Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Μεγάλος πειρασμός να προκήρυσσα εκλογές μόνο για να δω τον πανικό στο βλέμμα σας

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Μεγάλος πειρασμός να προκήρυσσα εκλογές μόνο για να δω τον πανικό στο βλέμμα σας Facebook Twitter
Πηγή φωτό EUROKINISSI
0

Οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους, στο τέλος της τετραετίας, επανέλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής, απαντώντας στον Αλέξη Τσίπρα

Στην τοποθέτησή του κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τον προϋπολογισμός, ο πρωθυπουργός σχολίασε ότι έπειτα από 27 μήνες ο κ. Τσίπρας «διέβη τον εκλογικό Ρουβίκωνα» και αποφάσισε να ζητήσει εκλογές. 

«Εάν υπάρχει ένας πολιτικός στη χώρα ο οποίος σήμερα θα είχε ουσιαστικό όφελος από τις πρόωρες εκλογές δεν θα ήσασταν εσείς, αλλά εγώ», είπε ο κ. Μητσοτάκης και σημείωσε ότι στο παρελθόν υπήρξαν «ουκ ολίγες» πολιτικές ευκαιρίες, που θα του επέτρεπαν να είχε προκηρύξει εκλογές «με πολύ μεγάλη βεβαιότητα ότι θα οδηγούσαν τη ΝΔ σε αποτέλεσμα πολύ καλύτερο από των εκλογών του Ιουλίου του 2019». 

Ενδεικτικά ο πρωθυπουργός ανέφερε την περίοδο Μαΐου- Ιουνίου του 2020, «όταν τα ποσοστά αποδοχής της κυβέρνησης ήταν για τα δεδομένα της Ελλάδας και της Ευρώπης επιεικώς στρατοσφαιρικά». 

«Είμαι σίγουρος ότι στη θέση μου θα το είχατε κάνει. Δεν το έκανα γιατί δεν είμαστε το ίδιο, μας χωρίζει μια άβυσσος ευθύνης απέναντι στις ανάγκες της χώρας», συνέχισε απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα. 

«Είναι μεγάλος ο πειρασμός να προκήρυσσα εκλογές σήμερα, μόνο και μόνο για να δω τον πανικό στο βλέμμα σας σε περίπτωση που το έκανα», συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Σημείωσε ότι ο βασικός λόγος που «η χώρα έχει πετύχει αυτά που έχει πετύχει», είναι «επειδή έχουμε εγγυηθεί τη σταθερότητα και την πολιτική συνέχεια». Αυτό, συνέχισε «επιτρέπει να προσελκύουμε επενδύσεις, να είμαστε πρώτοι στην απορρόφηση ευρωπαϊκών πόρων, να διεκδικούμε από θεσμούς όπως η ΕΚΤ μια ευνοϊκή μεταχείριση για τα ελληνικά ομόλογα. Αυτή την πολιτική σταθερότητα έχω ευθύνη να μην τη διακινδυνεύσω και δεν θα τη διακινδυνεύσω». 

Ο πρωθυπουργός διερωτήθηκε τι είναι αυτό που έκανε τον κ. Τσίπρα να αλλάξει στρατηγική και «να κάνετε κάτι που δεν είναι τίποτα σπουδαίο, όλες οι αντιπολιτεύσεις ζητούν εκλογές και αυτές γίνονται όταν το θέλει η κυβέρνηση». 

Ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε ότι έχει εξήγηση για αυτό. «Όχι γιατί πιστεύετε ότι θα είστε πρώτο κόμμα, αλλά επειδή γνωρίζετε ότι όσο περνάει ο χρόνος κινδυνεύετε να είστε τρίτο κόμμα. Η αιτία είναι δίπλα σας και οι αναταράξεις στην κεντροαριστερή πολυκατοικία σας προκαλεί μεγάλη νευρικότητα και στους βουλευτές σας, γιατί μάλλον θα μείνετε πολύ λιγότεροι σε αυτή την αίθουσα όταν προκηρυχθούν εκλογές». 

Οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους, στο τέλος της τετραετίας, επανέλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

«Έχετε σχέση με τους "Θεματοφύλακες του Συντάγματος";»

Επίσης, αναφέρθηκε και σε μια φράση του κ. Τσίπρα στην ομιλία του, κάνοντας λόγο για κάτι ενδιαφέρον και προβληματικό. «Είπατε “καλώ τις Ελληνίδες και τους Έλληνες να αντισταθούν, να απαιτήσουν να φύγει η κυβέρνηση των ενόχων και να επιβάλουν το συνταγματικό τους καθήκον και δικαίωμα. Αναρωτιέμαι, με όλους αυτούς τους “Θεματοφύλακες τους Συντάγματος” έχετε καμία σχέση; Τα ίδια λένε και αυτοί, τις ίδιες ακραίες απόψεις. Στο περιθώριο της κοινωνίας είστε ακόμη μία φορά», είπε ο πρωθυπουργός. 

Το Σύνταγμα, συνέχισε ορίζει με σαφήνεια πού σταματάνε και πού αρχίζουν τα δικαιώματα των πολιτών. «Στις εκλογές οι πολίτες θα μπορέσουν να εκφραστούν ελεύθερα. Μέχρι τότε, ως πρωθυπουργός έχω υποχρέωση να διαφυλάξω την πολιτική σταθερότητα, το ήρεμο κλίμα. Αν θέλετε να οδηγήσετε τη χώρα σε εξάρσεις, αντιστάσεις, ανένδοτους, έχετε δικαίωμα να το κάνετε, εσείς θα καταδικαστείτε τελικά διπλά από την ετυμηγορία του λαού», τόνισε. 

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνήγορος του Πολίτη: Κίνδυνος για το κράτος δικαίου η αναστολή αιτήσεων ασύλου

Πολιτική / Συνήγορος του Πολίτη: Κίνδυνος για το κράτος δικαίου η αναστολή αιτήσεων ασύλου

«Τόσο ο Χάρτης Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ όσο και το παράγωγο ενωσιακό δίκαιο κατοχυρώνουν, εκτός από την κατ’ ουσίαν διεθνή προστασία σε περίπτωση βάσιμων λόγων δίωξης, και το δικαίωμα πρόσβασης στη διαδικασία ασύλου»
LIFO NEWSROOM
Βενιζέλος κατά κυβέρνησης για το μεταναστευτικό: Ζήτημα υψίστης σημασίας για την υπόσταση του κράτους δικαίου

Πολιτική / Βενιζέλος κατά κυβέρνησης για το μεταναστευτικό: Ζήτημα υψίστης σημασίας για την υπόσταση του κράτους δικαίου

Ζητά την ανάκληση της νομικής αιτιολόγησης που στηρίζεται στο άρθρο 15 ΕΣΔΑ, δηλαδή το αντίστοιχο του άρθρου 48 Συντ. για την εφαρμογή του νόμου περί καταστάσεως πολιορκίας, όπως σημειώνει με έκπληξη
LIFO NEWSROOM
Φλωρίδης για Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πάτρας: «Αν δεν κόψεις τα σάπια, θα μολυνθούν και τα υπόλοιπα»

Πολιτική / Φλωρίδης για Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πάτρας: «Αν δεν κόψεις τα σάπια, θα μολυνθούν και τα υπόλοιπα»

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να τεθεί σε αναστολή και ο ιατροδικαστής που υπέγραψε τις τρεις εκθέσεις για τα βρέφη που δολοφόνησε η Ειρήνη Μουρτζούκου, ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, εξηγώντας τους λόγους που οδήγησαν στην απόφαση για την αναστολή λειτουργίας της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πάτρας
LIFO NEWSROOM
Ακροδεξιό παραλήρημα Πλεύρη: Αντικίνητρα για «λαθρομετανάστες, που έρχονται και τρώνε-πίνουν με τα χρήματα των φορολογούμενων»

Πολιτική / Ακροδεξιό παραλήρημα Πλεύρη: Αντικίνητρα για «λαθρομετανάστες, που έρχονται και τρώνε-πίνουν με τα χρήματα των φορολογούμενων»

Ο νέος υπουργός επιτίθεται στους μετανάστες με χυδαία ρητορική λέγοντας πως στις δομές «τρώνε 3 φορές κρέας και μία ψάρι» και πως «δεν θέλουμε να αντικαταστήσουμε τον πληθυσμό της Ευρώπης»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης κατά Ανδρουλάκη στη Βουλή: Πολιτική κόντρα για ΟΠΕΚΕΠΕ και «γαλάζια συμμορία»

Πολιτική / Μητσοτάκης κατά Ανδρουλάκη στη Βουλή: Πολιτική κόντρα για ΟΠΕΚΕΠΕ και «γαλάζια συμμορία»

 Όταν απευθύνεστε σε αυτήν την παράταξη δεν θα χρησιμοποιείτε τον όρο «γαλάζια συμμορία», δεν τη δέχομαι από ένα κόμμα, που έχει στιγματίσει την πολιτική ζωή της χώρας, απάντησε σε υψηλούς τόνους στον Νίκο Ανδρουλάκη ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: «Κλείνει η δίοδος από Λιβύη προς Ελλάδα» – Τρίμηνη αναστολή ασύλου και δύο κλειστά κέντρα στην Κρήτη

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Κλείνει η δίοδος από Λιβύη προς Ελλάδα» – Τρίμηνη αναστολή ασύλου και δύο κλειστά κέντρα στην Κρήτη

Σύλληψη και κράτηση για όσους εισέρχονται παράνομα στη χώρα – Νέα μέτρα υπό τον απόηχο της άρνησης Χάφταρ να δεχθεί την ευρωπαϊκή αποστολή
LIFO NEWSROOM
Γεραπετρίτης για μεταναστευτικό: Αν χρειαστεί, θα υπάρξει αυστηροποίηση των μέτρων

Πολιτική / Γεραπετρίτης για μεταναστευτικό: Αν χρειαστεί, θα υπάρξει αυστηροποίηση των μέτρων

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ επισήμανε πως «η Ελλάδα θα μεριμνήσει ώστε να ελεγχθούν οι μεταναστευτικές ροές» και υπογράμμισε ότι η επιτήρηση θα ενταθεί στο πλαίσιο ευρωπαϊκής συνεργασίας
LIFO NEWSROOM
Αυξάνονται οι ροές μεταναστών σε Κρήτη και Γαύδο: Στη Λιβύη Πλεύρης και Ευρωπαίοι για συνομιλίες με Ντμπέιμπα - Χαφτάρ

Πολιτική / Αυξάνονται οι ροές μεταναστών σε Κρήτη και Γαύδο: Στη Λιβύη Πλεύρης και Ευρωπαίοι για συνομιλίες με Ντμπέιμπα - Χαφτάρ

Ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία, με τη συμμετοχή των υπουργών Εσωτερικών της Ιταλίας και της Μάλτας, μετέβη στη Λιβύη για διαβουλεύσεις με τις πλευρές των Ντμπέιμπα και Χαφτάρ
LIFO NEWSROOM
Νίκος Χριστοδουλάκης: «Υπάρχει ένα οργανωμένο δίκτυο που αφαιμάζει κοινοτικούς πόρους με πολιτική κάλυψη»

LiFO politics / Νίκος Χριστοδουλάκης: «Ένα οργανωμένο δίκτυο αφαιμάζει κοινοτικούς πόρους με πολιτική κάλυψη»

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών και καθηγητής Νίκος Χριστοδουλάκης μιλά στη Βασιλική Σιούτη για το σκάνδαλο στον ΟΠΕΚΕΠΕ, δίνει τη δική του ερμηνεία και εκτιμά ότι η κρίση «δεν μας έκανε σοφότερους, αλλά χειρότερους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Πλεύρης: «Άσυλο τέλος για μουσουλμάνους από την Συρία»

Πολιτική / Πλεύρης: «Άσυλο τέλος για μουσουλμάνους από την Συρία»

«Eκδόθηκαν οι πρώτες αρνητικές αποφάσεις για αιτούντες προερχόμενους από τη Συρία, αφού συνεκτιμήθηκε ο λόγος της φυγής τους σε συνδυασμό με τα προσωπικά τους χαρακτηριστικά» δήλωσε ο υπουργός υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου
LIFO NEWSROOM