Μητσοτάκης: Θα καταργήσω το νόμο Παρασκευόπουλου

Μητσοτάκης: Θα καταργήσω το νόμο Παρασκευόπουλου Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
6


Στην κατάργηση του νόμου Παρασκευόπουλου επανήλθε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή το χθεσινό περιστατικό στο Παλαιό Φάληρο. 


«Αθώοι πολίτες πληρώνουν τις ιδεοληψίες του νόμου Παρασκευόπουλου, θα τον καταργήσουμε», ανέφερε σε tweet, ο πρόεδρος της ΝΔ.


Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης παραθέτει και βίντεο με παλαιότερες δηλώσεις του στην Βουλή, με τις οποίες κατηγορούσε τον τότε υπουργό Δικαιοσύνης ότι η πρώτη ενέργεια ήταν «η ικανοποίηση των αιτημάτων των φυλακισμένων τρομοκρατών».

Το βίντεο περιλαμβάνει και αποστροφή από συνέντευξή του στον ALPHA στην οποία αναφέρει απαντώντας σε σχετική ερώτηση: «Βεβαίως θα καταργηθεί ο νόμος Παρασκευόπουλου και βεβαίως θα φτιαχτεί μία φυλακή υψίστης ασφαλείας... Δεν μπορούμε να δίνουμε την εντύπωση ότι με χαριστικές διατάξεις αποφυλακίζονται τρομοκράτες».

Με αφορμή την αποκάλυψη ότι οι δράστες της ληστείας στο Παλαιό Φάληρο, είχαν αποφυλακιστεί χάρη στο νόμο Παρασκευόπουλου, 32 βουλευτές της ΝΔ κατέθεσαν σήμερα ερώτηση στη Βουλή.

«Πόσοι αλλοδαποί κακοποιοί έχουν αποφυλακιστεί με το νόμο Παρασκευόπουλου Πόσοι εξ' αυτών έχουν απελαθεί Για πόσους - εάν δεν έχουν απελαθεί - η κυβέρνηση δεν έχει προχωρήσει στην άμεση απέλασή τους», αναφέρει η ερώτηση.


Οι βουλευτές αναφέρουν ότι σύμφωνα με πληροφορίες έχουν αποφυλακιστεί με το νόμο Παρασκευόπουλου 150 σκληροί, αλλοδαποί κακοποιοί πολλοί εκ των οποίων συνεχίζουν την δράση τους με πρόσφατο παράδειγμα την απόπειρα ένοπλης ληστείας στο παλαιό Φάληρο.


Μάλιστα με αφορμή τα τελευταία συμβάντα οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας αναφέρουν πως ο ισχυρισμός Κοντονή ότι ο νόμος Παρασκευοπούλου παράγει αποτελέσματα «προκαλεί μόνο θυμηδία».

Πολιτική
6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ