Μητσοτάκης για την παιδική παχυσαρκία: Είναι θέμα υγείας, όχι εμφάνισης

Μητσοτάκης για παιδική παχυσαρκία: «Πήγαινα σε παρελάσεις κι οπτικοποιούσα το πρόβλημα» Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Μήνυμα κατά της παιδικής παχυσαρκίας έστειλε σήμερα σε εκδήλωση στο Ζάππειο ο Κυριάκος Μητσοτάκης λέγοντας πως πρέπει «να εκπαιδεύσουμε τα παιδιά στην υγιεινή διατροφή». 

Ο πρωθυπουργός μιλώντας στην εκδήλωση για την παιδική παχυσαρκία χαρακτήρισε «σημαντική την άθληση στη σωματική και την ψυχική υγεία», ενώ μετέφερε στα παιδιά την προσωπική του εμπειρία από όταν ήταν μικρός που, όπως είπε, «η μητέρα μου, μου έλεγε μονίμως μία κουβέντα. "Φάε παιδί μου"».

Μητσοτάκης για παιδική παχυσαρκία: «Σε παρελάσεις οπτικοποιούσα το πρόβλημα»

«Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί ένα προσωπικό μου όραμα μεταφράζεται σε πράξη. Εδώ και πολλά χρόνια με απασχολούσε έντονα το πρόβλημα της παιδικής παχυσαρκίας στη χώρα μας. Θυμάμαι κάθε φορά που πήγαινα σε παρελάσεις έβλεπα, οπτικοποιούσα το πρόβλημα, έβλεπα πολλά παιδιά τα οποία ήταν παχύσαρκα. Και βέβαια μια στατιστική που πρέπει να έχουμε όλοι υπόψη μας έχει να κάνει με την πραγματικότητα ότι ένα παχύσαρκο παιδί είναι πολύ πιθανό να γίνει ένας παχύσαρκος ενήλικας» τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην παρουσίαση του προγράμματος «Εθνική Δράση κατά της Παιδικής Παχυσαρκίας».

«Αντιμετωπίζουμε την παχυσαρκία ως ένα πρόβλημα υγείας, όχι ως κάτι που έχει να κάνει με την εμφάνιση. Αγαπάμε όλα τα παιδιά ανεξάρτητα από την εμφάνισή τους, δεν κάνουμε καμία διάκριση, όμως ξέρουμε πολύ καλά ότι η παχυσαρκία είναι ένα μεγάλο βάρος. Δυσκολεύει τη ζωή των παιδιών και αν δεν αντιμετωπισθεί στα παιδικά χρόνια ενδεχομένως να την κάνει ακόμη δυσκολότερη όταν μεγαλώσουν» πρόσθεσε.

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί όπως είπε «μπορέσαμε με την στήριξη του υπουργείου και με την μεγάλη προσωπική προσπάθεια της Ειρήνης Αγαπηδάκη να φτιάξουμε ένα συγκροτημένο πρόγραμμα αντιμετώπισης της παιδικής παχυσαρκίας σε συνεργασία με την Unicef».

Η παχυσαρκία ενός παιδιού δεν είναι επιλογή

Σύμφωνα με τον ίδιο πρόκειται για «ένα από τα μεγαλύτερα προγράμματα που έχει τρέξει η Unicef μαζί με κράτος μέλος της οργάνωσης, ένα πρόγραμμα το οποίο εκτείνεται σε πολλά διαφορετικά επίπεδα, αναγνωρίζοντας εξαρχής ότι η παχυσαρκία ενός παιδιού δεν είναι επιλογή είναι αποτέλεσμα του περιβάλλοντος μέσα στο οποίο μεγαλώνει». Ο πρωθυπουργός είπε ακόμα πως συχνά τα τρόφιμα εκείνα που είναι λιγότερο υγιεινά είναι τα πιο εύκολα, συχνά είναι και τα πιο φθηνά. «Άρα είναι δεδομένο ότι υπάρχει μια άμεση συσχέτιση μεταξύ της παιδικής παχυσαρκίας και των εισοδημάτων του νοικοκυριού μέσα στο οποίο μεγαλώνουν» σημείωσε.

Για το πρόγραμμα του υπουργείου Υγείας σε συνεργασία με Unicef ανέφερε επίσης πως εκτείνεται σε πολλά διαφορετικά επίπεδα, αναγνωρίζοντας εξαρχής ότι η παχυσαρκία ενός παιδιού δεν είναι επιλογή. «Είναι αποτέλεσμα του περιβάλλοντος μέσα στο οποίο μεγαλώνει» σημείωσε. 

Κλείνοντας ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι το πρόγραμμα αυτό που ξεπερνάει τα 30 εκατ. ευρώ υλοποιείται με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και είναι μέρος του σχεδίου Ελλάδα 2.0.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και ΕΡΤ 

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η δίαιτα με τη σφραγίδα του Cambridge και τα πολλαπλά οφέλη για την υγεία

Υγεία & Ευεξία / Η δίαιτα με τη σφραγίδα του Cambridge και τα πολλαπλά οφέλη για την υγεία

Υπάρχει ένα πρόγραμμα διατροφής που υπόσχεται απώλεια των περιττών κιλών με αποτελέσματα μακράς διάρκειας και πολλαπλά οφέλη για την υγεία. Είναι η The 1:1 Diet by Cambridge Weight Plan που τηρεί τις υποσχέσεις της, όπως μας εξηγεί ο Commercial Nutritionist Mark Gilbert.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Ποια είναι η καλύτερη διατροφή για το σώμα μας;

Τech & Science / Το ιερό δισκοπότηρο της διατροφής: Το μεγαλύτερο διατροφικό πείραμα μόλις ξεκίνησε

Επενδύθηκαν 189 εκ. και στο πείραμα θα συμμετάσχουν 10.000 εθελοντές με στόχο να αποκαλυφθεί μεταξύ άλλων γιατί πεινάμε, αλλά δεν χάνουμε βάρος, ποια είναι πραγματικά η καλύτερη διατροφή για το κάθε σώμα και πώς η υγεία μας μπορεί να βελτιωθεί κυρίως μέσω των όσων τρώμε
LIFO NEWSROOM

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί επιχειρούν να επιστρέψουν στο προσκήνιο Σαμαράς και Τσίπρας

LiFO politics / Γιατί επιχειρούν να επιστρέψουν στο προσκήνιο Σαμαράς και Τσίπρας

Ο πολιτικός αναλυτής και διευθυντής ερευνών της Opinion Poll, Ζαχαρίας Ζούπης, συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα σενάρια δημιουργίας νέων κομμάτων από τους δύο πρώην πρωθυπουργούς.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Μητσοτάκης για απόφαση ΣτΕ για τα μη κρατικά ΑΕΙ: Τέλος στα ταμπού και στις ιδεοληψίες

Πολιτική / Μητσοτάκης για απόφαση ΣτΕ για τα μη κρατικά ΑΕΙ: Τέλος στα ταμπού και στις ιδεοληψίες

Την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να κρίνει συνταγματικό τον νόμο για τη λειτουργία μη κρατικών πανεπιστημίων χαιρέτισε ο πρωθυπουργός, κάνοντας λόγο για "τέλος στις ιδεοληψίες" και "τολμηρό βήμα προς την πρόοδο"
LIFO NEWSROOM
Στη Βουλή ο Μητσοτάκης για τον νέο ΚΟΚ – Στο επίκεντρο η οδική ασφάλεια, τα πρόστιμα και τα νέα μέτρα

Πολιτική / Στη Βουλή ο Μητσοτάκης για τον νέο ΚΟΚ – Στο επίκεντρο η οδική ασφάλεια, τα πρόστιμα και τα νέα μέτρα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέστρεψε το βράδυ της Δευτέρας από τη Νίκαια της Γαλλίας, όπου συμμετείχε στην 3η Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για τους Ωκεανούς
LIFO NEWSROOM
NΔένδιας για ΑΟΖ με Ιταλία: «Mεγαλώσαμε την Ελλάδα»

Πολιτική / Δένδιας για ΑΟΖ με Ιταλία: «Mεγαλώσαμε την Ελλάδα»

«Μεγαλώσαμε την Ελλάδα, με μία Συμφωνία η οποία αποδεικνύει την προσήλωσή μας στο Διεθνές Δίκαιο και τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS)» επισημαίνει ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας
LIFO NEWSROOM