Μητσοτάκης στο Bloomberg: Θα αποπληρώσουμε πρόωρα τα δάνεια του πρώτου μνημονίου

Μητσοτάκης: Θα αποπληρώσουμε πρόωρα τα δάνεια του πρώτου μνημονίου Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi / Αρχείου
0

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμεύτηκε η Ελλάδα να αποπληρώσει νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα τα δάνεια του πρώτου μνημονίου

«Θα είμαστε σε θέση πριν από το τέλος του έτους να αποπληρώσουμε πραγματικά νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκη, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στην τηλεόραση του Bloomberg. «Είναι μια δέσμευση προς τους επενδυτές», πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι στόχος του είναι να ανακτήσει η Ελλάδα φέτος την επενδυτική βαθμίδα, 13 χρόνια μετά την απώλειά της λόγω της βαθιάς οικονομικής κρίσης. Υποσχέθηκε επίσης να επιταχύνει τις προσπάθειές του για την αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας και τη μείωση του χρέους.

«Θέλω να συνεχίσω να κάνω την Ελλάδα έναν πολύ ελκυστικό προορισμό για ξένες επενδύσεις», δήλωσε. «Δεν επικεντρωνόμαστε μόνο στην ανάπτυξη, αλλά θέλουμε επίσης να διασφαλίσουμε ότι το χρέος μας προς το ΑΕΠ θα συνεχίσει να μειώνεται με πολύ γρήγορο ρυθμό», πρόσθεσε.

Η πρόωρη αποπληρωμή των δανείων, σημειώνει το διεθνές μέσο, θα σηματοδοτήσει ένα συμβολικό βήμα για τον Μητσοτάκη, καθώς επιδιώκει να αφήσει στο παρελθόν τα χρόνια της χρηματοπιστωτικής αναταραχής. «Τόσο η Moody's Investors Service όσο και η Scope Ratings δήλωσαν ότι η εκλογική νίκη του Μητσοτάκη ήταν ένα πιστωτικά θετικό γεγονός για τη χώρα», σημειώνεται.

Οι επενδυτές στράφηκαν φέτος στα ελληνικά ομόλογα με την προσδοκία ότι η χώρα θα ανακτήσει την επενδυτική βαθμίδα, καθιστώντας τα ως τα καλύτερα ομόλογα στον ανεπτυγμένο κόσμο, σημειώνει το Bloomberg.

«Συναλλασσόμαστε ήδη σαν να είμαστε χώρα επενδυτικής βαθμίδας, αλλά χρειαζόμαστε και την επίσημη σφραγίδα έγκρισης από τους οίκους αξιολόγησης», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΜΑΝΟΥΕΛ ΜΑΚΡΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Εμανουέλ Μακρόν: Η Ελλάδα είναι ένα υπόδειγμα, ένα μοντέλο οικονομικής προόδου

Ο Γάλλος πρόεδρος, μιλώντας στο Ελληνο-Γαλλικό Οικονομικό Φόρουμ, αναφέρθηκε στις επιτυχίες της Ελλάδας σε οικονομικό και πολιτικό επίπεδο μετά την κρίση που διήλθε, καθώς και ότι η Γαλλία ήταν πάντα στο πλευρό της
THE LIFO TEAM
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ

Πολιτική / Παπασταύρου από Δελφούς: Πρώτη σε όλη την Ευρώπη η Ελλάδα στην προστασία των θαλασσών

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μιλώντας στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, δήλωσε πως «πριν τελειώσει το έτος» η χώρα μας θα έχει τα δύο θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο
THE LIFO TEAM