Μητσοτάκης για νέο νοσοκομείο Κομοτηνής: «Θα εξυπηρετεί χριστιανούς και μουσουλμάνους»

Μητσοτάκης για νέο νοσοκομείο Κομοτηνής: «Θα εξυπηρετεί χριστιανούς και μουσουλμάνους» Facebook Twitter
Κυριάκος Μητσοτάκης στην Κομοτηνή/Φωτ.: Eurokinissi
0

O πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, επισκέφθηκε σήμερα το απόγευμα το υπό ανέγερση νέο νοσοκομείο στην Κομοτηνή και ενημερώθηκε για την πρόοδο των εργασιών.

Κατά την επίσκεψή του στο εργοτάξιο ο πρωθυπουργός σημείωσε: «Το ζήτημα δεν είναι μόνο το κτίριο, αλλά και μια τελείως καινούρια αντίληψη για τον τρόπο λειτουργίας του νοσοκομείου. Δεν αναφέρομαι μόνο στην ψηφιακή του διάσταση -φαντάζομαι ότι χαρτί στο νοσοκομείο αυτό δεν πρόκειται να υπάρχει- αλλά σε μία τελείως διαφορετική αντίληψη για τις σχέσεις του ιατρικού προσωπικού με τους ασθενείς.

Το νέο γενικό νοσοκομείο στην Κομοτηνή θα έχει δυναμικότητα 165 κλινών και θα αντικαταστήσει το «Σισμανόγλειο», ένα από τα παλαιότερα εν λειτουργία νοσοκομεία στη χώρα. Οι εγκαταστάσεις του προβλέπεται να έχουν περίπου το διπλάσιο εμβαδόν και θα διαθέτουν μόνο μονόκλινα και δίκλινα δωμάτια. Σε βάθος πενταετίας μετά την έναρξη λειτουργίας του, το προσωπικό θα είναι αυξημένο κατά περισσότερους από 200 εργαζόμενους σε σύγκριση με το υφιστάμενο.

«Θα είναι μία επανάσταση για το Εθνικό Σύστημα Υγείας αυτό το νοσοκομείο, όπως βέβαια και το Παιδιατρικό Νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη και το Γενικό Νοσοκομείο της Σπάρτης. Και είμαστε πολύ βαθιά υπόχρεοι και ευγνώμονες στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για ακόμα μία πολύ σημαντική δωρεά την οποία κάνει στο ελληνικό Δημόσιο.

Και βέβαια, η δική μας δουλειά τώρα και η δουλειά του Υπουργείου είναι να φροντίσουμε το νοσοκομείο να είναι απολύτως στελεχωμένο από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του.

Νομίζω ότι έχει και ιδιαίτερη αξία το γεγονός ότι το νοσοκομείο αυτό κατασκευάζεται σε μία περιοχή όπου υπάρχουν ιδιαίτερες εθνικές ευαισθησίες.

Μάλιστα, συνομιλώντας χθες με τον Πρόεδρο Ερντογάν, όταν μου ετέθη το ζήτημα της μουσουλμανικής μειονότητας και των θεμάτων ισονομίας, ισοπολιτείας, αφού ξεκαθάρισα ότι αυτά είναι ζητήματα τα οποία αφορούν την ελληνική έννομη τάξη, δεν μπόρεσα να μην υπενθυμίσω το γεγονός ότι το νοσοκομείο αυτό κατασκευάζεται εδώ στην Κομοτηνή για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες και του χριστιανικού αλλά και του μουσουλμανικού πληθυσμού. Οπότε, με το καλό εσείς θα τηρήσετε τα χρονοδιαγράμματα».

Το νέο νοσοκομείο της Κομοτηνής, όπως και τα επίσης υπό κατασκευή παιδιατρικό νοσοκομείο Θεσσαλονίκης και γενικό νοσοκομείο Σπάρτης, συνολικού προϋπολογισμού σχεδόν 450 εκατομμυρίων ευρώ, κατασκευάζονται με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, στο πλαίσιο της Διεθνούς Πρωτοβουλίας του για την Υγεία.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Είναι πολύ σημαντικό να ιδρώσουμε όλοι μαζί τη φανέλα»

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας, η οποία διήρκεσε πάνω από έξι ώρες - Στο κλείσιμό του, ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα ενότητας και συνέχειας του κυβερνητικού έργου, δίνοντας έμφαση στην ανάγκη συλλογικής προσπάθειας και προετοιμασίας για τις επόμενες πολιτικές μάχες
THE LIFO TEAM
ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΒΟΥΛΗ

Πολιτική / Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στη Βουλή: Η οικονομική δραστηριότητα που δεν σέβεται το περιβάλλον, είναι «οικο-ανομία»

Έδωσε ομιλία ύστερα από 27 χρόνια - Σήμερα είναι η δεύτερη μέρα της επίσκεψης του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην Αθήνα
THE LIFO TEAM
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΓΙΑΝΗΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΣΤΟ ΧΙΛΙΟΣΤΟ

Πολιτική / Τσακαλώτος: «Λάθος που δεν ψηφίσαμε ΠτΔ και έπεσε η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου»

Το νέο ντοκιμαντέρ «Στο Χιλιοστό» του ΣΚΑΪ αποκάλυψε άγνωστα παρασκήνια και τις κρίσιμες αποφάσεις που σημάδεψαν την πορεία της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, αναδεικνύοντας τα λάθη, τις παραλείψεις και τις καθοριστικές επιλογές μέσα από τις αφηγήσεις των πρωταγωνιστών της περιόδου διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.
THE LIFO TEAM