Μητσοτάκης για νέο νοσοκομείο Κομοτηνής: «Θα εξυπηρετεί χριστιανούς και μουσουλμάνους»

Μητσοτάκης για νέο νοσοκομείο Κομοτηνής: «Θα εξυπηρετεί χριστιανούς και μουσουλμάνους» Facebook Twitter
Κυριάκος Μητσοτάκης στην Κομοτηνή/Φωτ.: Eurokinissi
0

O πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, επισκέφθηκε σήμερα το απόγευμα το υπό ανέγερση νέο νοσοκομείο στην Κομοτηνή και ενημερώθηκε για την πρόοδο των εργασιών.

Κατά την επίσκεψή του στο εργοτάξιο ο πρωθυπουργός σημείωσε: «Το ζήτημα δεν είναι μόνο το κτίριο, αλλά και μια τελείως καινούρια αντίληψη για τον τρόπο λειτουργίας του νοσοκομείου. Δεν αναφέρομαι μόνο στην ψηφιακή του διάσταση -φαντάζομαι ότι χαρτί στο νοσοκομείο αυτό δεν πρόκειται να υπάρχει- αλλά σε μία τελείως διαφορετική αντίληψη για τις σχέσεις του ιατρικού προσωπικού με τους ασθενείς.

Το νέο γενικό νοσοκομείο στην Κομοτηνή θα έχει δυναμικότητα 165 κλινών και θα αντικαταστήσει το «Σισμανόγλειο», ένα από τα παλαιότερα εν λειτουργία νοσοκομεία στη χώρα. Οι εγκαταστάσεις του προβλέπεται να έχουν περίπου το διπλάσιο εμβαδόν και θα διαθέτουν μόνο μονόκλινα και δίκλινα δωμάτια. Σε βάθος πενταετίας μετά την έναρξη λειτουργίας του, το προσωπικό θα είναι αυξημένο κατά περισσότερους από 200 εργαζόμενους σε σύγκριση με το υφιστάμενο.

«Θα είναι μία επανάσταση για το Εθνικό Σύστημα Υγείας αυτό το νοσοκομείο, όπως βέβαια και το Παιδιατρικό Νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη και το Γενικό Νοσοκομείο της Σπάρτης. Και είμαστε πολύ βαθιά υπόχρεοι και ευγνώμονες στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για ακόμα μία πολύ σημαντική δωρεά την οποία κάνει στο ελληνικό Δημόσιο.

Και βέβαια, η δική μας δουλειά τώρα και η δουλειά του Υπουργείου είναι να φροντίσουμε το νοσοκομείο να είναι απολύτως στελεχωμένο από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του.

Νομίζω ότι έχει και ιδιαίτερη αξία το γεγονός ότι το νοσοκομείο αυτό κατασκευάζεται σε μία περιοχή όπου υπάρχουν ιδιαίτερες εθνικές ευαισθησίες.

Μάλιστα, συνομιλώντας χθες με τον Πρόεδρο Ερντογάν, όταν μου ετέθη το ζήτημα της μουσουλμανικής μειονότητας και των θεμάτων ισονομίας, ισοπολιτείας, αφού ξεκαθάρισα ότι αυτά είναι ζητήματα τα οποία αφορούν την ελληνική έννομη τάξη, δεν μπόρεσα να μην υπενθυμίσω το γεγονός ότι το νοσοκομείο αυτό κατασκευάζεται εδώ στην Κομοτηνή για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες και του χριστιανικού αλλά και του μουσουλμανικού πληθυσμού. Οπότε, με το καλό εσείς θα τηρήσετε τα χρονοδιαγράμματα».

Το νέο νοσοκομείο της Κομοτηνής, όπως και τα επίσης υπό κατασκευή παιδιατρικό νοσοκομείο Θεσσαλονίκης και γενικό νοσοκομείο Σπάρτης, συνολικού προϋπολογισμού σχεδόν 450 εκατομμυρίων ευρώ, κατασκευάζονται με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, στο πλαίσιο της Διεθνούς Πρωτοβουλίας του για την Υγεία.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυξάνονται οι ροές μεταναστών σε Κρήτη και Γαύδο: Στη Λιβύη Πλεύρης και Ευρωπαίοι για συνομιλίες με Ντμπέιμπα - Χαφτάρ

Πολιτική / Αυξάνονται οι ροές μεταναστών σε Κρήτη και Γαύδο: Στη Λιβύη Πλεύρης και Ευρωπαίοι για συνομιλίες με Ντμπέιμπα - Χαφτάρ

Ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία, με τη συμμετοχή των υπουργών Εσωτερικών της Ιταλίας και της Μάλτας, μετέβη στη Λιβύη για διαβουλεύσεις με τις πλευρές των Ντμπέιμπα και Χαφτάρ
LIFO NEWSROOM
Νίκος Χριστοδουλάκης: «Υπάρχει ένα οργανωμένο δίκτυο που αφαιμάζει κοινοτικούς πόρους με πολιτική κάλυψη»

LiFO politics / Νίκος Χριστοδουλάκης: «Ένα οργανωμένο δίκτυο αφαιμάζει κοινοτικούς πόρους με πολιτική κάλυψη»

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών και καθηγητής Νίκος Χριστοδουλάκης μιλά στη Βασιλική Σιούτη για το σκάνδαλο στον ΟΠΕΚΕΠΕ, δίνει τη δική του ερμηνεία και εκτιμά ότι η κρίση «δεν μας έκανε σοφότερους, αλλά χειρότερους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Πλεύρης: «Άσυλο τέλος για μουσουλμάνους από την Συρία»

Πολιτική / Πλεύρης: «Άσυλο τέλος για μουσουλμάνους από την Συρία»

«Eκδόθηκαν οι πρώτες αρνητικές αποφάσεις για αιτούντες προερχόμενους από τη Συρία, αφού συνεκτιμήθηκε ο λόγος της φυγής τους σε συνδυασμό με τα προσωπικά τους χαρακτηριστικά» δήλωσε ο υπουργός υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου
LIFO NEWSROOM
Εμμένει στην πρόταση για κυβέρνηση ειδικού σκοπού ο Νίκος Φαραντούρης - Αποστάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική / Εμμένει στην πρόταση για κυβέρνηση ειδικού σκοπού ο Νίκος Φαραντούρης - Αποστάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ

Παρά τις αποδοκιμασίες από κομματικές πηγές, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνει τη θέση του υπέρ κυβέρνησης κοινής αποδοχής, με στόχο την κάθαρση
LIFO NEWSROOM
Μέρκελ στην Αθήνα: «Κάποια στιγμή έβαλα τα κλάματα από την πίεση - Ήμουν αντίθετη με το Grexit»

Πολιτική / Μέρκελ στην Αθήνα: «Κάποια στιγμή έβαλα τα κλάματα από την πίεση - Ήμουν αντίθετη με το Grexit»

Η Άνγκελα Μέρκελ επέστρεψε στην Αθήνα με αφορμή την κυκλοφορία της αυτοβιογραφίας της «Ελευθερία» και μίλησε δημόσια για την πιο δραματική δεκαετία της ελληνικής σύγχρονης ιστορίας
LIFO NEWSROOM