Μητσοτάκης: H απλή αναλογική για τους δήμους ισοδυναμεί με την απόλυτη ακυβερνησία

Μητσοτάκης: H απλή αναλογική για τους δήμους ισοδυναμεί με την απόλυτη ακυβερνησία Facebook Twitter
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το χωριό Βλαχογιάννη στην Ελασσόνα, όπου και συνομίλησε με κτηνοτρόφους της περιοχής στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας του στη Θεσσαλία.
1


Με τον δήμαρχο Ελασσόνας Νίκο Ευαγγέλου και το δημοτικό συμβούλιο της πόλης συναντήθηκε το βράδυ της Κυριακής ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στην περιοχή.

Όπως είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η Ν.Δ. είναι αντίθετη στην αλλαγή του εκλογικού νόμου όσον αφορά στον Καλλικράτη, τονίζοντας πως «η απλή αναλογική για τους δήμους ισοδυναμεί με την απόλυτη ακυβερνησία».

«Θέλουμε ο δήμαρχος και το δημοτικό συμβούλιο να μπορούν να κάνουν δουλειά. Και αυτό εξυπηρετείται από τον υφιστάμενο εκλογικό νόμο. Και είναι απόλυτη προσωπική μου δέσμευση ότι σε περίπτωση που ο εκλογικός νόμος αλλάξει, θα ξαναλλάξει από την επόμενη κυβέρνηση της Ν.Δ.», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Όπως είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, η παράταξη «έχει ξεκάθαρο σχέδιο για την ενίσχυση του θεσμού της τοπικής αυτοδιοίκησης», σημειώνοντας πως «θέλουμε να δώσουμε στους δήμους και στις περιφέρειες μεγαλύτερη αυτονομία, ώστε να είναι συνεπείς στις δεσμεύσεις και στο πρόγραμμα που κατέθεσαν στους δημότες για να εκλέγουν».

Σχετικά με τη συζήτηση που είχε με τον δήμαρχο Ελασσόνας, ο κ. Μητσοτάκης είπε πως η περιοχή έχει το προνόμιο να είναι «μια μεγάλη πόλη στη σκιά του Ολύμπου», χαρακτηρίζοντας τον Όλυμπο "ανεκμετάλλευτο αναπτυξιακό θησαυρό». Τόνισε δε πως είναι απαραίτητο να προχωρήσει το σχετικό προεδρικό διάταγμα για την προστασία του Ολύμπου το οποίο, όπως είπε, «θα μπορέσει να βρει την σωστή ισορροπία μεταξύ προστασίας του περιβάλλοντος και ήπιων αναπτυξιακών δράσεων».

Μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης ενημερώθηκε από τον δήμαρχο για την σχολή γαλακτοκομίας που αναμένεται να λειτουργήσει στην περιοχή, και δήλωσε πως ο ίδιος είναι υπέρμαχος της τεχνικής εκπαίδευσης.

Όπως τόνισε ο πρόεδρο της ΝΔ, σε χώρες όπως για παράδειγμα η Γερμανία, πάνω από 50% των μαθητών του λυκείου κατευθύνονται σε τεχνική εκπαίδευση, ενώ σημείωσε πως «με αυτό τον τρόπο δίνονται εναλλακτικές επαγγελματικές διαδρομές σε παιδιά τα οποία κρίνουν πως δεν θέλουν να ακολουθήσουν πανεπιστημιακή καριέρα».

Τέλος ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως περιοχές όπως η Ελασσόνα «μπορούν να συνδυάσουν αρμονικά την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα σε συνδυασμό με ήπια τουριστική ανάπτυξη», ενώ επεσήμανε πως «είναι απαραίτητο να υπάρχει η συνεργασία της κεντρικής κυβέρνησης με τις τοπικές κοινωνίες".

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί πρέπει να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

LiFO politics / Γιατί πρέπει να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

Ο καθηγητής της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Σπύρος Βλαχόπουλος, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για την ανάγκη κατάργησης του νόμου περί ευθύνης υπουργών, εξηγώντας όμως γιατί πρέπει να τηρείται όσο παραμένει σε ισχύ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Τρίπολη: Ελλάδα και Λιβύη έτοιμες να συζητήσουν για οριοθέτηση ΑΟΖ στο προσεχές μέλλον

Πολιτική / Επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Τρίπολη: Ελλάδα και Λιβύη έτοιμες να συζητήσουν για οριοθέτηση ΑΟΖ στο προσεχές μέλλον

Ο κ. Γεραπετρίτης διατύπωσε την επιδίωξη της Ελλάδας για ενίσχυση των διμερών σχέσεων με την Τρίπολη, με έμφαση στην οικονομία και τις επενδύσεις - Τι δήλωσε ο Λίβυος ΥΠΕΞ
LIFO NEWSROOM
Λευτέρης Αυγενάκης: Άρση ασυλίας για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο ζητά η Επιτροπή Δεοντολογίας

Πολιτική / Λευτέρης Αυγενάκης: Άρση ασυλίας για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο ζητά η Επιτροπή Δεοντολογίας

Το καλοκαίρι του 2024, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ενεπλάκη σε περιστατικό χειροδικίας κατά εργαζόμενου στο «Ελ. Βενιζέλος» με αποτέλεσμα τη διαγραφή του
LIFO NEWSROOM
ΟΠΕΚΕΠΕ: Κοινή πρόταση για Προκαταρκτική Επιτροπή καταθέτουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Νέα Αριστερά

Πολιτική / ΟΠΕΚΕΠΕ: Κοινή πρόταση για Προκαταρκτική Επιτροπή καταθέτουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Νέα Αριστερά

«Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ δεν είναι μόνο ένα οικονομικό σκάνδαλο διαφθοράς, αλλά μια δυσώδης υπόθεση διαπλοκής μετά το 2019 υψηλόβαθμων κυβερνητικών στελεχών και βουλευτών της ΝΔ και «γαλάζιων» παραγόντων» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια