ΝΔ για δικαίωμα ψήφου: Οι Έλληνες εξωτερικού δεν είναι β' κατηγορίας

ΝΔ για δικαίωμα ψήφου: Οι Έλληνες εξωτερικού δεν είναι β' κατηγορίας Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Την αντίθεσή της στη φημολογούμενη ρύθμιση για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού, εκφράζει με ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία.

Η Πειραιώς χαρακτηρίζει «εξόφθαλμα αντισυνταγματική» τη ρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα, βάσει της οποίας οι ψήφοι των κατοίκων του εξωτερικού θα προσμετρώνται αποκλειστικά και μόνο για την εκλογή τριών βουλευτών και όχι στο σύνολο της Επικράτειας.

Όπως υπογραμμίζει η ΝΔ, οι Έλληνες του εξωτερικού δεν είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας. «Καλούμε την κυβέρνηση να μη διανοηθεί να καταθέσει στη Βουλή σχέδιο νόμου που καταστρατηγεί τη συνταγματική αρχή της ισότητας ψήφου».

«Η Νέα Δημοκρατία έχει φέρει τρεις φορές μέχρι σήμερα τροπολογία με μία πλήρη, συγκεκριμένη και άμεσα εφαρμόσιμη ρύθμιση. Αυτή δίνει τη δυνατότητα στους Έλληνες του εξωτερικού που είναι ήδη εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους να ψηφίζουν από τον τόπο κατοικίας τους -ισότιμα με όλους τους Έλληνες- το κόμμα της επιλογής τους», τονίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η ΝΔ δεσμεύεται να καταθέσει και τέταρτη φορά την ίδια πρόταση, «η οποία μπορεί κάλλιστα να εφαρμοσθεί από τις επόμενες κιόλας εκλογές», όπως σημειώνει.

«Η κυβέρνηση αντί να εμπαίζει τους εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες που έφυγαν στα χρόνια της κρίσης οφείλει να τους δώσει λόγο υπερψηφίζοντας την πρόταση της ΝΔ, και όχι να εφευρίσκει τρόπους για να αποφύγει την κρίση τους».

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ