Μπαλάφας: Οι πολίτες γνώριζαν πως θα έρθουν νέα μέτρα

Μπαλάφας: Οι πολίτες γνώριζαν πως θα έρθουν νέα μέτρα Facebook Twitter
4

Οι πολίτες ήταν ενήμεροι από την κυβέρνηση πως θα υπάρξουν νέα μέτρα βάσει της συμφωνίας του 2015, δήλωσε σήμερα μέσω του ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μπαλάφας.

«Ο ελληνικός λαός γνώριζε ότι θα έρθουν νέα, δύσκολα μέτρα, όπως η μείωση του αφορολόγητου ή μείωση των συντάξεων. Αυτές τις αρνητικές επιπτώσεις προσπαθούμε να λειάνουμε με την διαπραγμάτευση. Τα υπόλοιπα είναι τζάμπα μαγκιές» είπε ο κ. Μπαλάφας υπενθυμίζοντας πως η κυβέρνηση έχει υπογράψει μείωση της συνταξιοδοτικής δαπάνης 1% επί του ΑΕΠ και αύξηση της φορολογητέας ύλης κατά 1% επί του ΑΕΠ.

Ωστόσο εμφανίστηκε αισιόδοξος πως η αξιολόγηση θα τελειώσει άμεσα αλλά με συμβιβασμούς. Παράλληλα, ο κ. Μπαλάφας εκτιμά πως τα μέτρα που θα συμφωνηθούν δεν θα θίγουν τους μικρομεσαίους. «Τα μέτρα θα θίγουν ένα τμήμα τη μεσαία τάξη και όχι τους μικρομεσαίους. Αυτό προσπαθούμε να πετύχουμε. Οι περικοπές στις συντάξεις θέλουμε να ισχύσουν το 2020, 2021 και 2022 ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε πως θα υπάρξουν αντισταθμιστικά μέτρα», πρόσθεσε.

Οι στραβές στο προσφυγικό

 

Ο κ. Μπαλάφας παραδέχεται πως υπήρξαν λανθασμένοι χειρισμοί στο προσφυγικό. «Σταθήκαμε στο ύψος των περιστάσεων. Και εμείς και η ελληνική κοινωνία έχουμε κάνει το καλύτερο δυνατόν αλλά έχουν γίνει και στραβές. Υπήρξαν και ». Σχετικά με τις απειλές του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για ακύρωση της συμφωνίας στο προσφυγικό, ο κ. Μπαλάφας δηλώνει: «μας ανησυχούν οι απειλές του κ. Ερντογάν. Δεν υπάρχει, όμως, λόγος να ρίχνουμε λάδι στη φωτιά. Πιστεύω οι απειλές του θα μείνουν σε φραστικό επίπεδο".

Πηγή: skai.gr

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

4 σχόλια
Και βρεγμένοι και δαρμένοι.Και άλλοτε μας κορόϊδευαν οι πολιτικοί, αλλά αυτό το "επαναστατικό" δούλεμα κατάμουτρα, δεν το είχαμε υποστεί ποτέ.Συγχωρέστε μας κύριε Μπαλάφα μας, ηλίθιοι άνθρωποι και μεις, τι να κάνουμε ; Και πάλι σας ζητάμε συγγνώμη ΚΥΡΙΕ (ο θεός να σε κάνει) Μπαλάφα μας.