Μητσοτάκης: Μόνο ένας μαζικός εμβολιασμός μπορεί να βάλει τέλος στην υγειονομική και οικονομική κρίση

Μητσοτάκης: Μόνο ένας μαζικός εμβολιασμός μπορεί να βάλει τέλος στην υγειονομική και οικονομική κρίση Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Μόνο ο μαζικός εμβολιασμός μπορεί να βάλει τίτλους τέλους στην υγειονομική και οικονομική κρίση του 2020, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ.

Ο προϋπολογισμός του 2021- που ήταν και το βασικό θέμα της τηλεδιάσκεψης- εκ των πραγμάτων έχει πολλούς αστάθμητους παράγοντες, σημείωσε ο πρωθυπουργός.

«Ο σημαντικότερος, προφανώς, είναι πόσο θα κρατήσει ακόμα η υγειονομική κρίση και αυτό βρίσκεται, προφανώς, σε άμεση συνάρτηση με το πόσο γρήγορος και το πόσο αποτελεσματικός θα είναι ο εμβολιασμός γιατί είμαστε πια αρκετά σίγουροι ότι μόνο ένας μαζικός εμβολιασμός μπορεί να βάλει τίτλους τέλους σε αυτή την πρωτοφανή υγειονομική και οικονομική κρίση που αντιμετωπίσαμε το 2020», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο προϋπολογισμός έχει σημαντικές ταμειακές εφεδρείας για τη στήριξη της πραγματικής οικονομίας και το πρώτο διάστημα του 2021, που γνωρίζουμε ότι τα πράγματα θα είναι ακόμη δύσκολα, σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε συγκρατημένη αισιοδοξία ότι από τη στιγμή που θα τελειώσει η πανδημία η ανάκαμψη θα είναι «ρωμαλέα και δυναμική», ειδικά στη χώρα μας. Σε ό,τι αφορά στον τουρισμό, εκτίμησε ότι το 2021 θα είναι πολύ καλύτερη χρονιά από τη φετινή, αλλά σίγουρα θα απέχει πολύ από τις μέγιστες δυνατότητες του τομέα στη χώρα μας.

«Εάν, όμως, έχουμε μαζικό εμβολιασμό όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στις χώρες που είναι οι βασικοί μας πελάτες μέχρι τον Μάιο, εκτιμώ ότι θα υπάρχει μεγάλη ζήτηση για ταξίδια το καλοκαίρι, την οποία πιστεύω ότι θα μπορέσουμε και να ικανοποιήσουμε και προφανώς να καρπωθούμε τα σχετικά έσοδα», συμπλήρωσε.

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις απονομές των εκκρεμών συντάξεων. Αναγνώρισε τη μεγάλη πρόοδο που έχει γίνει για την απονομή των νέων συντάξεων και συμπλήρωσε ότι έχει ζητήσει επιχειρησιακό σχέδιο από τον διοικητική του ΕΦΚΑ, για να προστεθούν «δυνάμεις» σε αυτή τη διαδικασία με έμπειρους ανθρώπους, ώστε «να εκκαθαρίσουμε το συντομότερο δυνατόν το στοκ των εκκρεμών συντάξεων. Είναι μία προσωπική μου δέσμευση και θα τύχει της προσωπικής μου φροντίδας».

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ