Μόνο με υπογραφή η δόση

Μόνο με υπογραφή η δόση Facebook Twitter
0

Τελεσίγραφο μέχρι την Τρίτη 29 Νοεμβρίου που θα γίνει το επόμενο Γιούρογκρουπ έδωσε ο Γιουνγκέρ, τονίζοντας ότι θέλει να δεί τις υπογραφές Παπανδρέου και Σαμαρά, αλλιώς δεν θα έρθει η έκτη δόση. Ο Πρόεδρος του Γιούρογκρουπ τα είπε αυτά μάλιστα μετά τη συνάντηση που είχε με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, δείχνοντας ότι οι Βρυξέλλες δεν υποχωρούν στο ελάχιστον από τις απαιτήσεις τους. Για απαίτηση των ευρωπαίων να υπάρξουν γραπτές δεσμεύσεις έκανε λόγο και ο Λουκάς Παπαδήμος ο οποίος είπε ότι η Ελλάδα έχει εννέα μέρες για να πείσει τους δανειστές.

Την ίδια ώρα το κλίμα είναι βαρύ σύμφωνα με το Ρόιτερς για τον Αντώνη Σαμαρά στη βελγική πρωτεύουσα καθώς αυτή η εμμονή του να μην βάλει υπογραφή, έχει εξοργίσει τους εταίρους.

Η ΝΔ διαμηνύει πάντως ότι ο Σαμαράς έχει δεσμευτεί και οι δεσμεύσεις του καλύπτουν απόλυτα τις απαιτήσεις των δανειστών, όμως στο παρασκήνιο υπάρχουν διαβουλεύσεις μέσω των μελών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για να πειστεί το Βερολίνο ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ έχει δεσμευτεί σε όλο το πακέτο της δανειακής σύμβασης.

Αυτό που ανησυχεί το Βερολίνο είναι το σημείο στο οποίο ο κύριος Σαμαράς μιλά για αλλαγή των επιμέρους πολιτικών, μιλώντας ουσιαστικά για επαναδιαπραγμάτευση.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης για Τσίπρα:

Πολιτική / Κασσελάκης για Τσίπρα: «Εάν έφερνα γυναίκα σύντροφο θα το ανέφερε ποτέ στο βιβλίο του;»

Ο πρόεδρος του «Κινήματος Δημοκρατίας» σχολιάζει τις αναφορές στο πρόσωπό του, μέσα στο βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα, κάνοντας λόγο για «κρεσέντο ομοφοβικού κουτσομπολιού»
LIFO NEWSROOM
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΒΙΒΛΙΟ ΙΘΑΚΗ

Πολιτική / «Ιθάκη»: Πότε πήρε την απόφαση για το δημοψήφισμα ο Τσίπρας - Τι αποκαλύπτει

Το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα, «Ιθάκη» κυκλοφόρησε σήμερα και έχει προκαλέσει ήδη πολιτικές αντιδράσεις - Η περίοδος του Δημοψηφίσματος και το παρασκήνιο πίσω από τη λήψη της απόφασης
LIFO NEWSROOM