ΝΔ: Με το νέο Ποινικό Κώδικα μπορούν ν' αποφυλακιστούν ακόμη και οι τρομοκράτες της 17 Νοέμβρη

ΝΔ: Με το νέο Ποινικό Κώδικα μπορούν ν' αποφυλακιστούν ακόμη και οι τρομοκράτες της 17 Νοέμβρη Facebook Twitter
Eurokinissi
0

Ότι με το νέο Ποινικό Κώδικα «ακόμη και οι τρομοκράτες της 17 Νοέμβρη, μπορούν πλέον να αποφυλακισθούν» δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας υπογραμμίζοντας την πρόθεση του κόμματος να κάνει ό,τι είναι αναγκαίο για να αποτραπεί η «μαζική αποφυλάκιση αμετανόητων δολοφόνων».

Αναλυτικότερα η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Σοφία Ζαχαράκη, τονίζει πως «με τον νέο ποινικό κώδικα που ψήφισε μόνη της η κυβέρνηση, εγκληματίες που έχουν καταδικασθεί σε ισόβια για ειδεχθή εγκλήματα, ακόμη και οι τρομοκράτες της 17 Νοέμβρη, μπορούν πλέον να αποφυλακισθούν». Όπως λέει «η επιλογή της απερχόμενης κυβέρνησης να δρομολογήσει μια τέτοια πρωτοφανή εξέλιξη, επιβεβαιώνει τη νοσηρή ανοχή της σε κάθε είδους ανομία. Ακόμη και στην τρομοκρατία. Η Νέα Δημοκρατία, εφόσον την εμπιστευθούν οι πολίτες, θα κάνει ό,τι είναι αναγκαίο για να αποτρέψει την μαζική αποφυλάκιση αμετανόητων δολοφόνων. Kαι θα αποκαταστήσει το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών», καταλήγει η κ. Ζαχαράκη.

Στο ίδιο μήκος κύματος ο τομεάρχης Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα 104,6» δήλωσε πως με το νόμο Παρασκευόπουλου βρίσκονται ήδη εκτός φυλακών βαρείς ποινικοί και τρομοκράτες. «Ο νέος Ποινικός Κώδικας "διευκολύνει" και όλους τους υπόλοιπους... Όταν η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων και έγκριτοι νομικοί, λένε ότι μπορεί άμεσα να καταθέσει αίτηση αποφυλάκισης η μισή "17 Νοέμβρη" και όλοι οι "Πυρήνες της Φωτιάς", ακόμα και ο Κουφοντίνας από το Σεπτέμβριο, καταλαβαίνετε ότι τα πράγματα είναι πάρα πολύ σοβαρά. Πώς να αισθανθεί μετά ο απλός πολίτης; Αισθάνεται ανήμπορος, στο έλεος των κακοποιών για την οικογένειά του και την περιουσία του», είπε χαρακτηριστικά.

«Πώς να αισθανθούμε», συμπλήρωσε ο κ. Κικίλιας, «όταν γίνεται πλημμέλημα να κατέχει και να μεταφέρει κάποιος έναν εκρηκτικό μηχανισμό και να είναι κακούργημα μόνο αν τινάξει ένα κτίριο στον αέρα; Η Νέα Δημοκρατία θα καταργήσει άμεσα το νόμο Παρασκευόπουλου και θα διορθώσει τα κομμάτια του Ποινικού Κώδικα που έχουν εμφανείς αδικίες που αφορούν το σωφρονισμό και την ασφάλεια. Γιατί για εμάς η ασφάλεια του πολίτη είναι η νούμερο ένα προτεραιότητα».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: Αυτά είναι τα μέτρα που θα ανακοινωθούν στην ΔΕΘ

Πολιτική / ΔΕΘ: Αυτά είναι τα μέτρα που θα ανακοινωθούν για μεσαία τάξη, στεγαστικό και φοροελαφρύνσεις

Οι συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου είναι συνεχείς και επικεντρώνονται στο εύρος της απήχησης που θα έχουν οι παρεμβάσεις, με βάση τις αντοχές της οικονομίας και τα διαθέσιμα δημοσιονομικά περιθώρια
LIFO NEWSROOM
Ανακοίνωση τριών υπουργείων για Βασιλίσσης Όλγας: «Οι πρωτοβουλίες του Δήμου Αθηναίων δεν παράγουν έννομα αποτελέσματα»

Πολιτική / «Οι πρωτοβουλίες του Δήμου Αθηναίων δεν παράγουν έννομα αποτελέσματα» - Παρέμβαση τριών υπουργείων για Βασ. Όλγας

Τα υπουργεία Πολιτισμού, Περιβάλλοντος & Ενέργειας και Υποδομών & Μεταφορών εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση και καλούν τον Δήμο Αθηναίων να «τηρήσει τις προβλεπόμενες από το θεσμικό πλαίσιο διαδικασίες»
LIFO NEWSROOM
Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Χωρίς απινιδωτή, ο "πολιτικός των απινιδωτών"», αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Kids Save Lives

Πολιτική / Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Χωρίς απινιδωτή, ο "πολιτικός των απινιδωτών"», αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Kids Save Lives

Ο βουλευτής της ΝΔ υπέστη ανακοπή σε πολυσύχναστη παραλία της Χαλκιδικής που δεν υπήρχε απινιδωτής ή ναυαγοσώστης - Ο ίδιος ως υφυπουργός είχε συμβάλλει ώστε να τοποθετηθούν περισσότεροι απινιδωτές σε σχολεία και κοινότητες της χώρας
LIFO NEWSROOM