Μητσοτάκης: Πριν τις διακοπές θα έχει ψηφιστεί το πρώτο οικονομικό νομοσχέδιο

Μητσοτάκης: Πριν τις διακοπές θα έχει ψηφιστεί το πρώτο οικονομικό νομοσχέδιο Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης η συνάντηση ανάμεσα στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και, μεταξύ άλλων, τον υπουργό Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη.

«Είχαμε μία πολύ παραγωγική συζήτηση με το οικονομικό επιτελείο. Είμαστε αισιόδοξοι για την πορεία της οικονομίας και τους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης που θέλουμε να πετύχουμε και οι οποίοι αποτελούν κεντρικό στόχο της πολιτικής μας, ώστε να κάνουμε πράξη την ουσιαστική σύγκλιση με την Ευρώπη», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε ειδική αναφορά στο οικονομικό νομοσχέδιο που θα έρθει σύντομα στη Βουλή τονίζοντας πως «πριν από τις θερινές διακοπές θα έχει ψηφιστεί το πρώτο νομοσχέδιο που θα αποτυπώνονται οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης και θα αφορά το 2024, με πολλές από αυτές θα έχουν θετικό αντίκτυπο στα εισοδήματα των πολιτών».

Παράλληλα, σημείωσε ότι «είμαστε αισιόδοξοι για τη σταδιακή μετατροπή του οικονομικού μοντέλου της ελληνικής οικονομίας, ώστε να γίνει πιο παραγωγικό, πιο εξωστρεφές, πιο καινοτόμο και είμαστε πεπεισμένοι ότι αυτό θα έχει θετικό αντίκτυπο στα εισοδήματα των πολιτών, κυρίως των χαμηλόμισθων συμπολιτών μας».

Από την πλευρά του, σχετικά με το επικείμενο νομοσχέδιο, ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι «συζητήσαμε με τον πρωθυπουργό το πλαίσιο για το πρώτο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί από το υπουργείο Οικονομικών στην Βουλή και θα αφορά την εκπλήρωση των βασικών δεσμεύσεων της ΝΔ πριν από τις εκλογές».

Στην συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Νίκος Παπαθανάσης, ο υφυπουργός Χάρης Θεοχάρης, ο υφυπουργός Θάνος Πετραλιάς, ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος και επικεφαλής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δόμηση σε οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων: «Θα διατηρηθούν τα υφιστάμενα όρια»

Πολιτική / Δόμηση σε οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων: «Θα διατηρηθούν τα υφιστάμενα όρια»

Η νομοθετική ρύθμιση που κατατίθεται το απόγευμα από τον Παπασταύρου στη Βουλή προβλέπει δύο νέα πολεοδομικά εργαλεία - Στόχος η προστασία τόσο των περιουσιακών δικαιωμάτων των ιδιοκτητών όσο και της δημογραφικής προοπτικής της περιφέρειας
LIFO NEWSROOM
Λάουρα Κοβέσι: Ποια είναι η εισαγγελέας που ξεσκέπασε το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Πολιτική / Λάουρα Κοβέσι: Ποια είναι η εισαγγελέας που ξεσκέπασε το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Η έρευνα αφορά περισσότερα από 40 πρόσωπα –πολιτικά στελέχη, κρατικούς υπαλλήλους και συνεργαζόμενες εταιρείες– για ενδεχόμενα αδικήματα απάτης, σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες
LIFO NEWSROOM
Χατζηβασιλείου για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η προσπάθειά μου να βοηθήσω τους συμπολίτες μου δεν έχει καμία απολύτως σχέση με παράνομες πράξεις

Πολιτική / Χατζηβασιλείου για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Η προσπάθειά μου να βοηθήσω δεν έχει καμία σχέση με παράνομες πράξεις»

Ο Τάσος Χατζηβασιλείου υπέβαλε σήμερα την παραίτησή του από τη θέση του υφυπουργού Εξωτερικών, με αφορμή την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στη Σύνοδο Κορυφής: Θα ζητήσουμε από την ΕΕ ζητήσουμε ρητές αναφορές στο παράνομο τουρκολυβικό μνημόνιο

Πολιτική / Μητσοτάκης στη Σύνοδο Κορυφής: Θα ζητήσουμε από την ΕΕ ζητήσουμε ρητές αναφορές στο παράνομο τουρκολυβικό μνημόνιο

«Η Ελλάδα έχει ήδη κινητοποιήσει και της Ένοπλες Δυνάμεις έτσι ώστε να υπάρχει μια αποστολή επιτήρησης των λιβυκών αρχών έξω από τα χωρικά ύδατα» δήλωσε ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM