Μητσοτάκης προς Άγκυρα: Κάθε γιουρούσι μπορεί να γίνει άτακτη υποχώρηση

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης Facebook Twitter
Φωτ.: ΑΠΕ/ΜΠΕ
0

Το ερώτημα «ποιος πρωθυπουργός πρέπει να κρατάει το τιμόνι της χώρας» έθεσε ενόψει εκλογών ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σε κατοίκους του Αυλώνα.

Οι κάτοικοι είχαν συγκεντρωθεί να τον υποδεχθούν καθ' οδόν προς την εκδήλωση στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ) στην Τανάγρα Βοιωτίας.

Από τις εγκαταστάσεις της ΕΑΒ πρόσθεσε ότι «έως το τέλος του 2023 θα έχουμε παραλάβει και τα 24 αεροσκάφη Rafale», ενώ έστειλε και μήνυμα στην Τουρκία. Απάντησε σε «όσους διαλαλούν ότι μπορεί να έρθουν ξαφνικά ένα βράδυ» λέγοντας ότι «να ξέρουν ότι μπορεί να ξυπνήσουν και να προσγειωθούν στη σκληρή πραγματικότητα. Όσο υψώνουν τους τόνους τόσο χαμηλώνουν την αξιοπιστία τους και κάθε γιουρούσι μπορεί να γίνει άτακτη υποχώρηση μπροστά στο τρίγωνο του διεθνούς δικαίου, των ισχυρών Ενόπλων Δυνάμεων και των διεθνών συμμαχιών μας»

Μητσοτάκης: Θα απενεργοποιήσουμε τη «νάρκη» της απλής αναλογικής-Νέο μήνυμα στην Τουρκία Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi

Ο πρωθυπουργός επισήμανε την προμήθεια των Rafale τονίζοντας ότι ήδη πετούν 10 γαλλικά αεροσκάφη στους ελληνικούς αιθέρες, αναφέρθηκε συνοπτικά στο κυβερνητικό έργο, και άσκησε σκληρή κριτική στην αξιωματική αντιπολίτευση, κάνοντας λόγο για «δούλεμα από τον κ. Τσίπρα στους συνταξιούχους όταν λέει ότι θα διορθώσει τις αδικίες του νόμου Κατρούγκαλου που εκείνος ψήφισε».

Κάλεσε το κομματικά στελέχη να κινητοποιηθούν, ώστε «να μην πάνε χαμένες οι θυσίες και οι προσπάθειες του ελληνικού λαού».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο διακύβευμα των εκλογών τονίζοντας ότι τα μεγάλα στοιχήματα, είναι «αν θα συνεχίσουμε σε αυτήν την πορεία που έχουμε χαράξει, με χαμηλότερους φόρους, χαμηλότερες εισφορές, περισσότερες δουλειές, έχουν να κάνουν και με κρίσιμα ζητήματα εθνικής ασφάλειας».

Κυριάκος Μητσοτάκης για F-16, Market Pass και συντάξεις

«Θα παραλάβουμε το πέμπτο αναβαθμισμένο F-16 Viper, από τα 83 συνολικά τα οποία έχουμε προγραμματίσει να αναβαθμίσουμε μέχρι το 2026. Θέλω να σάς θυμίσω ότι εδώ στους ουρανούς πάνω από την Αττική και με βάση την Τανάγρα πετούν ήδη 10 υπερσύγχρονα αεροσκάφη Rafale τα οποία απέκτησε η Πολεμική μας Αεροπορία, καθώς υλοποιούμε στην πράξη τη δέσμευσή μας η πατρίδα μας να είναι ισχυρή, ασφαλής», ανέφερε ο Πρωθυπουργός για τα αεροσκάφη.

Μητσοτάκης προς Άγκυρα: Κάθε γιουρούσι μπορεί να γίνει άτακτη υποχώρηση Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
Μητσοτάκης προς Άγκυρα: Κάθε γιουρούσι μπορεί να γίνει άτακτη υποχώρηση Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi

Σε άλλο σημείο ανέφερε πως από τον επόμενο μήνα 8 στα 10 ελληνικά νοικοκυριά θα έχουν πρόσβαση στο Market Pass με 10% έκπτωση σε όλες τις αγορές που θα γίνονται στα σούπερ μάρκετ. Για τους συνταξιούχους είπε πως από το τέλος αυτού του μήνα θα δουν σημαντικές αυξήσεις στις συντάξεις τους.

Σε πολιτικό επίπεδο υποστήριξε πως η ΝΔ δεν χρειάζεται να δώσει διαπιστευτήρια κοινωνικού προοδευτισμού και λαϊκών χαρακτηριστικών, δηλώνοντας πως  είναι «η μεγάλη λαϊκή παράταξη της πατρίδας μας».

Επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή το μεταναστευτικό λέγοντας: «Πού κρύβονται όλοι αυτοί που έκαναν «σημαία» την ιστορία της «μικρής Μαρίας» και διέσυραν τη χώρα στο εξωτερικό;»

Υποστήριξε τέλος πως στην πρώτη κάλπη θα «απενεργοποιήσουμε τη «νάρκη» της απλής αναλογικής».

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σφοδρή επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Πολιτική / Επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Επικεντρώθηκε ιδιαίτερα στη δήλωση του κ. Πελετίδη ότι κάποιοι πολίτες έσωσαν τα σπίτια τους επειδή δεν ακολούθησαν τις οδηγίες του 112, χαρακτηρίζοντάς την «εγκληματική και επικίνδυνη»
LIFO NEWSROOM
Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Βασιλική Σιούτη / Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Ο Θάνος Βερέμης, ιστορικός και πολιτικός επιστήμονας, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για τις ελληνορωσικές σχέσεις από την Ελληνική Επανάσταση μέχρι σήμερα αλλά και για τις σχέσεις της Ρωσίας με την Τουρκία και τις μεγάλες δυνάμεις της Ευρώπης τον 19ο και τον 20ό αιώνα. Πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα;
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Πολιτική / Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Στη δήλωση αναφέρεται ότι το σχέδιο «κινδυνεύει να παραβιάσει το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο» και ότι «θα θέσει σε κίνδυνο τις ζωές όλων των αμάχων στη Γάζα»
LIFO NEWSROOM
Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

Πολιτική / Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

«Κατά την διάρκεια της διερεύνησης των αιτιών της κατάστασης της, η ασθενής παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου η ασθενής κατέληξε» αναφέρει η ανακοίνωση
LIFO NEWSROOM
Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

Πολιτική / Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

« Δυστυχώς έπαθε ανακοπή μέσα στο Νοσοκομείο. Δεν είναι όλα πολιτική. Δείξτε επιτέλους λίγο σεβασμό» αναφέρει σε ανάρτησή του ο υπουργός υγείας
LIFO NEWSROOM