίσης το 64% να εκτιμά πως η κυβέρνηση «δεν μπορεί να βοηθήσει τη χώρα να βγει από την κρίση», ενώ ταυτόχρονα το 59% κρίνει πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί «να κυβερνήσει αποτελεσματικά».

Ακόμη, το 20% δηλώνει πως έχει θετική ή πολύ θετική γνώμη για τον πρωθυπουργό, ενώ το 21% έχει θετική ή πολύ θετική άποψη για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αρνητική εικόνα έχουν οι πολίτες και για τις εξαγγελίες τόσο του Αντώνη Σαμαρά όσο και του Αλέξη Τσίπρα από τη ΔΕΘ.  

Η έρευνα διεξήχθη πανελλαδικά σε δείγμα 1021 ατόμων από τις 11 έως τις 15 Σεπτεμβρίου.

3

ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

Πολιτική / Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

«Κατά την διάρκεια της διερεύνησης των αιτιών της κατάστασης της, η ασθενής παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου η ασθενής κατέληξε» αναφέρει η ανακοίνωση
LIFO NEWSROOM
Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

Πολιτική / Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

« Δυστυχώς έπαθε ανακοπή μέσα στο Νοσοκομείο. Δεν είναι όλα πολιτική. Δείξτε επιτέλους λίγο σεβασμό» αναφέρει σε ανάρτησή του ο υπουργός υγείας
LIFO NEWSROOM
Δούκας σε πρέσβη Ισραήλ: Δεν δεχόμαστε μαθήματα δημοκρατίας από όσους σκοτώνουν αμάχους

Πολιτική / Δούκας σε πρέσβη Ισραήλ: Δεν δεχόμαστε μαθήματα δημοκρατίας από όσους σκοτώνουν αμάχους

Η απάντηση του δημάρχου Αθηναίων στις δηλώσεις του Νόαμ Κατζ, ο οποίος άσκησε κριτική για ελλιπή προστασία της πόλης από «οργανωμένες μειονότητες», ανεπαρκή καθαριότητα και έλλειψη ασφάλειας που –κατά τον ίδιο– κάνει τους Ισραηλινούς τουρίστες να αισθάνονται άβολα
LIFO NEWSROOM
ΥΠΕΞ: «Απαράδεκτη, μονομερής και παράνομη ενέργεια» η εξαγγελία «θαλάσσιων πάρκων» από την Τουρκία

Πολιτική / ΥΠΕΞ για τουρκικά θαλάσσια πάρκα: «Απαράδεκτη, μονομερής και παράνομη ενέργεια»

Η εξαγγελία «δεν παράγει κανένα έννομο αποτέλεσμα έναντι των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων και δείχνει πλήρη έλλειψη σεβασμού στο διεθνές δίκαιο της θάλασσας» αναφέρει η ελληνική πλευρά
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Εγω παντως θα επιμεινω, και βαλτε μου οσες αρνητικες ψηφους θελετε, αγαπητα Συριζοπουλα! Θα περιμενω να δω αν οι σχολιογραφοι εκεινοι με τα σχολια σεντονια εναντια στον μη επαγγελματισμο των εταιριων μετρησης της κοινης γνωμης θα αντιδρασουν σε αυτη τη δημοσκοπηση (οπως εργολαβικα σχεδον εκαναν πριν απο τις ευρωεκλογες)η θα κανουν γαργαρα το αποτελεσμα (αφου πλεον βγαζει Συριζα)...
Βάλτε αρνητικές Συριζόπουλα (σαν να λες αν δεν είσαι ΣΥΡΙΖΑ δεν βάζεις αρνητική, έχω δίκιο αν είσαι αντικειμενικός). Μπλιαχ με τα χειριστικά σχόλια πια.Θα περιμένω να δω αν οι σχολιογράφοι εκείνοι...Τότε Κυρ Σπύρο (σ' αρέσει το ξέρω)θα περίμενα σε κάθε ποστ κατά ΝΔ (όπως το εντολές Μπαλτάκου πχ σήμερα) να σχολιάσεις κάτι για να εξιλεωθείς! Όχι;Τέλος πάντων, επειδή η διαφορά μας εμάς των δύο είναι ότι εσύ ΕΙΣΑΙ ΝΔ, ενώ εγώ απλώς σκέφτομαι να ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ αλλά σε καμία περίπτωση ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΣΥΡΙΖΑ και επειδή η δεύτερη διαφορά μας είναι ότι όταν γράφω κάτι το πιστεύω 100% όποιον και αν ¨ευνοεί" η άποψη που διατυπώνεται, θα σου πω πως όντως, μια τηλεφωνική δημοσκόπηση με δείγμα 1021 ατόμων δεν είναι σοβαρή. Για πολλούς λόγους που έχουν αναλυθεί.Υπάρχει όμως και ένα 2ο στοιχείο.Όταν κάποιοι έγραφαν εδώ πως δεν έχουν μεγάλη σημασία οι δημοσκοπήσεις (και είχαν δίκιο), υπήρχαν πολύ αντικρουόμενες δημοσκοπήσεις και όλες στα όρια.Άρα, η όποια μεθόδευση μπορούσε να έχει πολύ πιο εύκολα βαρύτητα ή/και σημασία στην παρυσίαση των αποτελεσμάτων.Τώρα, όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν διαφορά από 3%-6%.Ουσιαστικά το ίδιο συμβαίνει με τότε, απλώς τώρα η διαφορά που έχε πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται τόσο που δεν παίζει και πολύ μεγάλο ρόλο ποια από τις δημοσκοπήσεις θα δεις... Ελπίζω να σε κάλυψα!Καλησπέρα!
Οι οποιες ομοιοτητες και διαφορες μας, αγαπητε/τη Aleee υπαρχουν στη φαντασια σας. Με αυτα που γραφετε ομως για τις εταιριες δημοσκοπησεων, απλα, δια της τεθλασμενης βεβαια, δικαιωνετε αυτα που ελεγα στο προηγουμενο σχολιο...Οι εταιριες δημοσκοπησεων η ειναι χειριστκες η δεν ειναι, η εχουν επαγγελματισμο η δεν εχουν. Οχι μονο οποτε μας συμφερει.Τωρα, το ειμαι Συριζα και το σκεφτομαι να ψηφισω Συριζα, αυτο ειναι θεμα ερμηνειας και οχι ποιοτικης διαφορας, αν μου επιτρεπετε την εκφραση.