Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε τον πρωθυπουργό να προκηρύξει εθνικές εκλογές ακόμα και αύριο σε συνέντευξη που έδωσε χθες το βράδυ. 

 

«Αν θέλει να τις προκηρύξει και αύριο και να κάνουμε και εκλογές μέσα στο Πάσχα, καλοδεχούμενο», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Open TV και την Έλλη Στάη, σημειώνοντας πως «κάθε μέρα που περνάει, κάθε εβδομάδα που περνάει, τα πράγματα γίνονται πιο δύσκολα». 

 

Ευρωεκλογές: Μήνυμα αποδοκιμασίας στην κυβέρνηση

 

«Θα είναι ένα μήνυμα αποδοκιμασίας στην κυβέρνηση δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι' αυτό, θα είναι ένα μήνυμα του ποιος μπορεί να οδηγήσει με ασφάλεια την Ελλάδα σε μια Ευρώπη που αλλάζει, άρα και οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές έχουν σημασία και οι θέσεις μας για την Ευρώπη έχουν σημασία», ανέφερε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. 

 

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκτίμησε πως οι ευρωεκλογές «θα είναι και μια γέφυρα για την επόμενη εθνική αναμέτρηση».

 

«Άρα θα είναι μια ευκαιρία να μιλήσουμε όχι για το χτες - αυτό με ενδιαφέρει λίγο - αλλά για το αύριο αυτής της χώρας και εκεί πιστεύω ότι έχουμε πολλά να πούμε στους Έλληνες πολίτες».

 

Ευρεία νίκη για τη Νέα Δημοκρατία

 

Απαντώντας για το που τοποθετεί τον εκλογικό πήχη, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε ότι «πήχη βάζουν οι άλτες του ύψους ή του επί κοντό, θέλω μια μεγάλη νίκη και νομίζω το βράδυ των εκλογών θα καταλάβουμε μια μεγάλη νίκη, μία ευρεία νίκη, μια νίκη η οποία θα σηματοδοτήσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ουσιαστικά ως προοπτική διακυβέρνησης έχει τελειώσει, αλλά ταυτόχρονα θα είναι και μια ψήφος εμπιστοσύνης στη Νέα Δημοκρατία για την επόμενη μέρα».

 

«Δεν έχω αυταπάτες για τη σημασία, την πολιτική σημασία αυτών των ευρωεκλογών. Έχουν ιδιαίτερη πολιτική σημασία λαμβάνοντας υπόψη ότι έρχονται σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά από την τελευταία αναμέτρηση και λίγους μήνες, ενδεχομένως και ταυτόχρονα με τις εθνικές εκλογές», συνέχισε. 

 

Αυτοδυναμία και συγκλίσεις

 

«Θέλω το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και αυτοδύναμος μπορώ να είμαι. Προφανώς μεταξύ αυτοδυναμίας και μη αυτοδυναμίας δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος ο οποίος θα διάλεγε το δεύτερο, αλλά αυτό το οποίο έχω πει είναι ότι και αυτοδύναμος να είμαι, θα ήθελα να μπορώ να διαμορφώσω ευρύτερες πολιτικές συγκλίσεις», είπε ο επικεφλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

 

«Και όταν λέω πολιτικές συγκλίσεις μην πάει αμέσως το μυαλό σας, σε κάποια συγκυβέρνηση, θέλω να μπορώ να διαμορφώσω στη Βουλή ευρύτερες στηρίξεις για σημαντικές πολιτικές παρεμβάσεις οι οποίες για εμένα είναι ιδιαίτερα σημαντικές», συμπλήρωσε.

 

Αποφυγή δεύτερων εκλογών 


«Μετά τις εκλογές τα πράγματα θα είναι πολύ καθαρά. Και αυτό το οποίο πρέπει να αποφευχθεί πάση θυσία και νομίζω ότι εκεί όλοι θα αναλάβουν τις ιστορικές τους ευθύνες, είναι να μην οδηγηθεί ο τόπος σε νέα εκλογική αναμέτρηση με απλή αναλογική», υποστήριξε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

 

«Διότι αυτό θα σημαίνει δυο πράγματα: πρώτον θα σημαίνει κατά πάσα πιθανότητα μια παρατεταμένη περίοδο αστάθειας που δεν τη χρειάζεται η χώρα και θα σημαίνει επίσης ότι σε αυτό το ενδεχόμενο, το δεύτερο κόμμα εφόσον είναι ο ΣΥΡΙΖΑ δεύτερο κόμμα, θα ξαναμπεί στο παιχνίδι της συζήτησης», διευκρίνισε. 

 

Η Συμφωνία των Πρεσπών εναντιώνεται στην ελληνική κοινωνία


Αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε ότι «τελικά πηγαίνει απέναντι στην ελληνική κοινωνία με ένα τρόπο ο οποίος μάλιστα κούνησε το δάχτυλο σε όλους όσοι διατύπωσαν αντιρρήσεις για τη Συμφωνία αυτή.

 

Η Συμφωνία αυτή είναι μια κακή Συμφωνία για λόγους που έχουμε εξηγήσει πολλές φορές και τα απόνερα αυτής της κακής Συμφωνίας τα βλέπουμε και σήμερα.

 

Τι έχουμε πει ότι θα κάνουμε εμείς; Θα αγωνιστούμε για να απαλύνουμε τις αρνητικές συνέπειες αυτής της Συμφωνίας.

 

Θα υποστηρίξουμε τα μακεδονικά προϊόντα, θα αγωνιστούμε να υποστηρίξουμε το brand της πραγματικής ελληνικής Μακεδονίας».