Μητσοτάκης: Είναι ανάγκη να εξορθολογίσουμε τον νοσοκομειακό χάρτη της χώρας

Μητσοτάκης: Είναι ανάγκη να εξορθολογίσουμε τον νοσοκομειακό χάρτη της χώρας Facebook Twitter
Πηγή φωτό EUROKINISSI
0

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε την ανάγκη να εξορθολογιστεί ο νοσοκομειακός χάρτης της χώρας, με κριτήριο τι είναι καλύτερο για τον ασθενή και το ΕΣΥ.

 

Ο πρωθυπουργός έδωσε εύσημα στους εργαζόμενους του ΕΣΥ για την αντιμετώπιση της πανδημίας και αναφέρθηκε στα σχέδια ανάπτυξης του συστήματος υγείας, στην παρέμβασή του στο συνέδριο με θέμα «Το ΕΣΥ στην COVID-19 και στη μετά COVID-19 εποχή», που διοργανώνουν το «Πρώτο Θέμα» και η ιστοσελίδα ygeiamou.gr.

 

«Η πανδημία χτύπησε ένα ΕΣΥ, που βγήκε από μια δεκαετή κρίση, με σημαντικές αδυναμίες στις υποδομές και στο ανθρώπινο δυναμικό», ανέφερε ο πρωθυπουργός στην τοποθέτησή του. Μίλησε για την ενίσχυση του εθνικού συστήματος Υγείας με έκτακτο προσωπικό, μέρος του οποίου θα μονιμοποιηθεί, όπως και στα πρώτα βήματα συνεργασίας με τον ιδιωτικό τομέα.

 

«Κάναμε βήματα συνεργασίας με τον ιδιωτικό τομέα σε συνθήκες δύσκολες. Είναι πολύ ενδιαφέρον για την επόμενη μέρα και πρέπει να αξιολογηθεί πώς δούλεψαν μαζί κράτος και ιδιωτικός τομέας. Το σύστημα υγείας πρέπει να βρει νέους τρόπους συνεργασίας με τον ιδιωτικό τομέα, δεν είναι υποχρεωτικό να είναι μόνο κρατικό, αλλά ποιοτικό», τόνισε.

 

Όμως, σημείωσε ο πρωθυπουργός, αναδείχθηκαν και χρόνιες παθογένειες, Έκανε ειδική αναφορά στα προβλήματα που παρατηρούνται στην Πρωτοβάθμια Περίθαλψη αλλά και στο γεγονός ότι τα μεγάλα προβλήματα στην περίοδο του covid ήταν σε περιφερειακά νοσοκομεία, γιατί δεν υπάρχει ένας ορθολογικός χάρτης υγείας.



«Είναι ανάγκη να εξορθολογίσουμε επιτέλους τον νοσοκομειακό χάρτη της χώρας με κριτήριο τι είναι καλύτερο για τον ασθενή και το Σύστημα Υγείας» υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης. «Εάν δεν το κάνουμε τώρα, θα έχουμε χάσει μια πολύ μεγάλη ευκαιρία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

«Αυτή η χώρα, με ένα εθνικό σύστημα υγείας που κληρονόμησε πολλές αδυναμίες από το παρελθόν τα κατάφερε καλύτερα στην αντιμετώπιση της πανδημίας από πολλές άλλες χώρες, με πολύ πιο οργανωμένα συστήματα υγείας και αυτό είναι ένα παράσημο πρωτίστως για τους εργαζόμενους στο ΕΣΥ» κατέληξε ο πρωθυπουργός.

 

Ο κ. Μητσοτάκης μετείχε σε πάνελ μαζί με την καθηγήτρια και πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας Αναστασία Κοτανίδου. Ανάμεσα στους ομιλητές του συνεδρίου είναι ο Αλέξης Τσίπρας και η Φώφη Γεννηματά.

 

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Πολιτική / Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Η εγκύκλιος δίνει κατεύθυνση για την εφαρμογή του άρθρου, που προβλέπει ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δύο ετών για όσους παραμένουν παράνομα στη χώρα
LIFO NEWSROOM
Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Πολιτική / Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον συνιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της Google DeepMind, Ντέμη Χασάμπη, και στελέχη της Google στο Μέγαρο Μαξίμου
LIFO NEWSROOM
Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπέργκαμ: Μήνυμα «συνεργασίας» για το αμερικανικό LNG

Πολιτική / Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπέργκαμ: Μήνυμα «συνεργασίας» για το αμερικανικό LNG

Ενίσχυση ελληνοαμερικανικής συνεργασίας στην ενέργεια – Στο τραπέζι LNG, διασυνδέσεις (Great Sea Interconnector, GREGY), ρόλος της ελληνικής ναυτιλίας και ο άξονας Αλεξανδρούπολη–Οδησσός.
LIFO NEWSROOM
Κασσελάκης για Τσίπρα: «Όλο αυτό το πράγμα είναι μια γελοιότητα»

Πολιτική / Κασσελάκης για Τσίπρα: «Όλο αυτό το πράγμα είναι μια γελοιότητα»

Ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατίας σχολίασε την πρόσφατη ομιλία του πρώην πρωθυπουργού, χαρακτηρίζοντάς την «χωρίς δυναμική» και ξεκαθάρισε πως δεν θα συνεργαστεί μαζί του, στην περίπτωση δημιουργίας νέου κόμματος
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Θα εξαντλήσουμε την τετραετία» – Όσα είπε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία και εξωτερική πολιτική

Πολιτική / Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Θα εξαντλήσουμε την τετραετία» – Όσα είπε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία και εξωτερική πολιτική

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη Τύπου της ΔΕΘ ξεκαθάρισε ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2027, απάντησε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία, ελληνοτουρκικά και Παλαιστίνη, ενώ έστειλε μηνύματα για ακρίβεια, στεγαστικό και τη λειτουργία του κράτους
LIFO NEWSROOM