Μητσοτάκης για άρση lockdown: Ακολουθούν δύσκολες μέρες - Δεν πρέπει να μιλάμε με ημερομηνίες αλλά με δεδομένα

Μητσοτάκης για άρση lockdown: Ακολουθούν δύσκολες μέρες - Δεν πρέπει να μιλάμε με ημερομηνίες αλλά με δεδομένα Facebook Twitter
Μητσοτάκης για άρση lockdown: Δεν πρέπει να μιλάμε με ημερομηνίες αλλά με δεδομένα (Eurokinissi)
0

Δεν πρέπει να μιλάμε με ημερομηνίες, πρέπει να μιλάμε με δεδομένα, επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την άρση του lockdown, κατά την τηλεδιάσκεψη του υπουργικού συμβουλίου.

«Στις αποφάσεις που θα πρέπει να πάρουμε, λαμβάνοντας υπόψη τις εισηγήσεις των ειδικών, θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Ο δρόμος μας ίσως να φανεί πιο αργός, αλλά θα είναι πιο σίγουρος και πιο ασφαλής. Και κυρίως πρέπει να είναι ένας δρόμος χωρίς πισωγυρίσματα», είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για οριακή βελτίωση της κατάστασης στην μάχη με τον κορωνοϊό και ενδείξεις πως αρχίζει σταδιακά να μειώνεται η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ ανέφερε ότι ως τα τέλη του έτους θα έχουν φτάσει στην Ελλάδα τα πρώτα εμβόλια.

«Εκτιμούμε ότι τα πρώτα εμβόλια θα έχουν φτάσει στην Ελλάδα εφόσον, όπως αναμένουμε, εγκριθούν από τους αρμόδιους Ευρωπαϊκούς Οργανισμούς πριν από τα τέλη του έτους», είπε χαρακτηριστικά.

Τόνισε ωστόσο, ότι αναμφίβολα ακολουθούν δύσκολες μέρες αλλά ο στόχος είναι συγκεκριμένος: «όσο το δυνατόν περισσότεροι Έλληνες να φτάσουμε υγιείς στο εμβόλιο. Αυτό θα κριθεί από τις όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες έχουμε ως τότε και αυτό με τη σειρά του θα κριθεί από την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συνέπεια δείξουμε όλοι τώρα».

Η ατομική ευθύνη, η ατομική υπευθυνότητα δεν αποτελεί πλέον επίκληση, είναι ένα καθήκον απέναντι στον εαυτό μας και σε όλους τους συμπολίτες μας  είπε μεταξύ άλλων.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΛΙΝΑ ΜΕΝΔΩΝΗ ΧΑΡΗΣ ΔΟΥΚΑΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΗΣ ΟΛΓΑΣ

Πολιτική / Λίνα Μενδώνη για Βασιλίσσης Όλγας: «Ο Χάρης Δούκας δηλώνει υπερήφανος για ένα έργο που πολέμησε»

«O Χάρης Δούκας όχι απλώς αποδέχεται και θαυμάζει τον δρόμο, που ολοκληρώνει την ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων της Αθήνας, αλλά τον υιοθετεί ως δικό του, λησμονώντας ότι ο φορέας υλοποίησης του έργου, η Ανάπλαση Α.Ε., τελεί -από το 2024- υπό την εποπτεία πέντε Υπουργείων, ανάμεσα στα οποία και το Υπουργείο Πολιτισμού», δήλωσε η υπουργός
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΟΜΙΛΙΑ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης από Μεσολόγγι: «Η κατανόηση αποτελεί χρέος μας καθώς η ιστορία είναι καθρέφτης»

«Όσο οδεύουμε πιο βαθιά σε έναν αβέβαιο 21ο αιώνα, τόσο περισσότερο η Έξοδος χρησιμεύει ως οδηγός προς το μέλλον», είπε ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο των σημερινών εκδηλώσεων
THE LIFO TEAM