ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

ΝΔ: Καταγγέλλει «προκλητική χρήση του όρου "Μακεδονία" από επίσημη ιστοσελίδα των Σκοπίων» - Τι απαντά ο Κατρούγκαλος

ΝΔ: Καταγγέλλει «προκλητική χρήση του όρου "Μακεδονία" από επίσημη ιστοσελίδα των Σκοπίων» - Τι απαντά ο Κατρούγκαλος Facebook Twitter
Eurokinissi
2

Απάντηση στη Νέα Δημοκρατία έδωσε ο υπουργός εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος μετά από ανακοίνωση της Πειραιώς που καταγγέλει τη χρήση του όρου «Μακεδονία» σε επίσημη ιστοσελίδα της γειτονικής χώρας για την τουριστική προβολή της.

Ειδικότερα, η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωσή της έκανε λόγο για « προκλητική και θρασύτατη χρήση του όρου "Μακεδονία" από επίσημη ιστοσελίδα των Σκοπίων για την τουριστική προβολή της γειτονικής χώρας».


Όπως αναφέρει «δικαιώνει με τον χειρότερο τρόπο την πρόβλεψη της Ν.Δ.. ότι μετά την απαράδεκτη υποχώρηση της κυβέρνησης Τσίπρα να παραδώσει άνευ όρων στους γείτονες τη δήθεν "μακεδονική ταυτότητα και γλώσσα", ο όρος "Βόρεια" απλά θα εκφυλιστεί και θα ξεχαστεί».


«Η κυβέρνηση οφείλει να αντιδράσει άμεσα. Οι λίγες ημέρες που της απομένουν στην εξουσία δεν της συγχωρούν κανένα άλλοθι αδράνειας», καταλήγει η ανακοίνωση.


Στην ανακοίνωση της ΝΔ μάλιστα, παρατίθεται και η διεύθυνση της ιστοσελίδας στην οποία αναφέρεται. 

«Η Νέα Δημοκρατία επιλέγει για μια ακόμα φορά να γίνει ουρά των κίτρινων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης που στηρίζουν την πολιτική της» τονίζει το γραφείο Τύπου του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Κατρούγκαλου απαντώντας σε αυστηρό τόνο στην καταγγελία της Πειραιώς.


Η Νέα Δημοκρατία, αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργού Εξωτερικών, «επιλέγει να αγνοεί για προφανείς λόγους μικροπολιτικής εκμετάλλευσης το γεγονός ότι όλη η υφήλιος αποκαλεί τη γείτονα χώρα Βόρεια Μακεδονία, ότι αυτή έχει αλλάξει εκατοντάδες ονομασίες θεσμών και κτηρίων ώστε να αντιστοιχούν στη νέα ονομασία και συνεχίζει, και ότι ήδη από τις 15 Μαΐου έχει ανακοινώσει ότι πρόκειται να αλλάξει η τουριστική της εκστρατεία για να είναι σύμφωνη με τη νέα της ονομασία»


«Και όλα αυτά σε πλήρη αντίθεση με την εποχή κυβερνήσεων Νέας Δημοκρατίας όπου η γειτονική χώρα χρησιμοποιούσε κατά κόρον την τότε συνταγματική της ονομασία και σε διεθνές επίπεδο, ενώ στην καλύτερη περίπτωση χρησιμοποιούσε την προσωρινή ονομασία Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, μια ονομασία δηλαδή όπου ο επιθετικός προσδιορισμός ήταν στη "Δημοκρατία" και όχι στη λέξη "Μακεδονία"» καταλήγει  το γραφείο τύπου του υπ. Εξωτερικών. 

Πολιτική
2

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Αν ο Κατρούγκαλος και το Υπ.Εξ. έκαναν τόκων κόπο να διαβάσουν λίγο παρακάτω την ιστοσελίδα, θα έβλεπαν ότι δεν καπηλεύονται μόνο το όνομα της Μακεδονίας αλλά και την ιστορία! Συνεπώς ας σταματήσουν το «δούλεμα» και ας καταλάβουν ότι τις Πρέσπες τις «πληρώνουμε» όλοι.
Την σημαία της χώρας την έχει δε κανενας;; Ή κάνουμε όλοι ότι δεν θυμόμαστε/ καταλαβαίνουμε ότι είναι ο ήλιος της Βεργίνας αλλιώς;Αλλά αυτά είναι ΧΑίτικα και δεν κάνει να τα λέμε, σωστα;