Μητσοτάκης: Έχουμε έναν γείτονα που όσο απομονώνεται, τόσο εξαγριώνεται

μητσοτακης Facebook Twitter
Φωτ.: ΑΠΕ/ΜΠΕ
0

Αναφορά στην Τουρκία, μετά από την κλιμάκωση της προκλητικής ρητορικής, έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην ομιλία του κατά την τελετή απονομής των βραβείων του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών. 

«Έχουμε έναν γείτονα που όσο απομονώνεται, τόσο εξαγριώνεται», σχολίασε ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στην προκλητική ρητορική της Άγκυρας που συνεχίστηκε και σήμερα. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξαπέλυσε νέες βολές κατά της Ελλάδας, από τη Σμύρνη, όπου παρακολούθησε στρατιωτική άσκηση. 

«Προειδοποιούμε την Ελλάδα, όπως έγινε και πριν από έναν αιώνα, να μείνει μακριά από όνειρα και κινήσεις που θα μετανοήσει και να συνέλθει. Η Τουρκία δεν θα παραιτηθεί από τα δικαιώματά της στο Αιγαίο και δεν θα διστάσει να χρησιμοποιήσει τις εξουσίες που αναγνωρίζονται από τις διεθνείς συμφωνίες για τη στρατικοποίηση των νησιών», είπε μεταξύ άλλων ο Τούρκος πρόεδρος. 

Λίγες ώρες αργότερα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επανήλθε, με αναρτήσεις στο Twitter στα ελληνικά, με τις οποίες απείλησε εκ νέου τη χώρα μας. 

«Προειδοποιούμε για άλλη μια φορά την Ελλάδα να συνετιστεί, να μείνει μακριά από όνειρα, ρητορικές και ενέργειες που θα την οδηγήσουν σε αποτελέσματα για τα οποία θα μετανιώσει, όπως συνέβη έναν αιώνα πριν. Η Τουρκία όπως δεν θα παραιτηθεί από τα δικαιώματά της στο Αιγαίο, δεν θα διστάσει και να κάνει χρήση των δικαιωμάτων  που τις αναγνωρίζονται από τις διεθνείς συμφωνίες στο θέμα της αποστρατιωτικοποίησης των νησιών», ανέφεραν μεταξύ άλλων αυτές οι αναρτήσεις. 

Στην ομιλία του, ο κ. Μητσοτάκης, αφού έκανε αναφορά στα μέτρα στήριξης, αναγνώρισε ότι το μέσο εισόδημα πολιορκείται από την ακρίβεια και ότι οι μισθοί παραμένουν χαμηλοί, λόγω της κρίσης. 

«Θα ήταν πολύ εύκολο να απαντήσω σε όσους μας ασκούν ανέξοδη κριτική, λέγοντας απλά “στείλτε τον λογαριασμό στον κ. Πούτιν”. Είναι συχνά οι ίδιοι που δεν τολμούν να τον καταδικάσουν. Όμως ο ρόλος μου είναι άλλος», συμπλήρωσε. 

«Είναι χρέος μας να μην εξωραΐσουμε το διεθνές περιβάλλον στο οποίο βρισκόμαστε, είναι συνθήκες πρωτόγνωρες. Έχουμε πόλεμο για πρώτη φορά στην ευρωπαϊκή ήπειρο, κάτι το οποίο φαινόταν αδιανόητο πριν από ένα χρόνο. Έχουμε μία πρωτοφανή ενεργειακή αναστάτωση, μία αναστάτωση στο παγκόσμιο εμπόριο χωρίς προηγούμενο, έχουμε επισιτιστικό κίνδυνο- όχι για τη χώρα μας αλλά για άλλες- και έναν πληθωρισμό ο οποίος δυστυχώς ροκανίζει το εισόδημα των πολιτών σε ολόκληρη την Ευρώπη», συνέχισε ο πρωθυπουργός και επανέλαβε ότι ισχυρό είναι το σταθερό κράτος. 

«Κανένας εθνικός προϋπολογισμός δεν μπορεί να αντισταθμίσει τις συνέπειες ενός πολέμου και μιας πρωτοφανούς παγκόσμιας ενεργειακής κρίσης. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να θυσιάσουμε τις κατακτήσεις του χθες, να υποθηκεύσουμε το κέρδος του αύριο», υπογράμμισε.  

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η χώρα θα πρέπει να μείνει μακριά από την τοξική κομματική αντιπαράθεση. Επανέλαβε ότι οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους αλλά τώρα είναι ώρα για διαφορετικές προτεραιότητες. «Κατ' αρχάς για εθνική συσπείρωση απέναντι σ' έναν απρόβλεπτο γείτονα, για συνετή οικονομική διαχείριση και για διαρκείς παρεμβάσεις για να εξασφαλίσουμε μία ομαλή και δημιουργική καθημερινότητα», συμπλήρωσε. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ ΑΛΜΠΟΥΜ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Πολιτική / Κακλαμάνης για Καισαριανή: Υπάρχουν αναφορές για ολόκληρο άλμπουμ, δεν είναι μόνο οι φωτογραφίες που είδαμε

Οι τελευταίες πληροφορίες που έλαβε ο πρόεδρος της Βουλής από την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, συγκλίνουν στο ότι πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο ιστορικό αρχείο
THE LIFO TEAM
ΕΛΕΝΗ ΓΛΥΚΑΤΖΗ ΑΡΒΕΛΕΡ ΠΕΘΑΝΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Πολιτική / Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ: Ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά την κορυφαία βυζαντινολόγο και ακαδημαϊκό

Η Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 100 ετών   - «Με δίδαξε τη σημασία του έργου και του αποτελέσματος. Ώστε το “αν” να γίνεται “να”, όπως μου έλεγε η ίδια», αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης
THE LIFO TEAM
Καισαριανή: Δρομολογούνται διαδικασίες από το ΥΠΠΟ για τις φωτογραφίες με τους 200 εκτελεσθέντες - Τι λέει ο συλλέκτης που τις έχει

Πολιτική / Καισαριανή: Δρομολογούνται διαδικασίες από το ΥΠΠΟ για τις φωτογραφίες με τους 200 εκτελεσθέντες - Τι λέει ο συλλέκτης που τις έχει

Όσα φανέρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης - Ανοιχτός σε διάλογο με τις ελληνικές Αρχές δηλώνει ο Βέλγος συλλέκτης
THE LIFO TEAM